PDA

View Full Version : VIJESTI iz SANDŽAKA


Pages : [1] 2 3 4 5 6

36310
30-09-2007, 22:14
"TRAKTORSKA MAFIJA"

Telohranitelj Sulejmana Ugljanina Sead Doličanin sumnjiči se da je pokrivao grupu koja je krala traktore u okolini Novog Pazara i dovozila ih na njegovo imanje



BEOGRAD - Novopazarska policija uhapsila je juče pet osoba zbog sumnje da su na području opštine Raška ukrali dva traktora, koja su zatim dovezli u Novi Pazar. Kako Kurir saznaje, među uhapšenima je i telohranitelj predsednika opštine Novi Pazar Sulejmana Ugljanina i šef obezbeđenja novopazarske opštine Sead Doličanin (33) zvani Cigo.

Doličanina policija sumnjiči da je bio vođa "traktorske mafije", a osim njega, na području ove opštine iza brave su i Rasim Šaljić (19) i Enis Džigal (22) iz Sjenice, kao i Miloš Račić (35) i Dragan Trifunović (22) iz Raške.



Četvorka iz Sjenice i Raške sumnjiči se da je 10. i 26. septembra ove godine na Pešterskoj visoravni ukrala dva traktora, koje je zatim odvezla na Doličaninovo imanje u Bukrešu kod Novog Pazara. Kako saznajemo, oni su u policiji priznali krađu, ali su tvrdili da su to uradili po nalogu Doličanina, koji im je za to platio - dvojici po 50, a dvojici po 500 evra.



Međutim, Doličanin, koga policija zvanično sumnjiči da nije prijavio ove lopove, negirao je svoju umešanost u poslove "traktorske mafije". On je tvrdio da su mu uhapšeni dugovali novac i da su mu na ovaj način vratili dug. Policija je na njegovom imanju pronašla i nekoliko automobila, za koje su provere u toku. Svoj petorici određen je policijski pritvor.

halilce
30-09-2007, 22:30
Čestitam na ažurnosti i osvežavanju sajta sa tvojim prilozima,36310!

Aferim,stvarno!





Ja sam dodao da vijesti budu sa teritorije Sandžaka,pa,ko ima informacija vezanih za Sandžak,bujrum,postaviote ovde!

ado
30-09-2007, 23:27
PRO 2



Novi Pazar, Sjenica, Nova Varoš, Prijepolje - Sredstva koja će biti iskorišćena za razvoj opština jugozapadne Srbije u okviru programa PRO premašiće deset miliona evra, saopštili su predstavnici Evropske unije, Švajcarske i Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) tokom trodnevne posete regionu.



U prvoj fazi programom su bile obuhvaćene opštine Novi Pazar, Sjenica, Nova Varoš, Prijepolje, Priboj i Tutin, dok će PRO 2 biti namenjen i opštinama Raška i Ivanjica.



- Partnerstvo je osnovni aspekt PRO, a razvoj regiona može biti pokrenut jedino uz saradnju opština, stranaka, građana, predstavnika vlade i civilnog društva - reči su koje je Žozep Ljoveras, šef delegacije Evropske komisije u Srbiji, izgovorio više puta boraveći u protekla tri dana u Novom Pazaru, Sjenici, Novoj Varoši, Prijepolju.



Cilj posete Ljoverasa, ambasadora Švajcarske Vilhelma Mejera i drugih međunarodnih zvaničnika opštinama u Sandžaku bio je upoznavanje sa rezultatima prve faze projekta čija je realizacija počela pre godinu dana.



U Novom Pazaru je zahvaljujući sredstvima EU i Švajcarske rekonstruisan Dom kulture, zamenjeni prozori na dve srednje škole i nabavljena oprema za biblioteku "Dositej Obradović".



U prvoj fazi programa u Novom Pazaru, Skupština opštine učestvovala je sa 20 odsto sredstava, dok je za PRO 2 najavljeno veće učešće lokalne samouprave.



- Za razliku od prve faze programa u kojoj je novac bio usmeren za pojedinačne projekte opština, akcenat druge faze je na međuopštinskoj saradnji. Sredstva za razvoj biće ponuđena kumulativno, odnosno opštine će se takmičiti kako bi ostvarile projekte za koje su zainteresovane - kazao je za Sandžak Danas Dobrivoje Stančić, koordinator projekta za opštine Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica.



U Prijepolju će, prema njegovim rečima, do kraja naredne nedelje biti postavljen sistem javne rasvete u naselju Kolovrat, a programom je u ovom gradu obuhvaćena i rekonstrukcija glavne ulice u naselju Zalug, te postavljanje saobraćajne signalizacije u Ulici Sandžačkih brigada.



Za projekte u Prijepolju izdvojeno je oko 370.000 evra, a učešće Skupštine opštine bilo je oko 25 odsto. U Priboju je u prvoj fazi PRO rekonstruisan viseći most preko Lima i nadograđena novopribojska ambulanta odeljenjem za pedijatriju, dok je u Novoj Varoši predviđena izgradnja toplovoda, nabavka kotla i otvaranje opštinskog uslužnog centra vrednog 110.000 evra.



Opštinski uslužni centar u sredu je otvoren i u Sjenici. Ranije je osvetljena sportska hala, nabavljeni kontejneri za gradsko komunalno preduzeće, a planirano je da u selu Dolići na Pešteru bude izgrađena osnovna škola, za šta će biti izdvojeno 80.000 evra.



Na proleće bi u Sjenici trebalo da počne rekonstrukcija gradskog parka.



Brigu da bi realizaciju projekata iz programa PRO neadekvatnim trošenjem sredstava mogli da dovedu u pitanje lokalni "virtuozi za manipulacije", na konferenciji za novinare u Sjenici pokušao je da otkloni Kristos Gofas, v.d. šefa Operativnog centra Evropske agencije za rekonstrukciju u Srbiji (EAR).



- Za sve projekte EU i EAR u Srbiji imamo mehanizam nadgledanja za adekvatno trošenje novca. Imamo razloga da verujemo da se novac koristi onako kako bi trebalo - kazao je Gofas, a slično objašnjenje dala je i Rini Riza, zamenik stalnog predstavnika UNDP u Srbiji u ime svoje organizacije.



- Prepreka za razvoj opštine Prijepolje je to što sadašnjim zakonima lokalne samouprave u Srbiji nemaju svoju imovinu.



To takođe sprečava priliv stranih investicija. Nadamo se da će Skupština Srbije uskoro da donese zakone kojim bi omogućila vraćanje imovine opštinama, izjavio je Nedžad Turković, predsednik opštine Prijepolje na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj povodom posete evropskih diplomata ovom gradu.



Švajcarski ambasador Vilhem Mejer kazao je juče u Prijepolju da je za razvoj opština bitno primenjivati i princip samopomoći. "Često lokalne samouprave neki problem mogu i same da reše, kao što je naprimer, zamena prozora na školama", primetio je ambasador Mejer.

36310
01-10-2007, 07:10
Čestitam na ažurnosti i osvežavanju sajta...



Hvala Halilce.

Sve ove novootvorene teme su uobicajene na mnogim sajtovima pa rekoh sto da ne i na ovom nashem...

Slazem se sa ovim dodatkom "iz Sandzaka"...

