PDA

View Full Version : Tuca grckih politicara


STRANAC
07-06-2012, 17:01
Šamaranje političkih protivnika - uživo


Tužilaštvo u Atini izdalo nalog za hapšenje portparola ultradesničarske stranke Elijasa Kasidiarisa zbog toga što je, u televizijskoj emisiji koja je jutros emitovana uživo, napao i išamarao članicu Komunističke partije i polio vodom članicu levičarske partije Siriza.


Kasidiaris, bivši poslanik stranke "Hrisi avgi" (Zlatna zora), prvo je tokom žučne diskusije na privatnoj televiziji Antena polio vodom iz čaše Renu Duru, koja je njegovu partiju optužila da vraća Grčku pet vekova unazad, a njega da je pre pet godina bio umešan u oružanu pljačku, prenele su agencije.

Bivši poslanik KP Liana Kaneli ustala je da bi protestovala zbog njegovog ponašanja, a Kasidiaris je onda napao i nju i ošamario je tri puta, a potom je napustio studio.

Tužilaštvo u Atini izdalo je nalog za hapšenje Kasidiarisa.

Predstavnici grčkih političkih partija osudili su Kasidiarisovo ponašanje.

Debata na televiziji vođena je 10 dana uoči ponovljenih izbora u Grčkoj, zakazanih za 17. juni.
Grčka je bila primorana da raspiše nove izbore pošto posle parlamentarnih izbora 6. maja niko nije uspeo da formira vladu.


Kasidiaris vs Kaneli Live on Ant1.mp4 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=D0i_-ESwFvI)


"Hrisi avgi", koju mnogi smatraju neonacističkom strankom, iznenadila je čitavu Evropu kada je 6. maja osvojila sedam odsto glasova i ušla u parlament.

To je prvi put od okončanja vojne hunte 1974. godine da je u grčku skupštinu ušla neka ekstremnodesničarska partija.

Lider te stranke Nikos Mihaloliakos izjavio je da u logoru u Aušvicu nije bilo gasnih komora, a doveo je u pitanje i broj ubijenih Jevreja tokom holokausta.

Mihaloliakos je predložio i da se na grčko-tursku granicu postavi minsko polje kako bi se sprečili upadi ilegalnih imigranata.

(Tanjug)

STRANAC
07-06-2012, 17:07
e jes junak svaka mu cast, pobi ove zene ne dade im ni da trepnu...
i idol mu je ovako bio hrabar kad je bio naoruzan 100 prema 1.

Tahirovce
07-06-2012, 18:27
E zato ne treba zene aktivno da se bave politikom, kad te iznervira politicar ne mozes da dignes ruku na zenu :) ...

iSelektor
07-06-2012, 21:10
E vala je sila on!
Digo ruku na babu! Eh mamu li ti jebem...

STRANAC
11-06-2012, 15:10
Išamarao političarku na TV, pa je još tuži


Grčki desničar kog traži policija zbog napada na dve političke protivnice u emisiji koja se emitovala uživo na televiziji, pojavio se u javnosti u nedelju, nakon dva dana skrivanja.


Portparol ultradesničarske stranke Zlatna Zora Elijas Kasidiaris koji je ošamario zamenicu predsednika Komunističke stranke Lianu Kaneli tri puta i čašom vode zalio Renu Duru , iz levičarske stranke Siriza tokom televizijske debate uživo, progovorio je o svom činu.

Obraćajući se simpatizerima u nedelju, rekao je da je ono što je učinio služilo kao poziv za buđenje naciji.

"Nikada pre jednostavan šamar nije uspeo da probudi hiljade ljudi, kako bi mogli konačno da razumeju da se moramo braniti protiv onih koji degradiraju narod i naciju", rekao je okupljenoj gomili članova stranke koji su mu oduševljeno pljeskali.

Nakon toga je pretio da će tužiti i televizijsku stanicu za klevetu. Tužbu će, najavio je, podići i protiv svojih žrtava jer su isprovocirale napade.




"Otićiću sa svojim advokatom u tužilaštvo i iskoristiti svoje zakonsko pravo. Tužba će biti podignuta protiv gospođe Kaneli koja se usudila da me uživo uvredi i napadne me, kao i protiv gospođe Duru. Nju ću tužiti za klevetu jer nije moguće da toekom predizbornog vremena neki kažu da će stranka gurnuti zemlju 50 godina unazad – ma pogledajte ko to priča", rekao je, nimalo se ne šaleći, Kasidaris.

Kasidaris tvrdi da je televizijski program bio tako koncipiran da ga isprovocira.

"Noć pre sam pričao s našim vođom i rekao mi je da budem oprezan jer se čini da mi pokušavaju smestiti. Odgovorio sam mu da sam toga svestan, ali da se njih ne moramo bojati. Stvar je izmakla kontroli kada je Kaneli napravila pokret kao da će me udariti. To nije bilo predvidljivo. To nikada nisam očekivao u programu uživo. Uradio sam ono što bi uradili milioni Grka: kada vas udare u lice, branite se", rekao je.

Zlatna Zora je desna grčka stranka koja je osvojila sedam posto glasova u parlamentarnim izborima i tako prvi puta ušla u parlament.

(MONDO)

superbaka
11-06-2012, 18:21
Ovako cje biti i kod nas i jos gore,sto je bilo tesko onome idiotu da nakautira zenu,sto bih vilela da me neko osamari:biggrin:izbusila bih ga kao sito:biggrin: