PDA

View Full Version : Tihic: SDA ponovo najjača politička stranka u BiH


Tahirovce
08-10-2012, 00:04
http://www.nezavisne.com/slika/slikac.php?slika=20121007230515_162022.jpg
Mirsada Lingo-Demirović - 07.10.2012 23:05
SARAJEVO - U Centrali SDA u Sarajevu, vlada pobjednička atmosfera nakon današnjih opštinskih izbora u BiH.
"SDA je ponovo najjača politička stranka u BiH. Osvojila je najviše načelničkih pozicija, najviše glasova i najviše vijećnika u BiH", rekao je na prvoj postizbornoj konferenciji za novinare predsjednik te stranke Sulejman Tihić.
Posebno je naglasio da je SDA osvojila na ovim izborima načelničke mandate u nekim opštinama u kojima ih do sada nije imala, kao što su sarajevska općina Novi Grad, te Bihać, Vareš i druge.
"Građani su kaznili neodgovornost i bahatost politike izbornih pobjednika iz 2010. godine, Socijaldemokratske partije BiH. Kaznili su i nečasne namjere i parole Saveza za bolju budućnost BiH. SDA nije mijenjala svoju realnu politiku, nismo se služili nacionalističkom retorikom", kazao je Tihić za Fenu i izrazio zahvalnost biračima, članovima i simpatizerima te aktivistima Stranke demokratske akcije.
Prema njegovim riječima izborna pobjeda ne znači kraj rada Stranke demokratske akcije koja mora opravdati povjerenje građana, te deblokirati državu i ubrzati njen evroatlantski put i založiti se u borbi protiv korupcije i kriminala.
Tihić je proglasio pobjedu SDA u 38 opština, dodajući da to znači da je ta stranka osvojila najviše glasova za općinske načelnike odnosno vijećnike.
Naglasio je da je za SDA bitno i to što je ta stranka pobijedila u Srebrenici i Vukosavlju, dodajući da je ova stranka dobila izbore i u sarajevskoj opšini Novi Grad, koja je najveća u FBiH.
Upitan da prokomentariše sa kime će SDA da sklopi koalicije, on je rekao da je o tome još uvijek rano govoriti, ali da nije isključena nijedna stranka. Na novinarsko pitanje da li u obzir dolazi i Savez za bolju budućnost BiH, Tihić je rekao da je to najgora opcija.
Prema izjavama šefa Izbornog štaba SDA Sanjina Halimovića, SDA je osvojila načelničke mandate u opštini Novi grad Sarajevo, Kaknju, Zenici, Olovu, Sanskom Mostu, Jajcu, Varešu, Visokom, Vogošći, Bihaću, Vitezu kao i u opštini Vukosavlje u Republici Srpskoj.
Nezavisni kandidat Ćamil Duraković vodi u izbornoj trci za načelnika općine Srebrenica, kazali su večeras novinarima Sanjin Halimović i predsjednik SDA Sulejman Tihić, dok je za opštinu Bratunac, za razliku od prvih nezvaničnih informacija, još neizvjesno ko je pobijedio za načelničku poziciju.
Prije večerašnje prve postizborne pres-konferencije generalni sekretar SDA Amir Zukić takođe se obratio novinarima i rekao da su jako dobri rezultati SDA očekivani te da je bilo "veoma mnogo pokušaja remećenja izbornog procesa" od nekih drugih stranaka.
Zukić je takođe ironično kazao da će u narednih deset dana nositi crvenu kravatu, koju je u ovoj prilici pokazao novinarima, u znak žalosti za Socijaldemokratskom partijom i njenim liderom Zlatkom Lagumdžijom koji, kako je rekao, u narednih deset dana neće moći da se javno pojavljuju zbog izbornog debakla.


Izvor (http://www.nezavisne.com/novosti/lokalniizbori2012/Tihic-SDA-ponovo-najjaca-politicka-stranka-u-BiH-162022.html)

halilce
08-10-2012, 00:17
:pljesak::pljesak::pljesak::pljesak:


:ne ne::ne ne:Nee..pljesak je za tebe...:tralala::wink:.
Opet se ti motaš po Bosni...:p:p...vraćaš se duhovnom centru :lmao::lmao::lmao:

Tahirovce
08-10-2012, 01:05
Aman kako vise ne dosadi ovima iz SDA da pobedjuju :) ....

halilce
08-10-2012, 13:42
:):):biggrin: