PDA

View Full Version : Ratko Romic - Goli Zivot - ubica Slavka Curuvije - VIDEO


STRANAC
23-01-2014, 18:38
Odbio sam da budem zaštićeni svedok! Očekivao je hapsenje! - Uhapsiće me sutra - rekao je Romić, po završetku snimanja, a onda nastavio: Doduše, možda to bude i utorak, na sredu!
Ratko Romić, operativac DB, optužen za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, neposredno uoči hapšenja, tačnije, dan ranije, na snimanju emisije „Goli život", u razgovoru sa Milomirom Marićem, izneo je niz detalja, o čemu se do sada ćutalo.
- Pristao sam na poligraf i želeo da odgovorim na sva pitanja, vezano za ubistvo Slavka Ćuruvije i atentatu na Vuka Draškovića, mada mi je advokat savetovao da to ne radim -- kaže Romić, na snimanju emisije „Goli život". -- Rekao sam im da ću odgvooriti, a kad budu videli da nemam nikakve veze, da me vrate kući. Odbili su, i rekli da moram u CZ. Kad su me posle sedam dana pitali za poligraf, odbio sam. Kažu:pa pre nedelju dana ste pristali, a ja njima „da, ali sada neću!"
Romić je ispričao u kameru Hepi televizije da mu je u tužilaštvu, Prijić nudio status zaštićenog svedoka.
- Nudili su mi da preuzmu finansiranje porodice i mene, za neke informacije, ali sam odbio -- rekao je Romić. -- Prijić je bio jako ljut. Nije bilo potrebe da prihvatim da budem zasticeni svedok.
U akciji „Sablja" ispričao je, rekao je Romić, svoja saznanja o „belom golfu", a o Mirosavu Kuraku, koji je takođe bio uhapšen i proveo nekoliko meseci u Centralnom zatvoru.
- Sa njim nije napravljena nijedna službena beleška! -- tvrdi Romić. -- Niti sa mnom. To dovoljno govori! A bio sam dugo operativac i imao sam neka saznanja!
Romic je obajsnio i ko je sve ispitivao srpske operativce u akciji „Sablja", posle ubustva premijera Đinđica.

Autor i voditelj: Milomir Maric


https://www.youtube.com/watch?v=26a-zjvjs8o