PDA

View Full Version : Aronija i ostalo bobicasto voce


iSelektor
19-02-2013, 16:23
Poljoprivredna stručna savetodavna služba Novi Pazar i Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja Novog Pazara, Tutina i Sjenice organizovale su danas u Multimedijalnom centru u Novom Pazaru predavanje o uzgoju bobičastog voća poljoprivrednicima i studentima poljoprivrede.

http://rtvnp.rs/images/stories/drustvo/aronija%20i%20ostalo%20bobiasto%20voe.jpg

Na skupu je prezentovan i Zakon o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Sala Kulturnog centra u Novom Pazaru bila je premala da primi sve zainteresovane poljoprivrednike novopazarskog kraja željnih novih znanja. Direktor novopazarske Poljoprivredne savetodavne stručne službe Nihad Hasanović kaže da je ovo pravi trenutak za ovakve teme i edukacija koja je potrebna svim poljoprivrednicima ovog regiona.

,,Mi smo se potrudili da danas budu teme koje su sami poljoprivrednici tražili.Eminentni stručnjaci i sa Instituta i Poljoprivredne stručne službe govorili su poljoprivrednicima o uzgoju sve atraktivnijeg bobičastog voća, a prezentovan je i novi Zakon o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju“, kazao je Hasanović.

Novopazarska Poljoprivredna stručna služba i Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja slične edukativne sastanke održaće sa zainteresovanim poljoprivrednicima i na području Tutina i Sjenice.