PDA

View Full Version : Google Maps


Tahirovce
07-01-2008, 17:07
Google Maps za symbian

Od trenutka kad je Google predstavio Earth projekat, zavladala je totalna pomama za satelitskim snimcima i najzabacenijih kutaka naše planete. Google je veoma pažljivo vodio ceo projekat, koji je prerastao u Web aplikaciju Maps, koja sada postoji i u mobilnoj verziji. Za one koji ne znaju, radi se o aplikaci-ji koja na najbolji nacin ukršta odredene mogucnosti Google Earth-a i brojnih putnih navigacionih rešenja.

Google Maps koristi Intemet konekciju (kakvu god podržava vaš telefon), te ukoliko se budete malo više kretali po mapi, za svega par minuta možete napraviti protok i od 45 MB.Postoje dva nacina gledanja mape. Prvi jestandardni kao kod ostalih putnih navigacionih rešenja.On je manje zahtevanšto se tice opterecivanja Internet konekcije.Drugi nacin je sa satelitskim slikama kao pozadinom i iscrtanom putnom infrastrukturom.Kao novost, Google je ponudio i izveštaj o kolicini saobracaja,ali na veoma simbolicnom broju lokacija. Naravno, naša zemlja nije pokrivena detaljnom putnom infrastrukturom,vec je ucrtano svega nekoliko puteva sa ,,E" oznakom.

Program je besplatan, a mozete ga naci na www.google.com/gmm (http://www.google.com/gmm)
symbian s60/v2/v3

sanna72
12-06-2008, 22:42
Google proširuje uvid u tražene pojmove



http://www.deltaportal.info/1206/ggole.jpg

Internetski div odlučio je dodatno otvoriti svoju komponentu Google Trends i svim ovisnicima o statističkim podacima te grafikonima pružiti bolji uvid u popularnost određenih pojmova.
Pre otprilike dve godine Google je javnosti predstavio Google Trends, komponentu svoje tražilice koja je omogućavala osnovni uvid u najtraženije internetske pojmove. Alat je proizvod inovativnog Google Labs tima, a dosad je najčešće korisnicima služio za zabavu, pogotovo njegova Hot Trends komponenta, prikazujući listu desetak najtraženijih pojmova u određenim regijama sveta.

Sada Google dodatno otvara Gogle Trends i korisnicima omogućuje prilično detaljan uvid u najtraženije pojmove preko njegovog pretraživača, a sve razvrstano po regijama sveta, zemljama, gradovima ili govornim područjima. Različite pojmove moguće je međusobno uspoređivati te 'izvoziti' u obliku tablica. Novi Google Trends dostupan je isključivo registriranim korisnicima usluga internetskog diva, no zar uopšte postoji neki korisnik interneta koji to nije?