PDA

View Full Version : Bombom na porodicnu kucu


riki
05-11-2007, 07:08
Poljoprivrednik iz Sjenice Arif Latović rekao je Tanjugu da je, u noći između 2. i 3. novembra, na njegovu kuću u ulici Miodraga Jovanovića bačena bomba kašikara, ali da, na sreću, niko nije povređen.



Prema njegovim rečima, od siline eksplozije oštećeni su fasada i ulazna vrata kuće.



Latović je rekao da je policija tokom dana privela dvojicu mladića od kojih je jedan posle ispitivanja pušten.



Reč je o bratu Latovićevog zeta koga je njegova ćerka nedavno napustila i budući da joj to, kako je rekao, nije prvi put da napušta muža, on smatra da je i noćašnja eksplozija posledica porodične osvete.



Istragu vodi istražni sudija Rifat Kurtović

MajkaMaca
05-11-2007, 17:08
kad nije na naconalnoj bazi,pa porodicni konflikti ce se resit,nadaj mo se....

riki
05-11-2007, 18:28
kako je danas pisalo u dnevnim novinama KURIR I GLAS

Zet poslao bombu

Na porodičnu kuću Arifa Latovića (48) u ulici Miodraga Jovanovića u Sjenici u petak ujutru oko dva sata bačena bomba. U kući su tada, pored Arifa, bile - supruga Bisera i ćerka Selma, ali niko nije nastradao. Latovići veruju da je napad na njihov dom naručio zet Kemal Kalender jer ga je njihova ćerka napustila

SJENICA - Na porodičnu kuću Arifa Latovića (48) u ulici Miodraga Jovanovića u Sjenici u petak ujutru oko dva sata bačena je eksplozivna naprava, najverovatnije ručna bomba. U kući su tada, pored Arifa, bile - supruga Bisera i ćerka Selma. Zahvaljujući srećnim okolnostima niko nije nastradao, a Latovići ističu da je ovaj napad na njihov dom naručio zet Kemal Kalender.



- Ja i supruga smo legli oko jedan sat posle ponoći. Bili smo još uvek budni. Čuli smo najpre tup udarac, a potom i jaku eksploziju. U prvi mah nisam znao o čemu se radi. Stakla su popucala i ja sam u tom trenutku samo navukao jorgan preko supruge, kako staklo ne bi popadalo na nju. Izašli smo da vidimo o čemu se radi. Okupile su se i komšije i rođaci. Policija je odmah došla - priča Arif, koji važi za uglednog sjeničkog poljoprivrednika, i ističe da su on, njegova supruga i ćerka imali veliku sreću, jer eksplozivna naprava nije uletela u kuću.



Prema njegovim rečima, eksplozivna naprava je udarila u štok prozora sobe u kojoj su bili on i supruga i odbila se, tako da je eksplodirala van objekta.



Arif ističe da je njemu i njegovoj porodici više puta prećeno. On tvrdi da su te pretnje stizale iz porodice u kojoj je do nedavno živela njegova ćerka Selma.



- Više puta nam je telefonom prećeno. Čak je nedavno mojoj ženi ćerkin dever telefonom rekao da neće znati šta će je uskoro snaći. I u noći između četvrtka i petka bilo je nekoliko poziva telefonom. Uglavnom se sa druge strane niko nije javljao. Mi smo o tim pozivima obaveštavali policiju, ali su nas oni upućivali na „Telekom“-priča Latović.



On tvrdi da je sjenička policija privela maloletnog devera njegove ćerke K. K. i njegovog prijatelja Suada M, za koje on sumnja da su to veče posle izlaska u grad izvršili napad na njegovu porodičnu kuću.



- K. K. je posle saslušanja pušten na slobodu, tako da smo ja i moja porodica u strahu. Ne osećamo se bezbedno i sigurno - zabrinut je Arif.



NJegova ćerka Selma ističe da je njen muž u Sarajevu i da ne sme da se vrati u Sjenicu jer bi zbog nekih ranijih krivičnih dela ležao u zatvoru.



- Muž mi je bio jako nezgodan. Često me tukao, sa čime je stizao od drvene oklagije do kabla. Svakodnevno me je maltretirao. Čak mi je zabranjivao da dolazim kod mojih i da im se javljam. Jednom sam otišla od njega, pa sam mu se ponovo vratila. Poslednjih godinu dana živela sam sa njim u Sarajevu, a pre mesec dana sam ga ponovo napustila zbog maltretiranja - priča Selma i ističe da njen muž želi po svaku cenu da je vrati.



- On je na ovaj način želeo da ukloni moje i da mene na silu odvede kod njega - tvrdi ona.



Područna policijska uprava još uvek se nije javno oglasila povodom ovog događaja, a portparolka PPU Bedrija Čeković se juče nije javljala na mobilni telefon. Kako nezvanično saznajemo, opštinski javni tužilac Relja Petrović odredio je pritvor Suadu M. (22) iz Sjenice pod sumnjom da je bacio eksplozivnu napravu. Juče je istražni sudija Rifat Kurotvić u novopazarskom Okružnom zatvoru obavio saslušanje osumnjičenog. Istražni sudija Rifat Kurtović otvorio je istragu o tom slučaju, ali se veruje da ovaj nemio događaj nema političke konotacije, već da su u pitanju porodične razmirice.



Komšije kažu da je porodica Latović vredna i poštena i da ih je ovaj napad na njihov dom sve iznenadio

supergirl
05-11-2007, 22:39
Oj,Sjenico,mesto kod Kladnice!!!!!

Samo nam jos ovo fali!!!!