PDA

View Full Version : Ceric protiv Zilkica


iSelektor
13-11-2012, 19:27
Odlazeći reis Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Mustafa Cerić objavio je fetvu (naredbu) o delovanju i radu reisa IZ Srbije Adema Zilkića, saopštla je danas IZ u Srbiji.

Adem Zilkić je na čelu IZ Srbije, dok IZ u Srbiji na čelu sa glavnim muftijom Muamerom Zukorlićem organizaciono pripada Islamskoj zajednici u BiH.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu IZ u Srbiji Cerić je u obrazloženju fetve naveo da je Zilkić radio na razbijanju Islamske zajednice, pravio razdor među vernicima i stavio u službu onih koji su od ranije poznati da ne žele dobro Islamskoj zajednici.

“Osećajući odgovornost da jasno kažem da nakon genocida niko nema pravo da slabi i razbija duhovno, nacionalno, kulturno i političko jedinstvo Bošnjaka, uveren da rad i delovanje Adema Zilkića nanosi štetu vernicima i snaži protivnike (IZ u Srbiji), koristeći se šerijatskim ovlastima iz Menšure, pozivajući se na Ustav Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i provodeći zakletvu da ću dužnost reisu-l-uleme i vrhovnog muftije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Bošnjaka u svijetu vršiti savesno i odgovorno, donosim Fetvu“, navodi se u saopštenju na sajtu.

Cerić je naveo i da se Adem Zilkić “lažno predstavlja i tako nanosi veliku sramotu“ muslimanima u Srbiji, Sandžaku i na Balkanu.

“Zbog toga, zahtevam od Adema Zilkića da se izvini muslimanima za nanešeni im duševni bol“, navodi se u fetvi.

Cerić je ocenio da njegova poruka treba da bude i “pouka da više nikad i nikome ne padne na pamet da prodaje čast vere i odriče se prava slobode u korist onih koji tu čast i to pravo žele da zgaze“.

Tahirovce
16-11-2012, 08:28
Moze da ga povuce za .... ode seric sad moze da radi kao savetnik kod radonjica i dodika ...

superbaka
18-11-2012, 23:12
Ceric cje najvecji lopov,svu donaciju iz arapskih zemalja on je prisvojio,ide u penziju i naravno cje negde oticji da otvori neki nocjni klub,i to u neku egzoticnu zemllju,ja mu ne verujem ni ja je Musliman:4_2_204: