PDA

View Full Version : Panasonic pravi plazma TV sa direktnim pristupom na YouTube


iSelektor
10-01-2008, 14:19
Panasonic pravi plazma TV sa direktnim pristupom na YouTube.com

Japanski proizvodjac elektronike PANASONIC je predstavio televizor koji ce omoguciti korisnicima direktan pristup video portalu YouTube. Jos za pocetak ove godine je planirano plasiranje Plazma televizora sa internet prikljuckom na americko trziste. Da li ce se trziste prosirit, to jos nije potvrdjeno, jer kako u Panasoniku najavljuju: "Prvo zele da testiraju prihvatljivost ove vrste TV-a".Pored YouTube u TV su tehnicari iz Panasonika ugradili i pristup platformi Picasa takodje od firme Google.

Pri razvoju tehnologije za ovaj televizor, strucnjaci firme YouTube, ciji je vlasnik Google, radili su zajedno na odredjenim komponentama. Cak je YouTube ustupio Panasoniku svoje servere preko kojih ce da se emituju zahtevani klipovi. Naravno u boljem kvalitetu nego kao sto je poznato.

Izvor: Daily computer
Prevod: Tahirovic

Crni Gruja
10-01-2008, 15:23
Pa da, kvalitet klipova mora da bude dosta bolji nego sto je sad, jedva damoze na 17" da se gleda na fullscreen-u.

Elvis-Eko
10-01-2008, 16:21
Matsushita predstavila 150-inčni plazma TV
Japanski elektronički konglomerat Matsushita Electric Industrial predstavio je u ponedjeljak 150-inčni plazma televizor, za koji tvrde da je najveći na svijetu.

Ovaj plazma televizor je predstavljen na uglednom američkom sajmu elektronike Consumer Electronics Show u Las Vegasu. Matsushitin plazma TV je dosta veći i od Panasonicove 'plazme' od 103-inča predstavljene prošle godine, a koja je prodana u 3.000 primjeraka, objavljeno je iz kompanije Matsushita.

Matsushita, trenutno najveći proizvođač plazma televizora na svijetu, ovaj će plazma TV plasirati na tržište 2009. godine i to uglavnom za billboard reklame.

Prijepoljka
15-01-2008, 04:32
Uf, koliko li je ovo para... :D