PDA

View Full Version : Rasim Ljajic o politickoj situaciji


iSelektor
28-02-2013, 13:39
''Kolacija sa Stranskom demokratske akcije Sandžaka formirana je jer je odražavala izbornu volju najvećeg broja građana Novog Pazara'' rekao je osnivač Sandžačke demokratske partije Rasim Ljaić.

http://img850.imageshack.us/img850/3631/ljajiopolitikojsituacij.jpg

On je istakao da ta stranka i dalje ostaje otvorena za saradnju sa svim političkim opcijama koje deluju u Novom Pazaru.

Komentarišući novonastalu političku situaciju u Novom Pazaru osnivač Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić rekao je da mu je žao što nije opstala koalicija sa Strankom demokratske akcije Sandžaka.

„Meni je žao što nije ostala ona koalicija koju smo formirali u najboljoj nadi da to podržava najveći deo političkog raspoloženja u Novom Pazaru. Nažalost došlo je do razmimoilaženja oko pojedinih pitanja, ali u svakom slučaju mi ostajemo otvoreni da se sadašnja koalicija proširi i na druge partnere kako bi koalicija odnosno vlast bila što stabilnija“, kazao je Ljajić.

Na novinarsko pitanje da li će Novi Pazar dobiti konkretnu pomoć od Vlade i njenih ministarstava Ljajić je odgvorio da je stabilnost imperativ i preduslov za dolazak stranih investitora, što Ljajić vidi kao jedini način za oživljavanje privrede i ekonomije ovog regiona.

"Ako je Novi Pazar stalno poznat po incidentima, ako imamo dešavanja kao od pre dva dana i ako stalno loše slike idu iz Novog Pazara, onda ne postoji mogućnost da se bilo šta učini jer jedina mogućnost pomoći je da dovodimo strane investitore i da država daje tim investitiorima olakšice koje daje i drugim mestima. Novi Pazar je bio među četiri grada kada smo počeli sa ovim subvencijama pa nije bilo zainteresovanih, verovatno zbog toga što nije bilo političke stabilnosti. Mi ovde moramo da stvorimo političku stabilnost, da imamo projekte da znamo šta hoćemo da bi mogli da privučemo strane ulagače ili domaće ulagače koji bi ovde investirali“, naveo je Ljajić.

Ljajić je na kraju naglasio da moraju biti uloženi napori da se stabilnost u Sandžaku i Novom Pazaru obezbede, što će otvoriti put investicijama i novim radnim mestima.

Rasim Ljaji? o politi?koj situaciji u Novom Pazaru - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=jvNHE_AqLx8)

Aleksandar Nićiforović