Opet da naglasim da su svi forumashi pozvani da ucestvuju u realizaciji ove teme.Selam-Pozdrav

ado
01-10-2007, 15:10
Bivši policajac i pripadnik obezbjeđanja SDP-a optužen za otmicu djeteta





U Okružnom sudu u Novom Pazaru u utorak će početi suđenje optuženim za otmicu maloljetnog E.M., potvrdio je za Rtv predsjedavajući sudskog vijeća Siniša Petrović.Prema navodima optužnice zbog toga što su krajem marta ove godine na putu od kuće do škole, u novopazarskom naselju Mur oteli učenika trećeg razreda osnovne škole optuženi su Muhamed Šabanović zvani Metko, Demir Pepić, Aldin Ademović zvani Aki i Rejhan Brničanin zvani Reki.Kao organizator organizovane grupe koja je namjeravala da od oca otetog djeteta iznudi novac optužnica tereti Muhameda Šabanovića koji je bivši pripadnik policije i obezbjeđenja Sandžačke demokratske partije.

36310
01-10-2007, 17:14
Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić rekao je da su se otvaranjem Agencije za sertifikaciju "halal kvaliteta" u Novom Pazaru, stekli uslovi da Islamska zajednica "jasno kaže vernicima koje proizvode mogu da koriste, a koje ne".



"Mi ćemo vernike u džamijama ubuduće pozivati na bojkot prehrambene i druge robe koja nije proizvedena u skladu sa Islamskim principima i promovisati robu koja ima halal sertifikat", kazao je Zukorlić.

Tahirovce
01-10-2007, 22:03
Jes pomenuti gospodin ce izdavati sertifikate i onda ce on imati posebne povoljnosti za dalju preprodaju istih proizvodi, e sva sreca pa ga niko ne slusa...

a u Ljigu u kafani dva brata sedeli smo sto do stola,a za trecem stolu jelo se svinjsko meso i pio alkohol,u toj istoj kafani je i on jeo,(sve je bilo sa sertifikatom)i sad da me on poziva na bojkot,,,uhh.....kad mi neko njega pomene :evil: ...........

36310
02-10-2007, 06:58
...a u Ljigu u kafani dva brata sedeli smo sto do stola,a za trecem stolu jelo se svinjsko meso i pio alkohol,u toj istoj kafani je i on jeo,(sve je bilo sa sertifikatom)i sad da me on poziva na bojkot,,,uhh.....kad mi neko njega pomene :evil: ...........



Hahahaaa,ada Resko ne kidaj se oko toga!

Pa mozda je pecenje bilo jagnjece a pivo bezalkoholno... :roll:

supergirl
02-10-2007, 07:17
"TRAKTORSKA MAFIJA"

E,stvarno svacega ima!

Rarica
02-10-2007, 09:14
I meni je ova"traktorska mafija"zanimljiva,treba ukrasti traktor,ipak je to umece! :shock:

36310
02-10-2007, 10:00
MASALAH



Novopazarac hadžija Meho Džankovic (71) od novca zaradjenog trgovinom cilimima izgradio najvecu džamiju u Sandžaku i Srbiji



NOVI PAZAR - Hadžija Meho Džankovic (71), Novopazarac, dao je za poslednje cetiri godine "nebrojeno blago" i u novopazarskom naselju Paralovo podigao najvecu džamiju u Sandžaku, u Srbiji! U hadži Mehovu džamiju može da stane više od 1.200 ljudi, ukupna površina je 2.000 kvadrata, visina minareta je 50 metara, ima 20 kupola što je retkost u Sandžaku, 19 manjih, a glavna kupola koja je na 25 metara visine površine je 320 metara kvadratnih, džamijski deo objekta ima ukupno 96 prozora...



Osim dela za verske obrede, deo džamije odvojen je i za obrazovne potrebe Islamske zajednice u Novom Pazaru, a sem veronauke, deca iz naselja ucice u tom prostoru i informatiku, lepo pisanje, radice na racunarima. Sem novca za gradnju džamije, hadži Meho uvakufio je (poklonio) Islamskoj zajednici i plac od 14 ari na kome je džamija podignuta. Bogomolja u Paralovu izgradjena je u turskom stilu, a projekat je uradio Džemail Suljevic iz Sjenice.



- Želja je hadžije Meha bila da se podigne ovako veliki objekat. Ovo je vecno delo jer i posle smrti svima koji daju teku sevapi (dobra dela). Ovo je neprolazna investicija koja traje i trajace i dok je covek živ i kad umre... Sam hadžija nije hteo da kaže koliko ga je gradnja ove džamije koštala, rekao nam je "neka to samo Bog zna, necu da skrnavim moje dobro delo, Bog nek zna, a narod ne mora - kaže o Mehovovom poduhvatu efendija Mirsad Becirovic, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Novom Pazaru.



Džamija u Paralovu je na ivici Mehovog prostranog imanja u naselju u kome živi 7.000 - 8.000 ljudi. Sam Meho kaže da je dugo vremena u sebi nosio želju da podigne džamiju i da se, od kako je gradnja pocela, jedino plašio da nece doživeti da vidi završenu džamiju.



- Molio sam Alaha samo da mi da veka da ovo završim. Sad, samo on zna koliko cu još poživeti i uživati u ovome što smo uradili - kaže Meho.Džamiju je, dodaje, napravio uglavnom trgujuci cilimima.



- Punih 27 godina svake hefte (nedelje) putovao sam ka Hrvatskoj gde sam prodavao cilime. Prvo sam ovde kupovao pa sam ih prodavao gore, a kad je krenuo posao, otvorio sam i cilimaru... Kad je poceo rat u Hrvatskoj imao sam gore kod ljudi 200.000 maraka za robu koju sam dao na veresiju. Taj novac ostao je gore, a tek kad su se prilike smirile mogao sam da ga podignem... " nastavlja Meho.

Koliko je novca dao za podizanje ogromnog objekta nece da kaže, jedino veli:

- Kad su radovi poceli, sa sinovima sam za pocetak prikupio 35.000 evra... Posle sam podigao iz banke 50.000 evra, kasnije još 50.000 evra i dao za džamiju... Samo za pokrivanje kupola kupio sam 3.500 kila bakarnog lima... - priča Meho, priznajuci i da se zadužio desetak hiljada evra, samo da bi što pre završio poslove...



- Muftija je nekoliko puta, kada je nestajalo novca predlagao da stanemo, da sačekamo malo, ja nisam pristao, bojao sam se da ne umrem, a da džamija ostane nezavršena " kaže.

Pre desetak dana, kada je džamija u Paralovu svecano otvorena, Meho Džankovic dobio je od muftije Muamera Zukorlica, predsednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji "vakufnamu", neku vrstu priznanja, dokaza za dobro delo koje je ucinio, koja je i znak da je Meho džamiju predao Islamskoj zajednici na korišcenje.







VELJA OBECAO ASFALT



Veliku džamiju u Paralovu nedavno je obišao i ministar infrastrukture u vladi Srbije Velimir Ilic.

- Kad je došao pred džamiju, pita ko je dobrotvor, ja se javim, on mi stavi ruku na rame - kaže - svaka ti cast. Kad je video da ulica koja vodi do džamije nije asfaltirana, zovnu Sulju Ugljanina koji je stajao malo dalje - kaže - da se ovo asfaltira. To je bilo pre oko mesec i po dana, sad cekamo da Velja i Ugljanin ispune obecanje - kaže Meho.



