PDA

View Full Version : Dodatne mere za marginalna podrucja Novog Pazara, Tutina i Sjenice


iSelektor
28-08-2012, 19:55
Predstavnici Međuopštinske unije poljoprivrednih udruđenja Novog Pazara, Tutina i Sjenice, Poljoprivredne stručne službe Novi Pazar i novopazarske Gradske uprave razmatrali su danas prijedlog vladinih mjera za prevazilađenje posljedica pričinjenih ovogodišnjom sušom, te definisali prijedlog dodatnih mjera koje bi se primjenjivale na marginalnim područjima kao što su Novi Pazar, Tutin i Sjenica.

http://img266.imageshack.us/img266/3600/ppssnp.jpg

Ovogodišnja suša na teritoriji Novog Pazara, Tutina i Sjenice prepolovila je prinose stočne hrane dok je na pašnjacima pričinjena stoprocentna šteta.
,,Mi sa današnjeg skupa Vladi i resornom mnistarstvu predlažemo da za svako matično grlo i za svaki namuženi litar mleka bude plaćena premija, kao i da se obezbjede sredstva za kopanje bunara za navodnjavanje i napajanje stoke”, kazao je predsjednik MOUPU Ismet Sajtarić.

Načelnik Odjeljenja za privredu u Novom Pazaru Ramiz Paljevac kaže da se zbog šteta pričinjenih sušom plaši pokolja stoke i ističe da će Grad učiniti sve što bude mogao kako bi pomogao stočarima.
Radoica Milosavljević i sela Leče kraj Novog Pazara kaće da u svojih preko 75 godina ne pamti ovakvu sušu i da se selo ne može oporaviti bez pomoći države.
U Odjeljenju za privredu u Novom Pazaru kažu da će za nekoliko dana imati kompletne podatke o šteti koju je napravila ovogodišnja suša.
(M.M.)