PDA

View Full Version : Nikolicu pozdravi Tadica


STRANAC
26-05-2012, 16:03
Putin Nikoliću: Pozdravite Tadića

Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić pružio je uveravanja šefu ruske države Vladimiru Putinu da će saradnja Srbije i Rusije "teći progresivno". Putin uzvratio porukom da Nikolić može da računa na podršku Moskve.

http://www.mondo.rs/slike/vesti/002/458/v245892p0.jpg

Nikolić i Putin razgovarali su danas na marginama kongresa Putinove Jedinstvene Rusije 15-tak minuta pred novinarima, a potom su nastavili razgovor iza zatvorenih vrata.

Nikolić je zahvalio Putinu na podršci Rusije Srbiji na međunarodnom planu, posebno po pitanju očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

"Uveravam vas da će saradnja Srbije i Rusije teći progresivno. Uveravam vas da je Srbija parter Rusije na Balkanu", rekao je Nikolić Putinu.

"Srbija je na putu ka EU. To je dalek i neizvestan put. Mi ćemo uređivati zemlju po pravilima koja postoje u EU", rekao je Nikolić Putinu i dodao da "do sada nije čuo da postoji uslov za priznanje Kosova i Metohije.

“Mi to ne možemo da uradimo, pa makar tog časa i prekinuli pregovore”, rekao je Nikolić.

On je takođe istakao da je Srbija rezolucijom Skupštine obavezna na vojnu neutralnost.

“Srbija neće biti u NATO”, rekao je lider SNS i dodao da je to “otvoreno govrio građanima Srbije u kampanji i pobedio”.

Nikolić je preneo šefu ruske države i da je tokom predsedničke kampanje "otvoreno govorio građanima Srbije da ne bi pobedio jedino da mu je protivnik bio Vladimir Putin".

"Vi ste omiljeni u Srbiji, a to ste zaslužili načinom na koji ste vodili Rusiju", primetio je Nikolić.

Putin je iskoristio priliku da lično cecstita Nikoliću na pobedi na predsedničkim izborima i poželeo mu da “ostvari sve ono što je obećao srpskom narodu”.

“U tome možete računati na pomoć Rusije”, rekao je Putin i dodao da ruska javnost zna kakav je stav i odnos Tomislava Nikolića prema Rusiji.

On je podsetio da je pozicija Rusije poznata i - na Nikolićevu opasku da bi voleo da poseti Rusiju kada zvanično postane predsednik Srbije - rekao da to može da učini “kad god mu je zgodno”, “u bilo koje vreme”.

Putin je takođe ukazao da je za poslednjih godinu dana ekonomska razmena između dve zemlje porasla jedan i po put.

“Ali, može još bolje, još više”, primetio je Putin.

Ruski predsednik je zamolio Nikolića da izađe u susret njegovoj, kako je rekao neobičnoj molbi:

“Znam da je Boris Tadić bio vaš protivnik u kampanji. Ali, pošto sam ja sarađivao sa njim prethodnih godina zamolio bih vas, i to je neobično u mojoj molbi, da ga pozdravite i da mu prenesete moje najbolje želje za budući rad”, rekao je Putin.

Njih dvojica su razgovor potom nastavila iza zatvorenih vrata.

STRANAC
26-05-2012, 16:06
:) :)

e ovo se zove podrska,ruska....
stalno su srbi dobijali ovakvu podrsku od majcice rusije...
jedino ih tadic nije *ebavao ni 1% i zato ga pamte i postuju,jer znaju da ih je procitao...


pazi ovo:
“Srbija neće biti u NATO”

joooj, jeste li zaboravili stihove "spremte se spremte" :)
ko jeste nekao obnovi,ubrzo ce trebati...

Undercover 007
26-05-2012, 16:36
Brate nama ne trebaju ovakve izjave umobolnika "putin-nikolic" da bi bili spremni na nesto sto je bilo i bice u buducnosti 99%.Na svu srecu pa su nejaki inace davno bi mi zavrsili u Anadoliju ili metar ispod zemlje.