01.10.2007 Novi Pazar

ado
02-10-2007, 15:08
Semir Osmanagić u Sandžaku





S informacijama o "najvećem piramidalnom kompleksu" na svijetu, Bosanskoj dolini piramida, tokom vikenda su upoznati i stanovnici Sandžaka. Osnivač fondacije Semir Osmanagić predočio je do sada ostvarene rezultate istraživanja te potvrdu postojanja piramida koja je došla od egipatsih eksperata. Interesantno je da je određeni broj stanovnika Tutina, Novog Pazara i okolnih mjesta već posjetio Visoko i Bosansku dolinu piramida. Prezentacija u Tutinu je tako protekla u dijalogu i konstruktivnim pitanjima prisutnih o različitim aspektima istraživanja. Prilikom posjete Sandžaku osnivač fondacije susreo se i s predsjednikom Opštine Sjenica s kojim je razgovarano o saradnji Opštine i Fondacije. Promotivni video materijali Fondacije koji prikazuju proces arheoloških istraživanja i međunarodne verifikacije projekta bit će prikazani i na regionalnoj novopazarskoj televiziji, lokalnoj televiziji Tutin te drugim TV stanicama (Prijepolje, Čačak, Rožaje i dr.) Televizija Tutin je snimila kompletnu prezentaciju a zatim je urađen i jednosatni intervju. Stanovnici Sandžaka su na ovaj način dobili potpune informacije o istraživanjima u Bosanskoj dolini piramida.

36310
03-10-2007, 08:45
Pronađeni ostaci mekteba iz 16. stoljeća



...Stručni tim Muzeja Sarajeva otkrio je ostatke mekteba iz 16. stoljeća na arheološkom lokalitetu Kalin hadži Alijine džamije u centru Sarajeva, čime je ostvario cilj ove faze radova, izjavio je danas arheolog Muzeja Sarajeva ADNAN MUFTAREVIC(nas Cupo).



Radovi traju već devet dana, a završit će se sutra. Od dosadašnjih rezultata Muftarević ističe da su pronađeni ostaci sanitarnih prostorija, zidana peć, nalaz bojanog maltera, mnogo keramike iz raznih perioda i ostaci iz kasnijih perioda, uključujući cigle čuvenog proizvođača iz austrougarskog perioda Augusta Brauna.



Također je pronađeno mnogo ljudskih kostiju razbacanih po lokalitetu, što je još jedan dokaz da je džamija srušena 1947. godine na neciviliziran način, kazao je Muftarević.



Radove na arheološkom lokalitetu Kalin hadži Alijine džamije finansirao je Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog naslijeđa Sarajevo.



Džamija Kalin hadži Alije, sagrađena 1535. godine, imala je kamenu munaru, krov od šindre i ćeremide, te u drvetu izrezbaren enterijer. Prvi put je stradala u požaru prilikom pohoda Eugena Savojskog 1697., ali je ubrzo nakon toga popravljena. Srušena je 1947. godine radi izgradnje vojnih stambenih objekata.



Sarajevo.com

36310
05-10-2007, 07:50
Povodom pokusaja osnivanja paralene Islamske zajednice u Sandzaku, Zajednica sandžačke dijaspore izdaje sljedece





SAOPŠTENJE ZA JAVNOST





Zajednica sandžačke dijaspore najoštrije osudjuje pokušaj stvaranja paralelnih organa Islamske zajednice. Sastanak nekoliko imama i funkcionera Islamske zajednice na kojem je navodno obnovljen rad Mešihata IZ Sandžaka i zatražena ostavka glavnog muftije Muamer ef. Zukorlića je zapravo udar na Islamsku zajednicu i na sve muslimane Sandžaka.





Takav sastanak je potpuno nelegalan i ignoriše postojanje kompletne strukture Islamske zajednice. Zajedica sandžačke dijaspore je ogorčena zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca koji su ovim svojim potezom načinili ogromnu štetu muslimanima Sandžaka. Smatramo da se o svim pitanjima koja se tiču Islamske zajednice treba razgovarati unutar te institucije a ne na nelegalno zakazanim skupovima koji se održavaju po hotelima.







Smatramo i da su Ministarstvo vjera Republike Srbije kao i sama Vlada direktno odgovorni za ovakvo stanje u Sandžaku. Da su htjeli, pokusaje osnivanja paralelnih organa Islamske zajednice a što im je bila zakonska obaveza su mogli spriječiti na vrijeme. Svojim neprincipijelnim držanjem su pokazali da je, barem kada su muslimani u pitanu, Zakon o vjerskim zajednicama samo mrtvo slovo na papiru.







Apelujemo na sve Bošnjake da budu oprezni i da se ne okreću jedni protiv drugih. Pogotovu se tako nešto od muslimana očekuje u mjesecu Ramazanu. A na sve Bošnjake iz dijaspore apelujemo da sa svoje strane daju doprinos smirivanju i prevazilaženju nastale situacije.







Informativna služba ZSD

Frankfurt a.M. 05.10.2007

36310
05-10-2007, 15:02
Rijaset u Bosni priznaje samo Zukorlića



SARAJEVO/ NOVI PAZAR- Osnivanje još jedog Mešihata Islamske zajednice Sandžaka i smena predsednika tog mešihata Muamera Zukorlića su neregularni, ocenio je šef versko-prosvetne službe Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Muharem Omerdić. "Reč je o procesu u koji se umešala politika. Nema govora da će proći igre koje sprovode neke struje i političari. Islamska zajednica BiH ne prihvata osnivanje još jednog Mešihata u Sandžaku", izjavio je danas Omerdić radiju Sto plus. On je naveo da se u Sandžaku "pokušava izvršiti politički i svaki drugi pritisak na verske dužnosnike". On je dodao da je Rijaset IZ BiH u kontaktu sa Mešihatom u Sandžaku, i naveo da će se "ta situacija uskoro razrešiti". Rijaset Islamske zajednice BiH poručio je da ne priznaje novoizabrane organe, kao i njihove predstavnike. Rijaset u Sarajevu je u vreme bivše SFRJ bio najviši organ upravljanja Islamske zajednice te države.

ado
05-10-2007, 16:15
:roll: :roll: :roll:

ado
06-10-2007, 10:56
...

ado
06-10-2007, 10:57
nastavak

36310
07-10-2007, 13:13
Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić uputio je danas pismo ministru unutrašnjih poslova Srbije Draganu Jočiću i izrazio ogorčenje zbog toga što je policija u subotu, u centralnoj džamiji u Sjenici, tukla imame iz visoke delegacije Islamske zajednice.



'Od Vlade i od Vas očekujem da se istragom utvrdi da li je u pitanju umešanost Odeljenja unutrašnjih poslova u Sjenici ili su u pitanju viši policijski, bezbednosni ili politički krugovi. Takođe, očekujemo najoštrije kažnjavanje odgovornih za ovaj gnusni čin', poručio je Zukorlić u pismu ministru policije.



'Podsećamo da su, po Zakonu o crkvama i verskim zajednicama, policija, kao i drugi državni organi, obavezni da zaštite funkcionisanje legalnih i legitimnih organa Islamske zajednice i da su svetost verskih objekata i integritet velikodostojnika nepovredivi', naglasio je Zukorlić.





Tri narodna poslanika Sandžačke demokratske partije neće učestvovati u radu Skupštine Srbije sve dok policija ne kazni policajce koji su u centralnoj džamiji u Sjenici, u subotu veče, tukli službenike Islamske zajednice u Srbiji, saopšteno je iz stranke Rasima Ljajića.





