PDA

View Full Version : Prijave revizora protiv najodgovornijih u Novom Pazaru


iSelektor
26-02-2013, 22:20
Državna revizorska institucija podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv nekoliko odgovornih lica u organima lokalne samouprave Novog Pazara i više prijava za privredni prestup protiv ogovornih u privatnim i javnim preduzećima.

http://img22.imageshack.us/img22/6982/07cc226364ad82ab969b348.png

Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka revizor je podneo protiv gradonačelnika Meha Mahmutovića, bivšeg načelnika Gradske uprave Sulejmana Nicevića i bivšeg direktora novopazarske biblioteke Koste Jovanovića, dok je protiv dvojice direktora JP „Direkcija za izgradnju grada Novog Pazara“, Seljahudina Muratovića i Mersuda Suljića, osim prijave za prekršaj podnela prijave i za privredni prestup.

Prema navodima DRI, osim dvojice direktora Direkcije, privredni prestup su učinili i direktor JKP Vodovod i kanalizacija Gradimir Nedeljković, direktor AD „Novi Pazar-put“ Izet Ljajić, Bešir Ujkanović iz privatnog preduzeća „Integral“, direktor GP Elmir Ismet Osmanović i direktor “HS Iskop gradnja” Hamid Dražanin.

Zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka podneti su zbog nepoštovanja pojedinih odredbi Zakona o budžetskom sistemu, Zakona o javnim nabavkama, Zakona o radu, Zakona o državnim službenicima, Zakona o platama u državnim organima i javnim službama, Zakona o državnom premeru i katastru, Uredbe o budžetskom računovodstvu, Uredbe o kontroli obračuna i isplate zarada u javnim preduzećima.

Prijave za privredne prestupe su podnete zbog nepoštovanja pojedinih odredbi Zakona o računovodstvu i reviziji, Zakona o privrednim društvima, Zakona o planiranju i izgradnji.