PDA

View Full Version : Pokusaj ubistva u Novom Pazaru


STRANAC
17-01-2013, 12:59
Novi Pazar - Tužiočevog sina hteli da zakolju!

Maloletni E. A. naoružan nožem nasrnuo na M. A. A. želeći da se na taj način osveti dečakovom ocu

NOVI PAZAR - Ni kriv ni dužan!

Maloletnom E. A. određen je pritvor pošto je s još dvojicom dečaka pokušao da ubije M. A. A. (16), sina zamenika okružnog tužioca u Novom Pazaru, saznaje Kurir! Brutalan napad dogodio se u centru Pazara, a veruje se da se iza njega krije želja E. A., protiv koga se vodi nekoliko postupaka, da se preko sina osveti tužiocu koji je, u vreme kad je on hapšen, vodio postupke protiv maloletnika!

- M. A. A. se tog dana vraćao kući s komšinicom, koja mu je ujedno i profesorka u školi. U jednoj zabačenoj ulici nadomak centra presreli su ih E. A. i njegovi drugovi A. N. i E. R. Prvo su počeli da vređaju M. A. A., da bi nekoliko sekundi kasnije E. A. iz jakne izvukao nož i nasrnuo na prestravljenog dečaka! Profesorka je odmah reagovala, bez razmišljanja se bacila na napadača kako bi mu otela nož. Dok su se rvali, uspela je da mu istrgne sečivo iz ruku, a tom prilikom je i lakše povređena. U međuvremenu, dečaci koji su bili s napadačem nekoliko puta su udarili M. A. A., a posle toga su sva trojica pobegla - priča Kurirov izvor.

Prema njegovim rečima, nekoliko trenutaka kasnije u centar Pazara, gde se napad dogodio, stigle su policijske patrole i Hitna pomoć.

- M. A. A. je, srećom, bio samo lakše povređen. Ipak, psihički se osećao veoma loše.Učiteljica je ostala prisebna, te je policija, zahvaljujući njenom opisu, brzo privela trojicu napadača - kaže naš izvor.Posle hapšenja E. A. je na teret stavljen pokušaj teškog ubistva.

Propust u zatvoru?
Advokat Velibor Eror, branilac E. R., kome se na teret stavlja nasilničko ponašanje, kaže za Kurir da je njegov klijent pritvoren uprkos činjenici da je tužiočevom sinu samo udario šamar.
- E. R. je u pritvoru bio s punoletnim osobama, što je kršenje zakona! Na sve to, dečak ima astmu i potrebna mu je medicinska nega - rekao je Eror za naš list.

Ćuti o motivima
E. A. nije želeo da priča o motivima napada .
- Poznato je da je E. A. i ranije imao problema s policijom i tužilaštvom. Iako otac napadnutog dečaka nikad direktno nije vodio istragu protiv E. A., moguće je da ga je napadač u svojoj glavi okrivio za neki od problema koji je imao sa zakonom - konstatuje naš sagovornik.
(kurir)