'Mi tražimo od vrha MUP-a da ispita ove okolnosti i da kazni odgovorne. Mi ne verejemo u policijsku objektivnost generala Mladena Kuribaka koji dolazi u Novi Pazar prilikom svake incidentne situacije i koji je u dobrim odnosima sa političkom grupacijom Sulejmana Ugljanina', saopštila je Informativna služba stranke Rasima Ljajića.





Ministar vera Radomir Naumov rekao je juče da je organizacija islamske zajednice Srbije unutrašnje pitanje te zajednice i da se država u to neće mešati, ali je apelovao na iznalaženje kompromisa koji bi bio prihvatljiv za obe strane.

Tahirovce
07-10-2007, 14:36
Sto se Rasim mjesa, pa zukorlica ne podrzava nijedna politicka stranka,nista mi sad nije jasno???nije policija nikog tukla samo izvela napolje, i mislim da su samo izveli obezbedjenje tih hodza .....

supergirl
07-10-2007, 17:28
A,hodze nisu izveli,je l?

Ni muftijine,ni Makiceve ljude nisu izveli,je l?

Je l klanjana teravija na kraju? I ako jeste,ko je imamio?

halilce
07-10-2007, 17:32
Supergirl,molio bih te kao stariji,i čovek kojeg znam da poštuješ,da ono što znaš kažeš i ovde!

bez uvijanja i vođenja hatara bilo kome!

Znama da znaš sve!

Unaprijed hvala!

Tahirovce
07-10-2007, 17:44
jeste se klanjala, imamio je glavni imam(nisam bio al pitah)...

Tahirovce
07-10-2007, 23:07
Večeras u Novom Pazaru nepoznate osobe napale su gradsku televiziju 'Jedinstvo' i regionalnu televiziju. U napadu na regionalnu televiziju, koja je emitovala intervju sa novoizabranim reisom Ademom Zilkićem povređen je radnik obezbeđenja Fehim Bandžović.



Nepoznati napadač sa fantomkom na glavi, pištoljem i motkom, prvo je nešto posle 21 sat upao u gradsku televiziju 'Jedinstvo' i, kako nam je rekao urednik Ramiz Etemović, zahtevao da se prekine sa preuzimanjem, reemitovanjem intervjua sa Zilkićem.



Prilikom napada na prostorije tv Jedinstva nije bilo povređenih, ali su polupani i ošetećeni tehnički uređaji.



Policija vrši uviđaj.



Oko 21.20, napadnuta je i regionalna televizija zbog emitovanja intervjua sa Ademom Zilkićem. Kako sazanajemo, u tom napadu teže je povređen radnik obezbeđenja Fehim Bandžović. Povrede su nanete drvenim palicama i Bandović je zadržan na lečenju u zdravstvenom centru u Novom Pazaru.



Kako je za RTS rekao urednik regionalne televizije Medin Halilović u napadu su učestvovale dve osobe koje, prema njegovim rečima, nisu uspele u svojoj nameri da upadnu u prostorije televizije i prekinu program.

ado
07-10-2007, 23:33
ko u kameno doba smo

riki
08-10-2007, 02:20
zao mi je bandza mnogo dobar momak steta sto se desava osudjujem i ovo

radio sam s atim momkom i veoma je iz siromasne porodice on politicki nije postavljen na to radno mjesto

stvarno zalosno

36310
08-10-2007, 06:57
Vandalmizam koji je za svaku osudu...

Bas me interesuje ko se krije iza te fantomke???

Ne verujem da ce to policija ikada otkriti.

A cudo su isprebijali tog veselog portira a ne Zilkica "zbog kojeg" su upali u TV Jedinstvo???

Ma meni sve ovo pocinje da bude smijesno.

riki
08-10-2007, 11:43
vala i mene cudi a mirise mi na jednu dobru kuhinju i to cuvenu u zadnje vrijeme

Tahirovce
08-10-2007, 13:34
36310 jesil ti cito post????



A cudo su isprebijali tog veselog portira a ne Zilkica "zbog kojeg" su upali u TV Jedinstvo???



prvo zilkic nije gostovo na jedinstvo vec je jedinstvo reemitovalo intervju koji je radjen na RTV, i obezbedjenje je bilo ispred RTV a ne ispred jedinstva....



A riki ko unistava repetitore i televizije, to je odavno poznato.............

MajkaMaca
08-10-2007, 13:41
ko u kameno doba smo



jos gore je,tad je covek ubijao da bi obstao,a danas...kukuuuuuuuu bruke

ado
08-10-2007, 14:01
samo mi nije jasno koga zastupa sad onaj iz beograda jusufspahic, svasta

riki
08-10-2007, 16:43
makica

STRANAC
08-10-2007, 19:13
"pozeljece drumovi turaka,ali turaka nece biti"...

riki
08-10-2007, 19:15
more turci negazite oranja

36310
08-10-2007, 19:53
36310 jesil ti cito post????



Tvoj post,jel'???Jok ja vala.

ado
08-10-2007, 19:54
more riki smiri strasti ;)

supergirl
08-10-2007, 22:01
Riki,danas si bas raspolozan!

Tahirovce
08-10-2007, 22:41
Pa sto ga komentarises onda????

supergirl
09-10-2007, 19:05
Ko? Sta? Ja? Ne kontam.

riki
09-10-2007, 21:41
hahahah opet nesporazumi uvjek sam moro reska da ispravljam slabo se cuje dok sapucem

Tahirovce
09-10-2007, 23:40
36310 je permutovao gde je ko gostovao, i gde je ko pretucen (vezano za napad na tv)....

36310
10-10-2007, 08:18
Nisam permutovao vac lose formulisao...

supergirl
10-10-2007, 18:12
hehe.... Sad skontah.

36310
13-10-2007, 08:12
Rasim Ljajić, predsednik Sandžačke demokratske partije i ministar rada i socijalne politike





NEKIMA U BEOGRADU JE ODGOVARAO SUKOB UNUTAR ISLAMSKE ZAJEDNICE



Epicentar krize je Sulejman Ugljanin: Rasim Ljajić



Beograd - Predstavnici najvećih bošnjačkih stranaka, Rasim Ljajić ispred Sandžačke demokratske partije i Bajram Omeragić u ime Liste za Sandžak Sulejmana Ugljanina, potpisali su nedavno apel za smirivanje napetosti izazvanih podelama unutar Islamske zajednice. U međuvremenu bilo je novih incidenata, a lider SDP Rasim Ljajić strahuje da Bajram i predstojeći dani neće biti dani mira i pomirenja, što ovaj muslimanski praznik predstavlja.

- Do sada smo Bajram dočekivali s radošću, jer je to jedan od najvećih muslimanskih praznika. Ovogodišnji Bajram svaki razuman čovek dočekuje s velikom strepnjom. Sve nagoveštava da prete dalja destabilizacija i novi incidenti. Potpisali smo taj apel, i to se praktično odvijalo na moju inicijativu. Onda je inicijativu prihvatio premijer Koštunica. Kada je to potpisano učinio je to Omeragić, a ne Ugljanin, ali nisam pravio nikakav formalni problem jer je bilo važno da se taj apel objavi, da pokažemo ljudima minimum političke volje da se situacija smiri. Međutim, kada sam video da lokalna televizija nije emitovala nijednu reč tog apela, bilo mi je jasno da su oni potpisali apel forme radi, jer nisu mogli da odbiju Koštunicu.





