PDA

View Full Version : Orbit downloader za programe, video, ftp...


iSelektor
03-02-2008, 01:47
Orbit downloader za programe, video, ftp...

Besplatni download menadžer za Web 2.0 sadržaje

U eri socijalnog povezivanja i Web 2.0 sajtova javlja se želja da, pored klasičnog preuzimanja programa i igara sa http i ftp servera, muziku i video sa raznih socijalnih mreža nekako spakujemo na parče samo našeg hard diska. Još ako dodamo i uslov da rešenje ovih želja bude besplatno, gabaritno malo, hardverski nezahtevno, bez reklama i špijuna, dolazimo do OrbitDownloadera. Niti su u pitanju žvake niti se kupuje na trafici - skida se s Neta za ,,dz".
Pored napred navedenog, Orbit omogućava ograničavanje brzine i broja niti preuzimanja, pauziranje i nastavak prekinutog preuzimanja, integraciju sa operativnim sistemom i browserima Mozilla Firefox, Opera, Internet Explorer, Maxthon i Netscape. Kada se instalira i integriše u pomenute programe, za svaki multimedijalni element koji je moguće preuzeti pojavljuje se dugme Orbit. Ako korisnik želi, klikom na pomenuto dugme pokreće se preuzimanje.

http://www.orbitdownloader.com/img2/screenshot1.jpg http://www.orbitdownloader.com/img2/screenshot2.jpg http://www.orbitdownloader.com/img2/screenshot3.jpg

Spisak podržanih socijalnih mreža sa kojih je preuzimanje moguće impozantan je i ne svodi se samo na YouTube/Google video, MySpace, lmeem, Pandora, Metacafe, Yahoo video i Videolog. Podržani su i filehosting serveri kao što su RapidShare, Megaupload, Sendspace, Sexuploader, Filefront, Depositfiles i drugi. Moguće je čak sačuvati i streaming multimedijalne sadržaje dobavljene preko http, https, ftp, mms, rtsp i rtmp protokola. Ako je aktivna opcija Orbitnet, koja omogućava p2p režim rada, kada se preuzimanje vrši iz više izvora, brzina preuzimanja teoretski se mnogostruko uvećava. Pomenućemo još i to daje podržano preuzimanje i fajlova većih od 4 GB.
Program je veoma jednostavan, klasičnog rasporeda elemenata za ovu vrstu alata, a čak bi se moglo reći i oskudan u naprednim opcijama. Ipak, poseduje DropZone kućicu za drag&drop prihvatanje linkova, Grab++ alatku koju ćemo opisati kasnije, SiteManager zaorganizaciju korisničkih imena i lozinki za sajtove koji zahtevaju autentifikaciju (na primer, RapidShare), veoma korisnu alatku za povećavanje broja konekcija u Windowsu XP SP2, kao i podrazumevanu podršku za proxy servere i antivirusnu proveru.
Pomenuti Grab++ je korisna alatka koja omogucava ,,grebovanje" multimedijalnog sadržaja sa Neta. Pošto se aktivira, u podržanom browseru treba otvoriti strane koje sadrže materijal koji se želi preuzeti. Ako je stranica već otvorena, dovoljno je refreshovati jepo aktiviranju Grab++ kako bi bili pokupljeni linkovi za raspoloživi multimedijalni sadržaj. Sledeći korak je „štikliranje" onih fajlova koji se žele preuzeti, klik na Download, izbor destinacije za snimanje fajlova i strpljivo čekanje da se preuzimanje završi.
Da ne bude da je Orbit Downloader savršen softver, zamerićemo autorima to što ograničavanje brzine preuzimanja nisu stavili na neko pristupačnije mesto (da li nas je Azureus razmazio, prosudite sami), već je potrebno zavirivati u dijalog za podešavanje programa. Iako je kategorizacija prisutna, ne postoji mogućnost izbora kategorije pri dodavanju posla, već se klasifikacija vrši ručno po okončanom preuzimanju. Zakazivanje preuzimanja (Scheduler) takođe je moglo da bude malo „kompleksnije", no za svakodnevne poslove i ovakvo kakvo je završava posao (na primer, aktivirati preuzimanje svakog radnog dana od 7 do 15 sati - da radi dok smo na poslu).
Cena od 0 €,$,maraka,dinara,kuna - veličina od 2 MB, odsustvo špijunskih dodataka i samo 3 MB u radnoj memoriji dovoljna su preporuka za Orbit Downloader.

Velicina: 2 MB
Download link: http://www.orbitdownloader.com/download.htm (http://www.orbitdownloader.com/download.htm)

ado
03-02-2008, 01:53
Meni sve ovo odradjuje RealPlayer... Al probat cu i ovaj ;)

iSelektor
03-02-2008, 02:36
Pa i meni, ali nije na odmet imati ili znati da postoje alternative!!!

Pozzz 8)

STRANAC
03-02-2008, 13:27
tacno je da real player,radi dosta ovaoga,ali sa orbit downloader-om,
je skida i do 10 puta brze sa linkova npr.rapidshare i sl.
ovo je extra program,preporuka i od mene...

ado
06-02-2008, 19:04
Meni nece da pokaze kao na slici, znak orbita..ne mogu skinuti nista recimo sa youtube ??

STRANAC
06-02-2008, 20:16
Meni nece da pokaze kao na slici, znak orbita..ne mogu skinuti nista recimo sa youtube ??
@ado,iznad gornjeg desnog ugla video klipa,
imas JEDVA VIDNU strelicu (na dole)
moras je pronaci,ali prvo podogni program,
a moj ti je savet da ga postavis da se podize zajedno sa sistemom...

ado
06-02-2008, 21:23
Probam pa javim..