PDA

View Full Version : Poceo Balkanski sajam tekstila u Novom Pazaru


iSelektor
27-02-2013, 13:32
Svečanom ceremonijom danas je u sportsko sajamskoj ustanovi Pendik otvoren 2. Balkan tekstil sajam.

http://rtvnp.rs/images/stories/ekonomija/balkan-textile%202013.jpg

Prilikom otvaranja ove velike privredne manifestacije gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović rekao je da je danas Novi Pazar balkanski centar tekstila.

‘’Ovo je najmanje što Novi Pazar može da učini za privrednike. Želim da privrednici sklope što više poslova’’ naglasio je Mahmutović.

Ljajić: Turski tekstilci u Novom Pazaru
Potpredsednik Vlade Republike Srbije I ministar spoljne I unutrašnje trgovine Rasim Ljajić rekao je prilikom otvaranja Sajma da je ovo veliki dan za Novi Pazar, kao i za odnose Turske I Srbije.

‘’Ekonomska saradnja bi mogla da bude mnogo bolja, po ugledu na političku koja je odlična. Nadam se da će Sajam unaprediti robnu razmenu između dve zemlje. Želimo da se tekstilna industrija oporavi I radićemo na tome. Ove će godine Turska tekstilna firm akoja radi u Leskovcu otvoriti fabriku I u Novom Pazaru
Novoimenovani ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj rekao je da je počastvovan što j edanas u Novom Pazaru.

‘’Ovaj Sajam prelazi u tradiciju a postaje i internacionalni sa sve više stranih izlagača. Divno vas je videti u ovolikom broju. Tursku možete gledati kao majku’’ poručio je Bozaj.

Na otvaranju Sajma govorio je i director Meridijan grupe Ouz Jalcin koji je prošlogodišnju organizaciju Sajma ocenio odličnom I izrazio uverenje da će tako biti I ove godine.

‘’Novi Pazar je veoma bitan za nas I zato smo ovde doveli najbitnije ljude iz tekstilne industrije’’ kazao je Jalcin.

Podsetimo otvaranju Sajma prisustvuju predstavnici Vlade Republike Srbije, ambasade Republike Turske kao i ministarstva ekonomije Republike Turske. Gostujući ranije u emisji Život grada, pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljović istakao je značaj održavanja ovakvog Sajma u Novom Pazaru, očekujući da će koristiti najviše domaćim konfekcionarima.

Najava Balkan textile sajma - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=v19Bn-7qJqc)