Prvi sam kritikovao Zukorlića



Ja sam prvi kritikovao Zukorlića kada je pre sedam-osam godina bio pokrovitelj formiranja političke stranke dole. Prvi sam ga ja kritikovao: šta će on da bude i verski i svetovni vođa. A Ugljanin zapravo to hoće sada. On misli da je poslednja šansa da bude ono što je oduvek hteo, i verski i politički lider muslimana. Dakle, mi imamo principijelnu politiku. Ne možemo sada da se ponašamo kao da se ništa ne događa. Meni bi bilo najlakše da ćutim, najlakše bi mi bilo da se uopšte ne oglašavam oko svega ovoga, ali to je licemerno. Verovatno bih imao više političkih poena da sada mudrujem nešto, da kažem - ne, to se mene ne tiče, to se oni svađaju... To je isto kao kada na ulici vidite da neko tuče dete, a vi prođete mrtvi ‘ladni kao da se ništa nije dogodilo - kaže Ljajić.







Tvrdite da su iza sukoba u Islamskoj zajednici Sulejman Ugljanin i njegova SDA, ali on se o tome uopšte ne izjašnjava. S druge strane, vaša stranka svakodnevno objavljuje saopštenja?





Održavanje izbora će biti rezultat dogovora





Nedavno je potpisan koalicioni sporazum, ali nije još određeno kada treba da budu održani izbori. Kakav je Vaš stav i da li lokalni izbori mogu da pomognu stabilizaciji prilika u Novom Pazaru?

- Što se Pazara tiče, najvažnije je da se pregrmi ovih nekoliko dana, da se ne dogodi ništa tragično, da se stišaju strasti, i onda, verujem, u mirnijoj atmosferi traže rešenja kroz dogovore. A politička kriza će se rešavati, naravno, na izborima. Što se predsedničkih izbora tiče, mislim da bi bilo dobro da budu održani do kraja godine, ali je od datuma važnije da izbori budu rezultat dogovora stranaka koje čine vladajuću koaliciju. To je jedna od stvari koja je važna i koja bi mogla da ugrozi Vladu ako nema dogovor. Pre 15 ili 20 dana, kada sam rekao - ili dogovor ili kriza, rekao sam stvar koju svi vide, a onda su se svi čudili i to komentarisali: pada vlada ili ne pada vlada. Moj apel je bio da se postigne dogovor, jer ako dogovora nema logična je politička kriza. Realno, legitiman je interes DS da sada insistira na izborima. Verovatno je i legitiman interes DSS da sada ne insistira na izborima. S druge strane, imate ustavni zakon koji vas obavezuje da izbore održite sada, ali ako imate tako različite interese onda jedini način da ih prevaziđete jeste dogovor oko datuma održavanja tih izbora.







- Nismo direktno involvirani, ali reagujemo jer ne možemo da zatvorimo oči pred činjenicom da ovo preti da eskalira. Onaj ko je sve zakuvao ćuti. Cela javnost u Srbiji i svetu prati šta se događa u Sandžaku, komentariše na ovaj ili onaj način. Jedino čovek koji je sve zakuvao, koji, na kraju krajeva, i da ništa nije zakuvao predsednik je opštine gde se sve događa, nije se nijednom oglasio. Čujem oglasio se preksinoć i pozvao ljude, u ovoj vatri i uzavreloj atmosferi, na miting kojim bi u Novom Pazaru dočekali samoproklamovanog reisa. Svaki iole racionalan čovek rekao bi da u ovoj situaciji svi treba da ostanu uzdržani, da ne učine ništa što bi bilo guranje prsta u oko drugoj strani, a Ugljanin praktično doliva ulje na vatru. Nikakve dileme nema, pitajte bilo koga u Sandžaku, nije reč o Zukorlićevoj ili Zilkićevoj struji, ne - ovde je Zukorlić i ovde je Ugljanin.





Znate da u Beogradu Vas i vašu stranku povezuju sa ovim sukobima i podsećaju na neke ranije incidente u kojima su učestvovali simpatizeri SDP?

- Ko hoće iole da bude realan, nas ne može povezati sa ovim što se sada događa. Mi smo ranije imali te političke sukobe tokom kampanje. Uvek smo napadnuti, uvek bukvalno, godinama pozivamo Ugljanina da razgovaramo i smirimo strasti. Nedavno sam ponudio praktičan korak, zna Omeragić, njemu sam rekao: Hajde, evo, danas mi nudimo da u Prijepolju formiramo zajedničku vlast. Nudimo vam mesto gradonačelnika, gde mi imamo i gradonačelnika i opštinsku vlast u koaliciji, nudili smo da i oni uđu u tu koaliciju, sve da bismo stišali strasti, ali ne vredi. U Sandžaku 15 godina praktično imamo krizu na različite načine, uvek su se menjali akteri te krize, a jedan je ostao isti - Ugljanin. To je prvo bilo sa državom, kada smo zamalo ušli u rat u kojem bi nas Milošević verovatno zbrisao. Bukvalno igrom slučaja to se nije dogodilo, pa onda smo mi bili meta, sada je Zukorlić meta, pa će sledeći verovatno biti neko iz Ugljaninovog okruženja.





Pomenuli ste da kriza u Sandžaku traje poslednjih 15 godina, ali svih tih godina u samom Novom Pazaru i u Sandžaku bilo je mirno. Kako sad odjednom, poslednjih meseci, malo-malo pa su neki incidenti ?

- Zbog toga što je nekome potreban neprijatelj da bi opstajao u životu. Nekad je to bila država, nekad je to bio Milošević, nekad je to bila srpska opozicija. Sada kad svega toga nema morate da tražite neprijatelje u vlastitim redovima. Onda smo mi bili neprijatelji, i dalje smo neprijatelji, zbog toga što smo navodno izdali bošnjačke interese, zato što smo se "prodali" Beogradu. Sami znate kojim su me sve imenima nazivali zbog toga što sarađujem sa opozicijom, zato što sam mislio da je Beograd naš politički centar, a ne Istambul ili Sarajevo, i da tu treba da rešavamo probleme. Sada je neprijatelj Islamska verska zajednica. Lista potencijalnih neprijatelja će u nedogled da se produžava, jer neko može da opstaje samo u takvoj atmosferi. Šta će Ugljanin da ponudi ako se atmosfera smiri?





Nedavno ste izjavili da i neke strukture van Sandžaka imaju udela u ovim podelama. Direktno ste pomenuli potez ministra vera Radomira Naumova. Da li ste zadovoljni reakcijom ostatka Vlade koja tvrdi da se neće mešati u verske sukobe?

- Sigurno da je određenim strukturama odgovarala podela u Islamskoj zajednici. Odluka Naumova da primi delegaciju, faktički posle dva, tri dana, kad se videlo da sve vri od napetosti, politički je najblaže rečeno neozbiljna. Svrstavanje na jednu stranu, praktično dva, tri dana posle objavljivanja tog sukoba, govori o lošim namerama. Nekim strukturama u Beogradu je odgovaralo da postoje dve islamske zajednice. Dve islamske zajednice znače slabu islamska zajednica. Dve islamske zajednice znače da možete da koketirate i kalkulišete jednima i drugima. Ali, nemoguća je kohabitacija dve islamske zajednice. To nije stvar političkih stranaka, pa sad možemo da se volimo ili ne, ići ćemo na izbore, vi ćete dobiti 55 odsto, drugi će dobiti 45 odsto, i to će funkcionisati. Ovo je stvar vrlo egzaktna i ne može se time kalkulisati, ne može se igrati, suviše je osetljivo. Na kraju krajeva, igrate se verskim osećanjima ljudi. Ne kažem da je iko u Beogradu sve ovo inicirao, organizovao, odigrao. To naprosto nije tačno. Ja sam rekao šta je epicentar krize - Ugljanin, koji hoće da ostvari potpunu kontrolu nad islamskom verskom zajednicom, da je koristi za finansiranje i političku promociju.





