PDA

View Full Version : S60ticker


Tahirovce
10-02-2008, 19:34
S60TICKER

Tiker je tokom 80-ih i 90-ih godina prošlog veka nacinio pravu malu revoluciju kad je u pitanju obaveštavanje i davanje informacija. Radi se o onim slovima na TV ekranu, koja se obicno nalaze pri dnu i idu sa desne strane ka levoj. Tiker može davati neogranicen broj informacija: vesti, sportske rezultate, stanje na berzi... Na racunarima, jedna od prvih aplikacija koja je koristila tiker je bio popularni e-mail klijent The Bat!

http://s60ticker.stoeger-it.de/s60ticker_incoming_sms.jpg

Nemacki autor Stoger ovu veoma interesantnu ideju sproveo u delo. Napisao je aplikaciju koja se zove Ticker Server. Ova aplikacija omogucava pojavu malog tikera na ekranu vašeg Symbian mobilnog telefona trece generacije. Poziciju tikera možete podešavati iz same aplikacije i moguce je izvršiti veoma precizno postavljanje. Možete birati boju pozadine, velicinu slova, kad ce se pojavljivati tiker, brzinu skrola...
Za sada jedini modul koji koristi ovu server aplikaciju je SMS tiker (nalazi se na autorovom sajtu), koji prikazuje pošaljioca nove SMS poruke, kao i tekst poruke na tikeru. Veoma, veoma interesantno, i nadamo se da ce Ticker Server zaživeti, pošto se radi o odlicnoj ideji!

AUTOR:TOBIAS STOGER (S60TICKER.STOEGER-IT.DE)
VERZIJA: 0.6.6
CENA: BESPLATAN
PLATFORMA: S60V3
DOWNLOAD LINK: http://s60ticker.stoeger-it.de/ (http://s60ticker.stoeger-it.de/)

Izvor: www.f-ton.org/forum