PDA

View Full Version : RTV: Najtoplije u Valjevu, 34 stepena


iSelektor
21-06-2013, 14:16
NOVI SAD - U Srbiji je i danas veoma toplo vreme i u većini mesta izmereno je više od 30 stepeni, a najtoplije je u Valjevu, gde je u 13 časova temperatura vazduha iznosila 34 stepena.
Veoma toplo je bilo i na Paliću, u Somboru, Zrenjaninu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Kragujevcu, Velikom Gradištu, Kruševcu, Ćupriji, Nišu i Leskovcu gde su izmerena 33 stepena, objavljeno je na sajtu RHMZ.

RTV (Jan Valo)

Toplo je bilo i u Novom Sadu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Požegi, Kraljevu i Kuršumliji, gde su izmerena 32 i u Negotinu, Zaječaru i Vranju, gde je izmeren 31 stepen.

U Dimitrovgradu je izmereno 30, na Zlatiboru i u Sjenici 28, a na Crnom Vrhu 24 stepena, a najsvežije je bilo na Kopaoniku gde su izmerena 23 stepena.

Izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, adekvatno oblačenje, unošenje dovoljno tečnosti u organizam i lagana ishrana, saveti su portparola Hitne pomoći dr Nade Macure građanima.

Zbog veoma toplog vremena koje se očekuje tokom dana u Beogradu i u drugim delovima Srbije, Macura je savetovala šetnje ujutro i uveče, pogotovu hroničnim bolesnicima i starijim osobama.

Hronični bolesnici i starije osobe u najtoplijem delu dana ne bi trebalo da budu na asfaltu i suncu, nego u parku, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, naglasila je Macura.

Ona je savetovala i laganu ishranu sa dosta voća i uzimanje pet obroka dnevno, nošenje bočice sa vodom, odmor i oprez u saobraćaju.

U Srbiji će sutra biti sunčano i veoma toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom do 37 stepeni, uz lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, saopštio je ranije danas RHMZ.

Jutarnja temperatura iznosiće od 17 do 25, a najviša dnevna od 32 do 37 stepeni.

I u Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo, uz lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom.

Jutarnja temperatura iznosiće oko 25, najviša dnevna oko 35 stepeni.

U Srbiji će u nedelju biti pretežno sunčano, u severnim i zapadnim krajevima malo svežije, a na jugoistoku i dalje veoma toplo, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode.

U ponedeljak biće svežije u svim krajevima, ali i dalje toplo, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom posle podne i uveče.

Zatim će do kraja perioda biti promenljivo oblačno i sveže sa maksimalnom temperaturom oko ili malo ispod proseka, a očekuje se mestimično kiša, pljuskovi i grmljavine.