PDA

View Full Version : Ugljanin: Nije nam zao sto nismo u vlasti u Novom Pazaru


iSelektor
24-02-2013, 12:19
Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je danas da njegova stranka ne žali što više nije deo vlasti u Novom Pazaru jer nova koalicija grad vodi u "bankrot".

http://img9.imageshack.us/img9/263/afba78f3817352644cabbb5.jpg

"Ne žalimo što više nismo u vlasti. SDA je opstanak u koaliciji uslovila hitnim rešavanjem nagomilanih problema i otklanjanjem posledica nezakonitih radnji koje je ustanovio državni revizor, vraćanjem dugova i isplatom zaostalih zarada i doprinosa zaposlenih u javnim službama", rekao je Ugljanin za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, za takvo rešenje SDA je predložila stvaranje sveobuhvatne koalicije koja bi jedino mogla da te nagomilane probleme razreši.

"Očigledno da drugoj strani nije stalo da se to reši. Naprotiv, idu u dalju agoniju, uništavanje Novog Pazara i njegovo vođenje u bankrot. SDA je odlučila da se iz toga povuče", rekao je Ugljanin koji je i ministar u Vladi Srbije.

Vladajuću koaliciju u Novom Pazaru do juče su predvodili SDA i Sandžačka demokratska partija. Na jučerašnjoj sednici smenjeni su svi funkcioneri SDA i oformljena nova vladajuća koalicija.

Povodom jučerašnjeg početka nastave na bosanskom jeziku, on je kazao da je to "korak napred u poštovanju ljudskih i kulturnih prava bošnjačke manjine".

"To je eksperimentalna nastava u po jednom odeljenju svih razreda osnovnih i srednjih škola. Predviđeno je da se kao redovni predmet uvede od sledeće školske godine i mislim da je to jedan korak napred u poštovanju ljudskih i kulturnih prava Bošnjačke manjine", rekao je Ugljanin.