PDA

View Full Version : Stranka Sulejmana Ugljanina uz demokrate


Tahirovce
04-06-2012, 23:36
Demokratska stranka i Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina učestvovaće u formiranju nove parlamentarne većine i vlade, čiji je prioritet nastavak evropskog puta Srbije, borba protiv siromaštva i korupcije, saopštila je večeras DS.

http://www.blic.rs/data/images/2012-02-23/216296_skupstina-srbije-zasedanje01-foto-j-vucetic_f.jpg?ver=1338836011

Posle današnjeg sastanka predstavnika dve političke partije, iz DS je saopšteno i da će u nastavku razgovora biće dogovarani konkretni oblici učešća u Vladi i kadrovska rešenja.
"DS je imala danas razgovore o formiranju nove vlade sa SDA na kojima je zaključeno da će dve stranke koje su imale uspešnu saradnju u prethodnom mandatu učestvovati i u formiranju nove parlamentarne većine i vlade", navodi se u saopštenju.
Kako se trenutni pregovori vode o programskim i ekonomskim načelima buduće vlade, stranke su se saglasile da je prioritet nastavak evropskog puta Srbije, borba protiv siromaštva i korupcije, dodaje DS.
U nastavku razgovora biće dogovarani konkretni oblici učešća u Vladi i kadrovska rešenja, navodi se u saopštenju.


Izvor: Blic Online | Stranka Sulejmana Ugljanina uz demokrate (http://www.blic.rs/Vesti/Politika/326791/Stranka-Sulejmana-Ugljanina-uz-demokrate)

iSelektor
05-06-2012, 00:00
Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka učestvovaće u formiranju nove parlamentarne većine i vlade Srbije, saopštila je Demokratska stranka (DS) u ponedeljak uveče, posle dogovora sa SDA.

"DS je imala danas razgovore o formiranju nove vlade sa Strankom demokratske akcije na kojima je zaključeno da će dve stranke koje su imale uspešnu saradnju u prethodnom mandatu učestvovati i u formiranju nove parlamentarne većine i vlade", navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, stranke su se saglasile da je prioritet nastavak evropskog puta Srbije, borba protiv siromaštva i korupcije, a biće dogovarani konkretni oblici učešća u Vladi i kadrovska rešenja.

SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin je na parlamentarne izbore 6. maja izašla kao stranka nacionalne manjine, i u novom sazivu Skupštine Srbije ima dva poslanika.

Izvor: DS: SDA Sandzaka ce ucestvovati u formiranju vlade - Radio Slobodna Evropa (http://www.slobodnaevropa.org/archive/news/20120604/500/500.html?id=24603670)