PDA

View Full Version : Sandzak info: Raskidanje koalicije SDA sa SDP u Sjenici i Prijepolju ce biti test


iSelektor
13-12-2013, 14:52
http://www.sandzakinfo.net/media/k2/items/cache/4b4a23f93965e457831e256bfb53eba3_L.jpg


SDA Sandžaka upućuje oštre proteste protiv onoga što čini SDP, stranka Rasima Ljajića, u vlasti u Sandžaku i poziva policiju i tužilaštvo da preispitaju djelovanje Ljajićevih funkcionera stranke, kao što i pozivaju narod da ne daje podršku stranci Rasima Ljajića.
SDA vidi krivca u SDP-u za teško ekonomsko stanje u Novom Pazaru, za nepostojanje investicija, za tešku bezbjedonosnu situaciju i mnoga druga zla koja haraju našim prostorom.

Sa druge strane, SDA je u koaliciji na lokalnim vlastima u Sjenici i Prijepolju.

Postavlja se pitanje, zašto SDA drži na vlasti Ljajićev SDP u Sjenici i Prijepolju, a sami svjedoče o štetnosti djelovanja ove stranke?

Da li to znači da će SDA, ukoliko joj se ukaže prilika, ponovo ići u koaliciju sa SDP-om u budućnosti u Novom Pazaru, ukoliko to budu interesi nalagali, kao što im je sada interes da drže Ljajićeve ljude na čelu Sjenice i Prijepolja.

Ukoliko SDA ne želi da Ljajićev SDP više vlada Sandžakom, kao što ističu na konferencijama i saopćenjima često – očekuje se da zbace Ljajićevu partiju sa vlasti u Sjenici i Prijepolju.

Tahirovce
13-12-2013, 18:09
Ovi iz sandzakinfa iz dana u dan sve gluplji i gluplji, nikako da svate da postoji opstnski ogranak i da u koaliciji se pitas proporcionalno broju odbornika, znaci u sjenici SDA donosi glavni odluke dok je to u Pazara radila SDP i kako ko radi tako mu se i vidi. U Pazaru nisu primili plate vise od 4 meseca neki cak i 7 meseci, ali ipak za novu godinu prave festu na trgu koja ce ih kostati preko 60.000e. Ne jede pitu onaj sto ima, nego onaj sto je naucio. Njihova tafra na daleko je cuvena, i kad nema zasta pas da ih ujude one pevaju - valjda im tako lakse...

iSelektor
13-12-2013, 18:38
i ja mislim da su glupsoni ovi iz sandzakinfa, ali njihov moto je "bitno je da bilo sta naklepamo", da narod dolazi da cita... a ne mi se ne razumemo u to...

Viva la Sjenica.com :)