PDA

View Full Version : BDZ neizbezan partner ukoliko dodje do formiranja nove vlasti


iSelektor
29-11-2012, 08:23
Predstavnici vladajućih stranaka u Novom Pazaru, Sandžačke demokratske partije i Stranke demokratske akcije Sandžaka, do sada su imali više neformalnih susreta i razgovora sa predstavnicima opozicione Bošnjačke demokratske zajednice, saznaje radio Sto plus iz pouzdanih izvora.

http://i.imgur.com/YOblJ.jpg

Izvor našeg radija u Bošnjačkoj demokratskoj zajednici tvrdi da ipak tokom tih susreta nije bilo i razgovora o mogućnosti formiranja nove vladajuće koalicije u gradu.

„O koaliciji nismo razgovarali, ali smo zato imali neformalne razgovore i sa predstavnicima SDA i SDP o rešavanju nagomilanih problema i uopšte o funkcionisanju grada. E sad, vi ste novinar, čitajte malo i između redova“, rekao nam je visoki funkcioner ove stranke.

Aktuelna medijska prepucavanja između vladajućih koalicionih partnera u Novom Pazaru, kao i najava štrajkova u mnogim opštinskim preduzećima zbog kašnjenja po najmanje tri plate, razlog su zbog kojeg se sve više u ovom gradu veruje da je na pomolu nova vladajuća koalicija.

Prema broju osvojenih odborničkih mesta u gradskom parlamentu BDZ ili bar nekoliko preletača iz ove stranke, su neizbežan partner ukoliko bilo koja strana želi da formira novu vlast.

Podsećamo da novopazarska skupština broji 47 odbornika, od kojih SDP, odnosno koalicija „Evropski Novi Pazar“ ima 17, SDA 14, BDZ 10, a SNP- Ujedinjeni regioni Srbije četiri i srpska lista Pokrenimo Novi Pazar dva odbornika.

Za vladajuću većinu potrebno je 24 odbornika.


A.Bajrović