PDA

View Full Version : Rizo Hamidovic: Madona je mala maca za mene


iSelektor
20-06-2012, 15:44
Pevač nam se pohvalio svojim novim spotom

http://img849.imageshack.us/img849/7816/rizo740873546.png
Rizo sa Šemsom Suljaković

Rizo Hamidović nam se nedavno pohvalio novim video zapisom. Veli, Madona tako nešto nije imala, kaže da je ona mala maca. Naravno, to je Rizov humor, ali ne sumnjamo da je ovaj izvrsni intepretator nešto posebno osmislio. Ovo izvrsni nismo konstatovali tek tako jer on uistinu važi za jednog od kvalitetnih pjevača.

Te pohvale ne dolaze samo sa terene od publike, nego i od kolega koji kažu nema šanse da se Rizo izbaci iz ritma ili da distonira. Kažu da je u muzici jak kao beton što je muzički termin, a ono što je nama istog trena sinulo u glavu a prenijeli bi na papir jeste podatak da je Rizo jedan od rijetkih pevača koji zna pjesmu "Šeta mejra" od - do!

Pjesma ima čak 130 strofa i njeni korijeni sežu iz Gusinja, a napisana je 30-tih godina prošlog vijeka. Tada je pjesma imala samo tri strofe, kao i sve ostale, no kako su godine odmicale mlađi naraštaji su dodavali strofe, obrađivali aranžmane, oblikovali ih zapravo po postojećem trendu. No, Rizo je jedan od rijetkih koji tu pjesmu pjeva autentično i jedinstveno.

Izvor: FOLKOTEKA.com (http://www.folkoteka.com/2012/06/rizo-hamidovic-madona-je-mala-maca-za-mene/)