PDA

View Full Version : Turski tim za hvatanje odbjeglih kurbana u zavrsnoj fazi priprema


STRANAC
10-10-2013, 19:26
Muslimani svijeta sa nestrpljenjem očekuju Kurban-bajram i pripremaju se za klanje kurbana, a s ciljem sprečavanja nesreća prilikom bijega životinja, u turskom gradu Erzincan u centralnoj Anadoliji već su počele fizičke i taktičke pripreme "Tima za hvatanje odbjeglih kurbana", javlja Anadolu Agency.

Osmočlani tim užurbano se priprema na terenima fudbalskog tima Erzincanspora, a pored fizičkih priprema, ekipa radi i na tehnikama hvatanja i kontrole odbjeglih kurbana. Građani ovog turskog grada će pozivom na broj telefona 153 moći zatražiti pomoć tima za kroćenje odbjeglih kurbana.

Lider tima Ertugrul Telli je izjavio da je ekipa spremna da i ove godine spriječi incidente sa odbjeglim kurbanima na javnim mjestima. On je dodao da su članovi tima obučeni da životinje hvataju lasom i mesarskim pištoljima za uspavljivanje životinja.

Član tima je i Murat Sasmus, koji je izjavio da su pripreme opsežne i da će spremni dočekati izazove koji ih čekaju za vrijeme klanja kurbana.

Podsjećamo da je za vrijeme proteklih godina zabilježeno mnoštvo incidenata s odbjeglim kurbanima u Turskoj. Prošle godine su bikovi izazvali niz incidenata na autocestama, trgovima, pa čak i na aerodromima.


http://static.klix.ba/media/images/vijesti/131010120.1_xl.jpg