PDA

View Full Version : Tutin: Umesto Doma kulture poslovni centar


iSelektor
11-01-2013, 20:19
Tutin bi trebalo da u centru grada dobije objekat sa dvadeset spratova, koji bi trebalo da se izgrade na mestu sadašnjeg Doma kulture. Projekat zgrade je prezentovan i lokalna samouprava je potpisala sporazum o zajedničkom nastupu na tržištu sa vlasnicima poslovnog prostora u sadašnjoj zgradi.

Po slovu potpisanog dokumenta vlasnici lokala će u novom objektu dobiti poslovni prostor iste kvadrature. U novoj zgradi biće sedište lokalne samouprave i svih javnih ustanova. Sledi raspisivanje tendera za potencijalne investitore.

Dvadesetospratnica u Tutinu imaće površinu preko 20 hiljada kvadratnih metara. Ne samo što je po arhitektonskoj veličini, namenama i konstrukciji prestižna građevina u ovom regionu, već je i prvi objekat koji se gradi u javno-privatnom partnerstvu. Takav model izgradnje biće primenjen i za izgradnju novih objekata na drugim lokacijama, a prvi je zanatski centar. Zgrada sadađnjeg Doma kulture relativno je novijeg datuma. Na upotrebu je predata polovinom devedesetih godina prošlog veka, nakon skoro dve decenije izgradnje. Građena je sredstvima solidarnosti stanovnika velike Jugoslavije. Centar Tutina poslednjih godina dobija savremeni urbanistički izgled u koji se ova zgrada svojim izgledom i kapacitetima ne uklapa.