Tomislav Nikolić je nedavno prozvao i Koštunicu i Tadića zbog destabilizacije prilika u Sandžaku time što su manipulisali, "gurali" najpre vas a onda Ugljanina. Da li ta njegova tvrdnja ima osnove?

- Mislim da u konkretnom slučaju, nema. Međutim, ima neke istine u toj izjavi Tomislava Nikolića. Evo u kom pogledu. Ugljanin je praktično počeo da radi ovo što radi onog trenutka kada je ušao u Vladu Srbije, kada je od njegova dva poslanika mnogo šta zavisilo i onog trenutka kada mu je protivzakonito vraćena vlast u Novom Pazaru. Mi smo najureni iako smo imali većinu u Skupštini opštine, pobedili na izborima, formirali multietničku vlast, i onda je jednom administrativnom političkom odlukom poništen izborni rezultat i Ugljanin vraćen na vlast. Tada je on protumačio da ima monopol na sve što se događa u Sandžaku i neograničenu vlast. Dobro ste primetili, ovo se nikada ranije nije dešavalo, dešavalo se onda kada je Ugljanin osetio da ima potpunu vlast dole i podršku određenih krugova u Beogradu. U tom kontekstu Nikolićeva izjava jeste tačna. DS se, kao što vidite, ne meša. Apsolutno se ne meša u sve to, niti ima nekih izjava, niti sam ja tražio neku podršku i pomoć u tom pogledu. Dosad, moram da kažem, radikali takođe zauzimaju stav da se ne mešaju i mislim da je to dobro. Ovo zaista treba da ostane unutrašnja stvar Islamske zajednice.





Da li na ova dešavanja imaju bilo kakav uticaj Sarajevo, tamošnja IZ i neke političke strukture?

- Nikakav. Kao što imam ja uticaja na dešavanja u Sarajevu, tako Sarajevo ima uticaj na ova dešavanja u Islamskoj zajednici. I ako ima uticaja, uticaj je pozitivan, smirujući. Pre neki dan sam razgovarao s ljudima iz Rijaseta u BIH, verujte, svaka njihova reč je upravo bila i molba da se stišaju strasti, da se ne učini ništa, da se traže rešenja kroz dogovore i razgovore. Duhovna veza o kojoj se govori sa Sarajevom korisna je i za državu Srbiju i za muslimane u Sandžaku. Problem je u tome što su javnost u Beogradu i većina medija naseli na priču da je ovo koncepcijski sukob unutar Islamske zajednice, da jedni hoće prema Sarajevu, a drugi hoće prema Beogradu. To je velika laž i prevara. Pojednostavljeno gledište onda je koristilo javnosti u Beogradu, koristilo kolumnisti Politike koji je, rekao bih, napisao sraman i navijački tekst. Logično je da ćete imati neku duhovnu vezu s muslimanima u Bosni. Šta je u tome strašno? Hoćemo li sada da osuđujemo Srbe iz Hrvatske, iz Bosne, iz Slovenije, bilo gde da žive, što hoće da imaju duhovnu vezu sa SPC u Beogradu. Ovde je duhovna veza sa Sarajevom predstavljena kao politički izbor između Sarajeva i Beograda, što je potpuno besmisleno.





Pošto ste vernik, koga smatrate za svog verskog poglavara?

- Neću da upadnem u zamku da se personalno opredeljujem, već principijelno govorim. Svi ovi ljudi koji sada učestvuju u akcijama protiv Zukorlića, tri meseca pre toga bili su u prvim redovima na Saboru gde je on izabran za glavnog muftiju u Srbiji. Svi do jednog su bili u prvim redovima kad je on biran. Znači, moja zamerka je što ti ljudi tada nisu rekli: "Mi se protivimo ovome, protivimo se vašem izboru". Podigli su, međutim, svi ruke. Pa, šta se desilo u protekla tri meseca? Šta se to desilo da onda sedite u kafani i formirate islamsku versku zajednicu. Podržaću svakog ko ima većinu unutar Islamske zajednice: Zilkića, Zukorlića, Hasa, Muja, Sulja bilo koga... neću da se mešam uopšte. Da li se meni neko sviđa ili ne - pa, mnogo mi se šta nije sviđalo unutar Islamske zajednice, nije mi se sviđalo, pa ništa. Praktično, ovo je atak, politički atak, i ja apsolutno imam potrebu da na to ukažem. Ne mogu da utičem da se to ne dogodi, ali imam pravo da to kažem. Čvrsto sam uveren da ovo što se sada događa ne doprinosi dobru niti muslimanima, niti Islamskoj zajednici, niti Srbiji.

Tahirovce
13-10-2007, 13:18
pih videh krmka a bajram.....

ado
13-10-2007, 13:36
Tahirovce valja li to tako--psujes a bajram ?

riki
13-10-2007, 19:00
Tahirovce valja li to tako--psujes a bajram ?

nemoj tako to je islamski vredjat psovat i tako to hahaha

nerazumijes se ti u danasnji islam

treba novi ilmihal da kupis

hahaha

jesi zaosto ado u vremenu hahha

36310
13-10-2007, 20:29
...treba novi ilmihal da kupis



Aha Beogradsko izdanje...Tek sto je izaso iz stampe a vidi kako je delotvoran. :mrgreen:

ado
13-10-2007, 21:12
Nisam to rekao zato sto je to rekao za Rasima, isto bi i za Sulja.....sve jedno ko je ..al Bajram je

Tahirovce
13-10-2007, 22:20
nisam psovao samo sam uporedio........

ado
13-10-2007, 23:49
nisam psovao samo sam uporedio........



nidje veze al hajd

36310
14-10-2007, 08:05
Preti libanski scenario







Izjava ministra vera Radomira Naumova da Vlada izbor Adema Zilkića smatra legitimnim znači da je DSS otvoreno stao na stranu lidera SDU Sulejmana Ugljanina. Takav stav nije ništa drugo nego dolivanje ulja na vatru na ionako usijanu atmosferu u Sandžaku i predstavlja veliku političku grešku, kaže za „Blic“ Rasim Ljajić, lider Sandžačke demokratske partije i ministar za rad i socijalnu politiku u Vladi Srbije.



Da li ćete tražiti da se o stavu kolege Naumova raspravlja na sednici Vlade Srbije?

- Ljudima iz DSS sam rekao da je šteta napravljena i da je potrebno da uradimo sve kako bismo je sanirali. Dobio sam uveravanja da se Vlada neće mešati, ali Naumov nije ni morao da kaže da ih podržava - kaže Ljajić.

Tvrdite da napadi na Islamsku zajednicu dolaze spolja. Od koga?

- Iz Novog Pazara, od jedne političke stranke.

Koliko dogovor otežava činjenica da vas podržava DS, a Ugljanina DSS?

- DSS je sada otvoreno stao na Ugljaninovu stranu, a DS se, kao što vidite, ne meša.

Muftija Muhamed Jusufspahić izjavio je da novi reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić ima podršku više od pola imama u Srbiji, dok Zukorlić ima podršku iz Sarajeva.

