PDA

View Full Version : Kuce za izbegle i raseljene Pribojce


iSelektor
27-10-2012, 14:21
Predsednik SDA Sandžaka i ministar dr Sulejman Ugljanin potpisao je danas u Vladi Srbije ugovor o izradi, isporuci i postavljanju jedanaest tipskih montažnih kuća u okviru Programa za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka iz Priboja u periodu od 1991. do 1999.godine, sa predsednikom opštine Priboj Lazarom Rvovićem i direktorom firme ''Dekor'' iz Priboja Milankom Stojićem.

http://img823.imageshack.us/img823/2462/kuezaizbegleiraseljenep.jpg

Potpisivanje ovog ugovora je potvrda da Vlada Srbije šalje jasnu poruku da više nikada neće biti proterivanja i iseljavanja njenih građana zbog pretnji i objektivnih opasnosti po život, kao što je to bilo u slučaju sa Bošnjacima u Priboju, poslednje decenije 20.veka - istakao je, nakon potpisivanja ugovora ministar Sulejman Ugljanin. ''Usvajanjem i realizacijom ovog programa Republika Srbija šalje jasnu poruku svojim građanima da se više niko nikada neće iseljavati. Neće se dogoditi ni iseljavanje ni proterivanje zbog različite nacionalne, verske ili druge pripadnosti. Republika Srbija na ovaj način iskazuje svoju iskrenu posvećenost dobrom suživotu Bošnjaka i Srba gde god oni zajedno živeli'', kazao je Ugljanin.

Ovakvim pristupom Vlade, imaćemo uspeha ne samo mi iz nerazvijenih krajeva, već i sama država Srbija - kazao je predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.
''Za Priboj ovo mnogo znači! Priboj je jedna opština koja se nalazi na kraju Srbije. Međutim, ako Vlada nastavi sa ovakvim potezima kao što je krenula, kazao je Rvović – Priboj ima perspektive i neće biti kraj Srbije, već će biti opština koja će biti na početku Srbije.

Za prvu fazu realizacije ovog programa Vlada je izdvojila 50 miliona dinara. Radovi na postavljanju montažnih kuća u Priboju, kako je najavljeno, trebalo bi da budu završeni do 3.decembra tekuće godine, a prvi prioritet su ljudi koji su se već vratili, žive i rade na svojim imanjima u mesnim zajednicama Krajčinovići, Sastavci i Sjeverin.

Ku?e za izbegle i raseljene Pribojce - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=7x2QhiFbjAo)

Autor: S.Lj.