PDA

View Full Version : SDA vise nije na vlasti u Novom Pazaru


STRANAC
21-02-2013, 15:53
SDA izbačena iz vlasti – Umjesto Baćićanina za predsjednicu Skupštine imenovan kadar Đerleka.


http://sandzakpress.net/wp-content/uploads/2013/02/fuadbacicanin_sadijaplojovic.jpg


Novi Pazar – Odbornici gradske Skupštine, njih 24 koji trenutno zasijedaju, tajnim glasanjem smijenili su dosadašnjeg predsjednika Skupštine Fuada Baćićanina.

Za predsjednicu Skupštine, tajnim izjašnjavanjem izabrana je Sadija Plojovic – inženjer agronomije, iz redova SNP-a Mirsada Djerleka.

Na dnevnom redu danasnje Skupstine biće i smjena direktora i Upravnih odbora i imenovanje novih, u pojedinim preduzecima i ustanovama u Novom Pazaru, kakva su Direkcija za izgradnju, Turisticka organizacija, Muzej “Ras”, Regionalno pozoriste i druge.

Na dnevnom redu je i smena predsednika i clanova Upravnog odbora JPI Novi Pazar, odnosno Regionalne radio televizije, kao i imenovanje novih.

(rtv)

STRANAC
21-02-2013, 15:58
opasan igrac rasim...

iSelektor
21-02-2013, 18:43
sta se desava?
nisam u toku?

STRANAC
21-02-2013, 19:30
bio je rasim sa suljom na vlasti, onda je otkinuo muftiji jednog odbornika koji mu je trebo za vecinu, uzeo djerleka koji je pre bio u njegovoj stranci i izbacio sda sa vlasti u np.
opasno je postao podmukao, vise ne bira sredstva za vlast.
ne znam dal ce ovo na dobro.

Tahirovce
21-02-2013, 19:58
Ja mislim da je u dogovoru sa muftom ili je ova zena toliko niskog morala da moze da se kupi ...

STRANAC
21-02-2013, 19:58
Nova većina u Novom Pazaru - Pregled dana

Većinu u skupštini Novog Pazara od danas čine Sandžačka demokratska partija, Sandžačka narodna partija, Srpska napredna stranka i jedan odbornik opozicione Bošnjačke demokratske zajednice.

Vlast u Novom Pazaru je prekomponovana posle dvomesečne krize i raspada koalicije između SDP i Stranke demokratske akcije Sandžaka, koje su sa 30, od ukupno 47 odbornika, činile dosadašnju većinu.

Sednici nije prisustvovalo 13 odbornika SDA i devetoro od 10 odbornika BDZ, ali je minimalna većina od 24 odbornika obezbeđena prisustvom Hedije Škrijelj iz redova BDZ.

Odbornici iz redova dve partije koje su do današnjeg zasedanja Skupštine Novog Pazara bili u opoziciji izjavili su da su u koaliciju sa Sandžačkom demokratskom partijom ušli da bi sprečili kolaps i omogućili razvoj grada.

http://www.sandzaklive.rs/images/stories/OSTALO3/6499bac005855b4bdece938fb08d43cb_xl.jpg


Predsednik Sandžačke narodne partije i šef četvoročlane odborničke grupe Mirsad Đerlek rekao je da ova partija želi da spreči uvođenje privremene uprave zbog blokade rada Skupštine.

“Smatram da je ekonomski oporavak i politička stabilizacija, zbog čega smo ušli u koaliciju, uslov za poboljšanje života građana Novog Pazara”, rekao je Đerlek.

Odbornik Srpske napredne stranke Dragan Novović je naglasio da je ova stranka vladajućoj većini pristupila kao predstavnik manjinske (srpske) odborničke grupe.

On je naglasio da je cilj nove skupštinske većine u Novom Pazaru sprečavanje uvođenja prinudne uprave, a odbornike koji nisu došli na današnje zasedanje nazvao političkim kukavicama.

Skupština je na dnevnom redu imala 80 dopunskih tačaka koje su se odnosile na smenjivanje članova i funkcionera SDA u upravnim odborima i direktorskim pozicijama u javnim preduzećima.

Prvi je smenjen dosadašnji predsednik Skupštine Fuad Baćićanin, a na tu funkciju izabrana Sadija Plojović, agronom po struci i članica SDP.


http://www.sandzaklive.rs/images/stories/OSTALO3/951dc8e185bb4ddd52ba36827f54aa1d_xl.jpg


Nekoliko funkcionera SDA koji nisu smenjeni glasanjem u Skupštini podneli su neopozive ostavke, rekao je dosadašnji zamenik gradonačelnika Ahmedin Škrijelj.

On je agenciji Beta izjavio da svi članovi SDA ostavke podneli jer žele da dele sudbinu svojih stranačkih kolega.

Prema njegovim rečima, nova skupštinska većina je napravljena na nakradan način i SDA ne želi da joj daje legitimitet.

"Posegli su (SDP) za merom koja u najmanju ruku nije moralna", rekao je Škrijelj.

Baćićanin je svoju smenu okarakterisao kao "vraćanje Novog Pazara u devedesete godine prošlog veka".

On je ocenio i da će gradonačelnik Meho Mahmutović snositi najveće posledice za današnji "cirkus" u lokalnom parlamentu.

Šef odborničkog kluba i Predsednik Izvršnog odbora opozicione Bošnjačke demokratske zajednice Sead Šaćirović ocenio je da je odbornica ove partije Hedija Škrijelj davanjem kvoruma za rad skupštine Novog Pazara "prevarila birače" BDZ.

"Ovu partiju ne može da uzdrma situacija u kojoj jedna neodgovorna osoba prodala obraz za neki politički cilj ili bogaćenje na uštrb naroda", rekao je Šaćirović.

Odbornici Gradske skupštine imenovali su na današnjoj sednici nove vršioce dužnosti direktora javnih preduzeća i ustanova, na čijem čelu su do sada bili predstavnici SDA Sandžaka.

Novoimenovani direktor Direkcije za izgradnju je Bajram Zilkić, Gradske toplane Raco Vučković, a Turističke organizacije Radoslav Kiković. Dušan Živanić novi je vršilac dužnosti direktora Regionalnog pozorišta, Suat Ljajić Zavoda za urbanizam, a Džemil Mulić Narodne biblioteke "Dositej Obradović".

Za direktorku muzeja Ras ponovo je izabrana Dragica Premović, dok je sadašnji direktor Doma zdravlja Šefadil Spahić iz ličnih razloga podneo ostavku, pa je na njegovo mesto imenovan Alan Kurpejović.
(radio sto plus)

STRANAC
21-02-2013, 20:05
Zamjenik gradonačelnika Ahmedin Škrijelj podnio ostavku

Nekoliko članova i funkcionera Stranke demokratske akcije Sandžaka koje novoformirana skupštinska većina nije smenila na današnjoj sednici podneli su neopozive ostavke, izjavio je dosadašnji zamenik gradonačelnika Ahmedin Škrijelj.


http://www.sandzaklive.rs/images/stories/PolitikaSandzak/skrijelj.jpg


On je agenciji Beta izjavio da svi članovi SDA ostavke podneli, “jer žele da dele sudbinu svojih stranačkih kolega.

Prema njegovim rečima, nova skupštinska većina je napravljena na nakradan način, kojoj SDA ne želi da daje legitimitet.

Škrijelj je dodao i da se koalicija sa Sandžačkom demokratskom partijom (SDP) raspala, “jer nije bilo razumevanja od strane partije sa kojom je činila većinu.

“Posegli su (SDP) za merom, koja u najmanju ruku nije moralna“, rekao je Škrijelj.

Pošto se raspala vladajuća koalicija između SDP i SDA, u skupštini Novog Pazara je uspostavljena nova većina, predvođena Sandžačkom demokratskom partijom.

Minimalna većina od 24 odbornika obezbeđena je prisustvom odbornice opozicione Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Hedije Škrijelj.

Sednici nije prisustvovalo 13 odbornika SDA i preostalih devet odbornika BDZ.
(beta)

STRANAC
21-02-2013, 20:06
Hedija Škrijelj: Samo privremena podrška parlamentu


http://www.sandzaklive.rs/images/stories/OSTALO3/hedija-skrijelj-300x210.jpg


Odbornica Bošnjačke demokratske zajednice u Skupštini Novog Pazara Hedija Škrijelj izjavila je da je većinu za zakonit rad parlamenta danas obezbedila “samo da ne bi bile uvedene privremene mere.
Ona je medijima izjavila da će “samo privremeno, dok se ne privaziđe kriza” davati podršku lokalnom parlamentu.

Prema njenim rečima, danas je bio poslednji rok da Skupština usvoji izmene statuta javnih preduzeća u skladu za Zakonom o radu.

Odbornica koja je mandat osvojila kao članica Predsedništva Bošnjačke demokratske zajednice rekla j u pauzi skupštinskog zasedanja da nije ispoštovala stav svoje partije u vezi sa današnjim zasedanjem Skupštine.