- Priča o tome da li Islamska zajednica ima duhovni centar u Sarajevu ili Beogradu jeste čista zamena teza, jer ne postoji drugačije viđenje vere kada je reč o Sarajevu ili Beogradu. Iza svega je obračun Ugljanina sa legitimnim predstavnikom Islamske zajednice. Ovo je pokušaj da se podeli i kontroliše Islamska zajednica, i to se radi preko nekih ljudi koji su bili nezadovoljni svojim statusom. Izbor Zilkića, a to sam i njemu rekao, neće doprineti jedinstvu Islamske zajednice. Iza cele priče stoji SDA i njen lider. U situaciji kada imate ovakav problem u Sandžaku, čudno je da se predsednik opštine nije oglasio iako bi prvi trebalo da pozove na smirivanje tenzija.

Ponovo, kao i prilikom ponovljenih lokalnih izbora, pozivate Ugljanina na politički dogovor. Zašto bi to sada trebalo da urodi plodom kada nije ranije?

- Apsolutno se zalažem za dogovor sa Ugljaninom jer je u Sandžaku stvorena atmosfera kao u Libanu, puno je podela i mržnje, i mogla bi ponovo da kulminira u nasilje. Na inicijativu premijera, potpisali smo zajedničko saopštenje. Potpisao ga je Bajram Omeragić, a ne Ugljanin, ali je i to bolje nego ništa.

Da li će Ratko Mladić biti izručen Tribunalu kao što to očekuje Karla del Ponte? Da li joj je to neko iz Srbije obećao?

- Ne, takvog obećanja nije bilo. Što se nas tiče, i juče je bilo kasno da izručimo Mladića jer on koči naše integracije u EU. Dobro je što ćemo moći da parafiramo sporazum o pridruživanju, ali će nas već na narednoj krivini, kod potpisivanja sporazuma sačekati uslov izručenja haških optuženika.

Hoće li se Mladić, naći u Hagu do kraja mandata ovog suda?

- Moguće je da kod optuženika postoji kalkulacija da treba sačekati da istekne mandat Tribunalu. Međutim, već se vode intenzivni razgovori o tome kako naći način da optuženicima koji ne budu izručeni do okončanja rada ovog suda ipak bude suđeno. Sigurno je da će njima biti suđeno i kada Tribunal završi sa svojim radom.

Da li je izvesnije da tada budu izručeni optuženici Župljanin ili Hadžić?

- Trenutno se sprovode intenzivne provere o informacijama koje imamo. Narednih nedelja sprovešćemo nove akcije i nadam se da će one dati rezultat. Ipak, reč je o stvarima koje se ne mogu predvideti. Od 2004. Hagu je izručeno oko 20 lica, zašto bismo sada kalkulisali sa izručenjem preostala četiri optuženika kada naš put u EU zavisi od toga, reforme, a politička scena je delom podeljena upravo zbog odnosa prema tim ljudima.



BLIC

Tahirovce
14-10-2007, 19:10
onovo, kao i prilikom ponovljenih lokalnih izbora, pozivate Ugljanina na politički dogovor. Zašto bi to sada trebalo da urodi plodom kada nije ranije?

- Apsolutno se zalažem za dogovor sa Ugljaninom jer je u Sandžaku stvorena atmosfera kao u Libanu, puno je podela i mržnje, i mogla bi ponovo da kulminira u nasilje. Na inicijativu premijera, potpisali smo zajedničko saopštenje. Potpisao ga je Bajram Omeragić, a ne Ugljanin, ali je i to bolje nego ništa..



JEDINO BI TO MOGAO DA BUDE RAZLOG DA NIKAD NE GLASAM ZA SDA, sa sdp ni kad bi se nasmrko onog njihovog brasna.........

STRANAC
14-10-2007, 19:34
kad bi se nasmrko onog njihovog brasna.........



a zaseo na one VAŠE traktore.... :D :D :D :D



ne zameri,salim se malo...

riki
14-10-2007, 19:36
ma nemoj tako oni su fini melajcad hahahah

svi su na brasno ko kaze da je lider los

Tahirovce
14-10-2007, 19:56
Tacno riki i nek ostane tako.....

Tahirovce
14-10-2007, 19:59
Da ne skrecemo sa teme,evo linka ovo javlja vasa televizija,a ona tamo mala grupica sto cuva islamski fakultet :) (vecini viri brasno iz nosa) su za zukorlica, to su oni sto zvizde dok efendija Taib uci kuran...



http://www.youtube.com/watch?v=9TTww1BFTIc

STRANAC
14-10-2007, 20:25
negde davno sam rekao bio,

da smo mi sandzaklije majstori

da izmislimo nacin da se podelimo u sto vise grupa...

napomenuo sam tada bio sve,cak i da cemo se deliti na

CRNE I BELCE

ali ovakvu podelu nikada nisam mogao ni da naslutim...

SRAMOTA....

36310
14-10-2007, 21:34
http://it.youtube.com/watch?v=LEaZyPsFHJY

riki
14-10-2007, 22:40
hahaha

a to onaj dan kad je bio onaj alkoholicar sa ahmedijom pa naravno da zvizde sta ocekujete

riki
14-10-2007, 22:42
KURIR I srpska informativna novinska agencija

MUSTAFA MAKIĆ: NISAM ŠPIJUN KOS



SJENICA - Efendija Mustafa Makić, predsednik odbora Medžlisa u Sjenici i član Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije, u izjavi agenciji Sina odbacio je optužbe muftije Muamera Zukorlića da je „dugogodišnji saradnik KOS“.



- Jadan je muftija koji sebe i svoju fotelju brani klevetajući druge. Priče da sam saradnik KOS uvreda su za mene, za moju porodicu, moju širu familiju, za moje vernike. Bivši muftija neće da prihvati činjenicu da je protiv njega većina vernika na ovom području, pa priča priče o udbaškoj zaveri - kaže Makić.



Zukorlić vas optužuje za puč. Tvrdi da je centar puča bio u Sjenici.



- Nema govora ni o kakvom puču. Dogodilo se samo nezadovoljstvo naroda zbog Zukorlićevog apsolutizma, zbog njegove samovolje, zbog odnosa prema imamima. Svađao je redovno predsednike medžlisa i glavne imame, tako je vladao. On mora shvatiti da ga narod neće i da ne može zorom (na silu) biti muftija.

Za vas kažu da ste blizak bivšem predsedniku Miloševiću. Zukorlić tvrdi da ste od Miloševića dobili 70.000 maraka i „ladu nivu“ da rasturite Islamsku zajednicu (IZ)?



- Miloševića znam od 2000. godine, kada me je sa njim upoznao vladika mileševski Filaret. Istina je da sam se na jednom prijemu 2000. godine požalio Miloševiću da je naša Islamska zajednica siromašna, da živimo od priloga siromašnih vernika, i on mi je tada dao „ladu nivu“ i oko 70.000 maraka. Taj novac potrošen je, međutim, za adaptaciju i izgradnju nekih džamija, za stipendije siromašnim učenicima medrese, ne za rasturanje IZ. O svakom potrošenom dinaru postoji dokumentacija.

Tahirovce
15-10-2007, 13:23
36310 pa zar ne vidis na snimku kolko je ljudi bilo za Zilkica a kolko za zukorlica???

36310
15-10-2007, 13:38
Definitivno ja i ti ne gledamo iz istog ugla pa zato i ne vidimo iste stvari.

Nekom,od nas dvojice,je potreban doktor za vid.

Meni(mozda) za dalekovidost a tebi(sigurno) za kratkovidost...heheheee

Pogano je kad covek obnevidi.

