PDA

View Full Version : Anti Hacker - Zaštita od hakerskih napada


iSelektor
24-01-2008, 21:15
Anti Hacker - Zaštita od hakerskih napada

Teško da postoji čitalac koji nikada nije čuo za reč haker. Oni koji se ne razumeju u informacione tehnologije uvereni su da ona simboliše vrhunskog poznavaoca racunara, te će svom drugaru koji je uspešno instalirao Winamp reci: ,,Svaka čast, pravi si haker". S druge strane, dobri poznavaoci terminologije veoma dobro znaju da se u računarskom svetu pojam haker ne razlikuje od pojma lopov, i svesni su posledica koje mogu da nastanu usled napada ljudi ovog tipa. Sreća pa je pre nekoliko godina i u našoj zemlji zakon upotpunjen članovima koji se odnose na IT kriminal. U svakom slučaju, kao i zaštitu od virusa ili spywarea, poželjno je imati i dobru zaštitu od hakera, posebno ako na računaru čuvate važne informacije.

http://www.hide-my-ip.com/images/antihacker475.jpg

Program Anti Hacker spada u red mlađih kada je odbrana od hakera u pitanju. Komandni interfejs iznenađujuće je jednostavno uradjen, te ni novajlije u računarskom svetu neće imati problema u snalaženju. Prvi odeljak (KeyLoggerScan) vezan je za poznati KeyLogger. Ova vrsta „hakovanja" prati otkucane šifre i korisnička imena na tastaturi i tako svome gazdi šalje sve potrebne informacije da bi se ulogovao na nečiji nalog na forumu ili sajtu. Drugi odeljak (Connection Monitor) prati sve vrste softvera koji koriste komunikaciju sa računarom i korisnika upućuje na to koji softver bi mogao da bude potencijalna pretnja po korisnika. Treći deo (Open Port Che-cker) bavi se proverom svih portova po kojima se pristupa računaru, dok četvrti odeljak (Suspicious Program Scanner) proverava sve trenutno pokrenute programe i korisnika obaveštava o tome koji program predstavlja eventualni rizik za računar. Svi rezultati skeniranja mogu se snimiti u tekstualni fajl. Nazivi pronađenih fajlova/programa mogu se, desnim dugmetom miša, prebaciti u Google pretraživač kako bi se na Internetu pronašlo dovoljno informacija o tome kolika pretnja mogu biti.

Velika mana ovog programa je to što nije dovršen. Na primer, ako slučajno mišem kliknete na neku od opcija za skeniranje, nećete imati mogućnost prekidanja skeniranja, a sam proces zauzima resurse računara i može da potraje. Druga stvar je to što program prepoznaje neke validne servise kao ,,pretece" na primer servise koje koristi 4vast/antivirus. Treći bitan nedostatak je što probni period traje samo tri dana, što je opet nedovoljno da se jedan program kvalitetno isproba. Jedina prednost Anti Hackera je niska cena, tako da bi naša preporuka bila da probate neki drugi program. Ovaj još nije dovoljno pouzdan.

Velicina: 823 kb (Windows 98/ME/XP/Vista)
Download link: http://www.hide-my-ip.com/antihacker.shtml (http://www.hide-my-ip.com/antihacker.shtml)
-------------------------------------------
Engleski info:

Anti Hacker

Catch hidden keyloggers, Trojans, worms, and other suspicious programs.
(803Kb, Windows 98/ME/XP/Vista)

Who is spying on your computer activity?
Is someone covertly watching your computer, recording your key strokes, viewing your screen, tracking your every move? Is your firewall, anti-spyware, and anti-virus software up to date, will they catch and block the very latest threats on your computer?

Anti Hacker, an advanced anti-root kit utility, can answer these questions by utilizing four powerful functions: keylogger detection, open port scanner, remote connection spy, and suspicious/unwanted program analyzer. A variety of system scanning and analytical methods are used by Anti Hacker to detect those "hard to find programs" that purposely evade anti-spyware tools and firewalls.



Key Benefits & Features
http://www.hide-my-ip.com/images/check2.gifMultiple Keylogger Scan - Scan for three types of keyloggers: system hook-based, timer key capture, and Windows driver based based keyloggers.

http://www.hide-my-ip.com/images/check2.gifConnection Monitor - Find out who is connecting to your computer without you knowing. Displays the remote computers IP address, location, and more.

http://www.hide-my-ip.com/images/check2.gifOpen Port Checker - Reveal all open ports and which programs are using each opened port. Close unwanted open ports.

http://www.hide-my-ip.com/images/check2.gifSuspicious Program Scanner - Find invisible programs, spyware, covert desktop monitoring processes, hacking tools, and other possibly unwanted programs.