PDA

View Full Version : Seks je dobar za zdravlje (ako ne "švrljate")


superbaka
25-05-2012, 12:56
Muškarci koji varaju svoje supruge imaju veće izglede da pretrpe infarkt od onih koji ostaju verni, pokazalo je italijansko istraživanje objavljeno u časopisu Journal od Sexual Medicine.


Guliver/Getty images
Iznenadna smrt pri polnom odnosu češća je u odnosu muškarca i ljubavnice nego u odnosu sa suprugom, ali tačni razlozi nisu poznati, kažu naučnici koji kao moguća objašnjenja ovog fenomena navode grižu savesti, stres zbog skrivanja veze ili napore koji idu uz zahtevniju mlađu ljubavnicu, uključujući izlaganje ekstravagantnijoj hrani i piću.

Veza između bračnog neverstva i srčanih problema obrađena je u okviru istraživanja u kojem su naučnici univerziteta u Firenci proučavali postojeće podatke o učincima bračne nevere.

Koristeći termine "nevera" i "vanbračna veza" analizirali su učestalost i okolnosti srčanih udara kod muškaraca pa su utvrdili da su srčani udari, uključujući one sa smrtnim ishodom relativno retki u braku, ali češći u vanbračnoj vezi.

"Neverstvo kod muškaraca je povezano s većim rizikom od teških kardiovaskularnih incidenata", kazala je voditelj istraživanja dr Alesandra Fišer dodajući da je "moguće da tajni odnos u nepoznatom okruženju može značajno da poveća krvni pritisak i broj otkucaja srca što dovodi do povećane potražnje za kiseonikom".
http://www.mondo.rs/slike/vesti/002/456/v245697p0.jpg

STRANAC
25-05-2012, 19:45
ma sta je infark,neka me potrefi ali neka je bar na dobrom mestu :zvizdanje::zvizdanje:

SEJO31-de
25-05-2012, 20:02
dabogda me drugo zlo nepogodilo... :) :)

iSelektor
26-05-2012, 00:17
a zato ja zdraF! :)