PDA

View Full Version : SDP i SDA se prepucavaju preko mladih


iSelektor
25-11-2012, 12:46
Vladajuće stranke u Novom Pazaru, Sandžačka demokratska partija i Stranka demokratske akcije Sandžaka, poslednjih dana prozivaju jedna drugu putem medija za prve probleme koji su nastali u funkcionisanju lokalne vlasti i to preko podmladka ovih partija.

http://i.imgur.com/wdvq0.jpg

Programski koordinator NVO Urban-in Sead Biberović smatra da ovakav način njihove komunikacije predstavlja “klasično opipavanje terena i puštanje probnog balona javnosti”, a ne isključuje mogućnost i formiranja nove vlasti u ovom gradu.

“Ovo je svakako novi korak i novi nivo razmimoilaženja vladajućih stranaka u Novom Pazaru, jer se već duže vreme u gradu priča da njihova koalicija ne funkcioniše najbolje, što gradjani i osećaju na svojoj koži. Oni su za ovih pet meseci vlasti veoma malo saradjivali, već je svako vukao na svoju stranu, čime smo svi nezadovoljni”, rekao je Biberović radiju Sto plus.

On je dodao da je javnim prepucavanjem podmladaka ovih partija samo ozvaničeno nešto što se prepričavalo i nagoveštavalo do sada.

“Mislim da SDP i SDA u ovom trenutku interesuje reakcija javnosti, da bi odlučili u kom pravcu dalje da reaguju”, smatra Biberović.

Podsećamo da je najpre Asocijacija mladih SDA Sandžaka osudila nenamensko trošenje budžetskog novca u Novom Pazaru, kao i višemesečno kašnjenje plata radnicima gradskih ustanova i preduzeća.

Predstavnik ove asocijacije Almir Dazdarević ukazao je na konferenciji za novinare da najviši gradski funkcioneri ovaj novac troše na prezentacije i česta službena putovanja.

“U ovo vreme ekonomske krize kabinet gradonačelnika i njegovog zamenika broji desetine političkih savetnika koji imaju visoke plate. Tražimo od predstavnika naše stranke da sa koalicionim partnerom hitno preispitaju stanje budžeta i zaustave negativnu praksu preteranog rasipničkog trošenja narodnih para. Građani Novog Pazara pune budžet, pa samim tim moraju biti i upoznati na koji način i na šta se sve troše budžetska sredstva”, rekao je Dazdarević.

On je zatražio da se na zvaničnoj internet stranici grada objave podaci koliko je svaki funkcioner u gradskoj vlasti potrošio novca za službena putovanja, avionske karte, gorivo i dnevice za boravak u zemlji i inostranstvu, kao i ostale troškove funkcionera koji se plaćaju iz budžeta grada.

Sa druge strane, predsednik Foruma mladih SDP Džemaludin Paučinac smatra da su ove optužbe o rasipničkom trošenju budžetskih para krajnje licemerne.

“Licemerna je briga Asocijacije mladih SDA Sandžaka za zaposlene u gradskim preduzećima kojima kasne plate, kad u isto vreme njihovi funkcioneri u lokalnoj samoupravi koriste skupe laptopove, najnovije mobilne telefone i putuju u inostranstvo”, uzvratio je Paučinac.

On je objasnio da zaposlenima plate kasne zbog stalnih blokada računa od strane poverilaca.

“Većina tih poverilaca su isti ti radnici opštine o kojima mladi SDA navodno brinu. Najveći deo novca je otišao na plaćanje prošlogodišnjeg mazuta za Toplanu I računa za izgradnju Sportske hale kod Osnovne škole Desanka Maksimović, što bi u SDA trebali da znaju, jer je kamen temeljac za nju postavljen još 2002. godine kada su oni sami bili na vlasti”, rekao je Paučinac.

On je istakao da mladi u strankama treba da se bave poboljšanjem položaja svojih vršnjaka, a ne da služe starijim kolegama za unutarstranačke obračune.

A.Bajrović