PDA

View Full Version : Policajac snimljen kako uzima mito


STRANAC
22-06-2013, 22:01
Na YouTube postavljen video iz BiH na kojem se, kako se tvrdi, vidi kako saobraćajni policajac u okolini Viteza uzima mito.

http://www.mondo.rs/slike/vesti/002/948/v294840p0.jpg
screenshot/YouTube

Snimak je objavio sarajevski "Dnevni avaz" , a autor je njihov čitalac.

"Klasični scenario: izvođenje iz auta, pokazivanje saobraćajnog prekršaja, zatim odvođenje dalje od očiju i ušiju drugih putnika automobila, zastrašivanje ogromnim novčanim kaznama i oduzimanjem vremena, uzimanje mita, i na kraju, ironično, upute o ponašanju i zakonima u saobraćaju", piše između ostalog u opisu videa.

Policajac uzima mito. Vitez, FBiH, 20.juni, 2013. (Police filmed taking bribes - Bosnia,) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=bKOn24Rtfrs)


Sve se desilo na izlazu iz Viteza 20. juna 2013. godine u 20.22 sati, a vozač je zaustavljen zbog upaljenih maglenki.

"Cilj ovog videa je da ohrabri građane da svojim mobilnim telefonima snimaju ovakve i slične radnje mita i korupcije, u policiji, na šalterima javnih ustanova, i na svakom drugom mjestu, i bar da na taj način, ukažu na problem u društvu", stoji u poruci uz video.

Ono što je zabeleženo na ovom videu sigurno će zanimati barem unutrašnju kontrolu nadležne policije, ali list napominje da je i davanje mita krivično delo.

Tahirovce
22-06-2013, 23:19
ee a kad treba da uzme vozacku molis boga da primi mito ...