PDA

View Full Version : U Novom Pazaru ce se ponoviti izbori na jednom biralistu


STRANAC
18-03-2014, 16:11
Poništeni izbori na jednom mestu
IZVOR: BETA
Novi Pazar -- RIK je poništila izbore na biračkom mestu 27 u Novom Pazaru, a tokom dana trebalo bi da bude usvojena i zvanična odluka o ponavljanju glasanja.


Odlukom biračkog odbora, to biralište sa 2.389 glasača nije ni otvoreno, pošto je utvrđeno da ima 12 listića manje od ukupno predviđenog broja birača.

Prigovor je podnela izborna lista "SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin", koja je i najviše negodovala, jer smatra da je prterpela najveću štetu i da bi upravo na tom biračkom mestu osvojila dodatni poslanički mandat u parlamentu.

Predstavnica Republičke izborne komisije sa liste SDA Jasmina Barjaktarević izazvala je burne reakcije članova RIK-a izjavom da "2.000 i nešto glasova manjina vredi više od milion glasova većine".

Pojedini članovini Republičke izborne komisije zatražili su izvinjenje zbog takve izjave, a raspravu je prekinula potpredsednica Republičke izborne komisije Tamara Stojčević, konstatacijom da ne dozvoljava politička prepucavanja.

Naredna sednica RIK-a zakazana je za 18 časova, kada bi trebalo i da bude usvojena zvanična odluka o ponavljanju izbora na tom spornoim biračkom mestu.

RIK je usvojio i odluku da se 2.500 dinara uvećaju naknade članovima radnih tela sa Kosova, pošto je utvrđeno da im pojedini troškovi na samom terenu nisu plaćeni.