PDA

View Full Version : Ugasio "Vecnu vatru"


STRANAC
10-04-2013, 20:59
Projurio kroz Ferhadiju i parkirao se ispred Vječne vatre


http://i.imgur.com/VndYXWu.png


Krajnje bizarna nesreća dogodila se danas u sarajevskoj Ferhadiji kada je nepoznati muškarac vozilom udario u Vječnu vatru čiji plamen je zahvatio prednji dio vozila.

Kako je portalu Klix.ba potvrđeno u MUP-u Kantona Sarajevo nepoznati vozač je prouzrokovao više saobraćajnih nesreća vozeći se iz pravca ulice Ferhadija.

"Vozilom se, potom, zaustavio pred Vječnu vatru, izašao iz njega i udaljio se u nepoznatom pravcu", kazao nam je dežurni operativni MUP-a KS.

Prema izjavama očevidaca, muškarac se zaustavio ispred Vječne vatre, izašao iz vozila, obukao jaknu i napustio mjesto nesreće.

Na mjesto nesreće izašli su i sarajevski vatrogasci jer je plamen iz Vječne vatre zahvatio tablice džipa. Međutim, brzom reakcijom građana koji su sjedili u obližnjim kafićima, vatra je ugašena pa vatrogasci nisu imali posla.

Na teren je izašla i ekipa Sarajevogasa kako bi ugasila plin koji je počeo da curi iz Vječne vatre. Ova nadasve čudna nesreća privukla je veliku pažnju građana, a načuditi se nisu mogli ni policajci.

STRANAC
10-04-2013, 21:00
ovo mora da je Chuck Norris vozio :) :)

Tahirovce
11-04-2013, 08:49
Ili je neki pesterac gledo neki film pa se oprobo :) ...

halilce
11-04-2013, 15:12
Šta mislite čiji je sin jučer parkirao auto uz 'Vječnu vatru'

U srijedu se u samom centru Sarajeva, kod Vječne vatre, mogao vidjeti nesvakidašnji prizor koji je iznenadio prolaznike, ali i pripadnike MUP-a KS. Muškarac je vozio ulicom Ferhadija koja je praktično namijenjena samo za pješake, zatim je auto “parkirao” uz “Vječnu vatru”, te izazvao manji požar i curenje plina, pa su morali reagirati vatrogasci i “Sarajevogas”

http://www.haber.ba/thumbnail.php?file=pictures/2013_april/Dervis_sutkovic_865977014.jpg&size=article_large
Derviš Šutković (Foto: facebook)

Naime, sin Muje Šutkovića, vlasnika hotela Sarajevo, Derviš Šutković, upravljajući Mercedesom ML oštetio je četiri automobila, dva na području općine Centar i dva u Starom Gradu, da bi na kraju vozilom udario u Vječnu vatru.

Nakon svega, Šutković je obukao jaknu i udaljio se s lica mjesta, ali ga je policija nakon izvjesnog vremena pronašla i privela.

Da li je Šutković, prije nego što je udario u spomenik vojnim i civilnim žrtvama Drugog svjetskog rata, vozio Ferhadijom ili Titovom ulicom, policija još uvijek istražuje. Međutim, prema riječima očevidaca, Šutković je se Mercedesom luđački vozio Ferhadijom.

Nakon što je Šutković “parkirao” vozilo ispred Vječne vatre, Mercedes je ubrzo počeo gorjeti, vatra je zahvatila tablice i karambolku, ali brzom reakcijom policije, koja je od taksiste uzela aparat za gašenje požara, spriječena je veća tragedija. U međuvremenu je počeo curiti i plin iz spomenika, ali po dolasku dežurne ekipe Sarajevogasa, plinska instalacija je isključena.

Mladić je nakon incidenta smješten na Psihijatriju, a za sada nema detaljnijih podataka o njegovom zdravstvenom stanju.

http://doznajemo.com/wp-content/uploads/2013/04/Ferhadija-mercedes2.jpg

izvor:haber.ba