PDA

View Full Version : SDP: Staviti tacku na ucene SDA


iSelektor
06-02-2013, 16:25
Predsednik Sandžačke demokratske partije Rešad Hodžić izjavio je danas da više neće trpeti „ucene Stranke demokratske akcije“ sa kojom čini većinu u Skupštini Novog Pazara.

http://radiostoplus.com/media/k2/items/cache/32414bb14936b46adb165636ba2c508d_M.jpg

On je posle odlaganja sednice Gradskog veća na koju nisu došli predstavnici SDA Regionalnoj TV izjavio da će na takvo ponašanje SDA „iduće nedelje biti stavljena tačka“.

Odbornička grupa SDA je prethodno od rukovodstva svoje stranke zatražila da ’’zamrzne svoj dalji pregovarački rad sa koalicionim partnerima”.

Oni su saopštenjem za javnost ocenili da su “nakon sedam meseci zajedničkog rada, svi dogovoreni principi koji su promovisani u Koalicionom sporazumu napušteni, a funkcionisanje vlasti u Novom Pazaru podređeno interesima jedne strane u koaliciji – Sandžačke demokratske partije”.

Predsednik SDP Rešad Hodžić izjavio je tim povodom da se „definitivno neke stvari moraju menjati, a kolike će promene biti videće se najkasnije za nedelju dana. Ovo je poslednji put da prelazimo preko nekih stvari”.

On je naglasio da je i pored odustva većnika SDA sednica mogla biti održana, ali da je napravila kompromisi i ustupak koji znači boljitak za sve građane.

“Postoje, međutim, stvari koje nisu za ustupke, a one se tiču budžeta, pitanja koja suštinski utiču na kvlkitet života svih u Novom Pazaru. Ucene i traženje nekih neprimerenih stvari pred svaku sednicu Veća je nešto preko čega od danas sigurno nećemo prelaziti”, rekao je Hodžić.

On je naglasio da će učiniti sve, kako ne bi dozvolili uvođenje prinudne uprave.

“Potrudićemo se da nastavimo funkcionisanje, kako bi smo opravdali poverenje građana, jer prinudna uprava nije rešenje. Građani treba da znaju da takvu mogućnost nećemo dozvoliti i nastavićemo, ako budemo u mogućnosti da radimo za opšte dobro, na način kako smo radili u prethodne tri godine“, rekao je Hodžić.

Skupština Novog Pazara ima 47 odbornika, od kojih 17 mandata pripada Sandžačkoj demokratskoj partiji, SDA ima 14 odbornika, Bošnjačka demokratska partija 10, Sandžačka narodna partija četiri i SNP dva mandata.

I.Slezović

STRANAC
08-02-2013, 09:22
pukla tikva :)

koalicijom izmedju sda i sdp mislim da je vise profitirala sda.
sdp je pokazao da je jaci na posledjim izborima a koalicijom je pruzila priliku sda da ukloni greske.
kada su iz sdp videli da je sda vraca i postaje jaka pokusavaju je opet urazati,koliko se to moze.

srecom, sdp ima rasima koji svakog dana sve vise otkriva nezainteresovanje problemima bosnjaka sandzaka, dok suljo bar prica o tome pa kako tako, a najcesce lupa bez veze i osnova