PDA

View Full Version : Iz Autobusa U Zagrejane UČionice


Tahirovce
31-01-2008, 00:01
U O.Š. ''BRATSTVO-JEDINSTVO'' U DUGOJ POLJANI, REŠENI VIŠEGODIŠNJI PROBLEMI GREJANJA I ĐAKA PEŠAKA



IZ AUTOBUSA U ZAGREJANE UČIONICE



U O.Š. ''Bratstvo-jedinstvo'' u Dugoj Poljani, grejanje je instalirano 1986.godine, ali problemi su počeli već od devedesetih. I pre početka aktuelne grejne sezone, kao i mnogo puta do tada, vršene su popravke na instalaciji, ali do kraja prvog polugodišta, teško da se mogla postići odgovarajuća temperatura u učionicama. ''Svakodnevno smo strepeli da li ćemo uspeti da održimo vaspitno-obrazovni proces'', kaže direktor škole u Dugoj Poljani, Kaso Avdović.
Čestim popravkama i strepnjama da li će se održati nastava u zimskom periodu konačno je došao kraj kada je, u vreme raspusta stari kotao zamenjen novim. Tako je rešen višegodišnji problem grejanja, a drugo polugodište za učenike ove škole počelo je u zagrejanim učionicama. Vrednost projekta je milion dinara, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo prosvete.
Od pre dve godine u ovoj osmogodišnjoj školi, koju pohađa ukupno 345 učenika, rešen je i problem đaka pešaka zahvaljujući donaciji vlasnika preduzeća ''Putevi - Užice'', koji je školi poklonio dva autobusa. Od tada, đaci pešaci iz: Krća, Milića, Crčeva, Šara, Žabrena, Buča, Draževića, Kamešnice i Žitnića, koji su ranije kilometrima pešačili, nisu više pešaci. Do škole dolaze školskim autobusima a u školi ih, od skora, dočekuju tople učionice. U ovakvim uslovima se, kažu, zima mnogo lakše podnosi.

Tahirovce
31-01-2008, 19:05
sve cestitke direktoru pomenute skole.....ko je citao i sve vesti vezane za njegov rad svatice sta hocu da kazem,
Kaso svaka cast.....