“Ukoliko se moja stranka ne slaže sa mojim ličnim nastupom, nastaviću da radim kao samostalan odbornik”, rekla je Škrijeljova.

Šef odborničkog kluba i Predsednik Izvršnog odbora opozicione Bošnjačke demokratske zajednice Sead Šaćirović ocenio je prethodno da je odbornica ove partije Hedija Škrijelj davanjem kvoruma za rad kupštine Novog Pazara “prevarila birače” BDZ.
(sto plus)

Tahirovce
21-02-2013, 20:09
Ako fakultet dobije akreditaciju onda je dogovor Ralja i mufto, ako ne onda su kuppili odbornika, a kako se ono zvase zena koja se moze kupiti parama ?

STRANAC
21-02-2013, 20:11
Baćićanin: Mahmutović odgovoran za ’cirkus’

Dosadašnji predsednik skupštine grada Novog Pazara Fuad Baćićanin rekao je danas da će gradonačelnik Meho Mahmutović snositi najveće posledice za današnji „cirkus“ u lokalnom parlamentu.


http://www.sandzaklive.rs/images/stories/OSTALO3/79cfe2519b587cd9ebd5699d3398a1a7_xl.jpg


Baćićanin koga su odbornici Skupštine grada danas razrešili sa funkcije predsednika optužio je gradonačelnika Mahmutovića i načelnika policijske uprave Dragana Terzića da su svojim postupcima uspeli da vrate devedesete u ovaj grad.

„Policija se, umesto da spreči ucene, kupovinu i pretnje odbornicima, od juče aktivno uključila u to, pa su neki odbornici praktično bili u kućnom pritvoru a danas su sprovedeni do Skupštine grada gde se održavala sednica“,rekao je Baćićanin radiju Sto plus.

On je izrazio očekivanje da će svi oni koji su učestvovali u današnjim događajima u gradu odgovarati pred zakonom za svoje postupke.

Sednica skupštine grada Novog Pazara počela je danas sa kvorumom koji čini 24 odbornika Sandzačke demokratske partije (SDP), Sandzačke narodne partije (SNP), Srpske napredne stranke (SNS) i jednim odbornikom iz Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ).
(radio sto plus)

halilce
22-02-2013, 21:03
Mislim Resko,da ni po koju cijenu,nije bilo dogovora izmedju SDP i BDZ...Ovo je samo u pitanju licni interes doticne,a Muftija nebi sklopio pakt sa Djavolom,koji zagovara trecu Islamsku zajednicu.

Tahirovce
23-02-2013, 00:54
Vrijeme ce pokazati ... Ako nije sklopljen pakt ne bio im u kozi, lakse je kupit jednog odbornika nego sacuvati 25 ... Jednom mozes dati sta trazi ali 25 kad te pocne ucenjivat ....

halilce
23-02-2013, 01:00
Nego...šta ti misliš...kakvi "vetrovi duvaju" osim južnog po Sjenici?:010:
Da neće bit kavog "severca" ili nedaj bože košave,da se ne drmaju fotelje..;)

Tahirovce
23-02-2013, 10:39
Ne bi trebalo u Sjenici nista da se mijenja sve funkcionise dobro, mada mufto i ralja kupuju medju sobno odbornike ko sapcani telad ...

Tahirovce
23-02-2013, 23:51
Mislim da sam ovde napisao sta mislim, ali da pojasnim .
SDA ne trguje sa odbornicima, to je stranka a ne tamo neka organizacija koja trguje sa zivi ljudi :)
SDA ima na listi ljude koji cuvaju prvo svoj obraz a i ugled i cast stranke, ne prodaju se kao oni iz bdz ili sdp ...
mufto je kupio 2 rasimova vijecnika za Bosnjacko vijece, al ima jedna stara nije Bog macka pa da ti odma skoci za oci ili ona nemoj pa se ne boj :) ... Ali da ne pricamo o makroima ovo je ipak fin forum :smile:. ....

halilce
24-02-2013, 00:17
Jel to hoces reci da Esad Dz. nije vise teh.direktor Bnvs? I da je priznat oaj pobednicki.

Tahirovce
24-02-2013, 10:46
Ne, nego hocu da ti kazem da su to isti (ne)ljudi.. A BNV na celu sa Esadom odradilo je veliki posao a dok je bnv koje kontrolise mufto donosilo zakljucke i komentarisali sta drugi rade..