Tahirovce
15-10-2007, 14:01
bas je pogano kad ocoravi covek.,imaju dvije grupe, grupa ispred fakulteta u istoj zgradi je supermarket su zukorlicevi a ispred vrbaka su za Zilkica,na tom snimku sto si ti postavio kamera je blizu grupe zukorlica i onda cujes njihove bljuvotine,ima tu i j.. ti decu,majku i sl nego taj deo su isekli(veliki vernici tako psuju prije iftara),pogledaj snimak koji sam ja postavio tu ces videti i ako si kratko i dalekovid,e ako i tad ne vidis moras kod ocnog.....

36310
15-10-2007, 15:07
Cerić pisao Tadiću: Srbija se miješa u unutrašnja pitanja IZ



Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u BiH Mustafa ef. Cerić uputio pismo predsjedniku Repubike Srbije Borisu Tadiću

15.10.2007. 14:39

Pismo prenosimo u cjelosti:



"Koristim privilegju našeg susreta od 26. marta 2007. godin u Beogradu, povodom ustanovljavanja jedinstvene IZ-e u Republici Srbiji sa sjedištem u Novom Pazaru, da Vam se obratim ovim pismom, a povodom posljednjih zbivanja oko IZ-e u Republici Srbiji.

Uvjeren sam da se sjećate da smo se u prisustvu muftije sandžačkog Muamera Zukorlića i ministra u Vladi Srbije Rasima Ljajića suglasili oko toga da je IZ-a Srbije autonomna u svom radu i djelovalju, ali da ima historjsko i moralno pravo da legalno i javno bude u savezu sa IZ u BiH, kao svojim duhovnim središtem, na isti način kao što Srpska pravoslavna crkva (SPC) u BiH ima pravo da bude u savezu sa SPC u Beogradu.

Također, složili smo se da je potrebno otvoriti bošnjačko-srpski dijalog na principu međusobnog razumijevanja i uvažavanja.

Nakon našeg susreta u Beogradu vjerovao sam da je jasno i nedvosmisleno da u Srbiji postoji jedna i jedinstvena IZ-a, kao legalni i legitimni predstavnik muslimana u Srbiji sa sjedištem u Novom Pazaru. To je, prema našem uvjerenju, trebalo da znači da se vlasti Repubilke Srbije neće ni na koji način miješati u unutašnja pitanja IZ-e u Srbiji.

Nažalost, posljednja zbivanja oko IZ-e u Srbiji pokazuju, prema našim saznanjima, da se vlast Republike Srbije ipak umiješala u unutrašnja pitanje IZ-e u Srbiji na način da je dala administrativnu i medijsku podršku uspostavi institucije reisu-l-uleme u Srbiji, za što nema ni historijskog ni stvarnog uporišta. To je isto kao kad bi se u BiH uspostavila institucija srpskog Patrijarha i osporilo pravo Srbima u BiH da komuniciraju sa Beogradom radi zadovoljavanja njihovih duhovnih i intelektualnih potreba.

Naravno, raspad bivše Jugoslavije nije poštedio ni jedan narod od unutrašnjih rasprava pa tako ni IZ-u u Republici Srbiji, ali ovdje su dvije stvari nesporne:



1) Srbija nema ni šerijatsku ni historijsku osnovu (Menšuru) za instituciju reisu-l-uleme i



2) Bošnjaci u Srbiji, posebno u Sandžaku, nemaju obavezu, ali imaju pravo na duhovnu vezi sa Sarajevom i niko im to pravo ne može osporiti.



Cijeneći vaš državnički autoritet i visoki ugled kojeg imate u svijetu, uvjeren sam da ćete uzeti ozbiljno u obzir naš razgovor i načelni dogovor da je IZ-a u Srbiji sa sjedištem u Novom Pazaru jedna i jedinstvena IZ-a i da kao takva zaslužuje da joj se štite osnovna prava iz Zakona o crkvama i vjerskim zajednicama Srbije, u kojem se navodi da država za jednu vjersku skupinu priznaje jednu tradicionalnu crkvu ili vjersku zajednicu u Srbiji. Muslimani u Srbiji su dovoljno savjesni i odgovorni da mogu samostalno i slobodno odlučiti kakvu IZ-a žele i s kim da se udružuju. Zato muslimanima u Srbiji ne treba ograničavati slobodu da se organiziraju u duhu svoje islamske tradicije i historijskog prava. To je važno ne samo za mir i stabilnost u Srbiji, posebno u Sandžaku, već i za cijeli region Balkana.

Uvjeren u vašu dobru volju i ne sumnjajući u vašu predanost vraćanju povjerenja između Bošnjaka i Srba koju ste pokazali vašom posjetom mezarju u Potočarima, nadam se da ćete poduzeti sve što je u vašoj moći da IZ-a u Republici Srbiji bude izraz stvarne volje muslimana. To je prvi i najvažniji korak u našem dijalogu za vraćanje povjerenja između naša dva naroda

Uz molitvu Bogu Uzvišenom da svim ljudima podari sreću i napredak, primite izraze mojeg poštovanja", kaže se u pismu reisu-l-uleme Mustafe ef. Cerića srbijanskom predsjedniku Borisu Tadiću.

Tahirovce
15-10-2007, 16:21
Ja mislim da je ga rasplako.......

supergirl
15-10-2007, 19:06
Pa oni sad placu od srece kad nas vide ovako razjedinjene,ali nema vezze....

halilce
16-10-2007, 06:25
Na području opštine Sjenica,na novoj deonici puta Sjenica-Štavalj,dana 13.10 2005,u večernjim satima,desile su se dve saobraćajne nezgode,u kojima je jedno lice poginulo.a najmanje šetvoro lakše povrijeđeno!

Prva nesreća se dogodila na Dubinju,kada je kombi vlasništvo Vlada Jerinića i koji je njime upravljao,najverovatnije,zbog srčanog udara vozača,sleteo sa puta i prevrnuo o se!U toj nesreći je stradao vozač kombija Vlade Jerinić!

U drugom udesu u Štavlju,50m od škole u direktnom sudaru dva vozila,povređene su četiri osobe osobe!



Ovo su informacije iz prve ruke(neznam ko su učesnici drugog udesa)!

36310
26-10-2007, 09:53
Odgovor Bahrije Beganovića Lutke na izjavu Adema Zilkića



Poznati Prijepoljski biznismen Bahrija Beganovic-Lutka uputio je otrvoreno pismo Ademu Zilkicu u povodu njegovog gostovanja na lokalnoj Prijepoljskoj Televiziji Enigma.



Poštovani gospodine Zilkiću,



U Vašem obraćanju gledaocima TV Enigma sinoć ste spomenuli moje ime i nadimak u nekoliko navrata, izgovarajući takve neistine preko kojih jednostavno nije moguće preći. Radi Vaše informacije rođen sam u uglednoj porodici u kojoj su verski običaji i poštovanje islama od starina bili obaveza koju je nametala pripadnost veri i poštovanje porodične tradicije. Vaše proizvoljnosti kako sam ja prvi put ušao u džamiju u danu kada ste Vi i vaši malobrojni istomišljenici poželeli postati nekakva vlast u Islamskoj zajednici su, najblaže rečeno, čista izmišljotina. Možda ne Vaša lično, ali Vi ste je izgovorili a nju su mogli da Vam prenesu Vaši slijepi izvršioci, isti oni koji Vam pune TV nastupe lažnim podacima da je iz Prijepolja uz Vas 95 odsto imama a više je nego jasno da Vas je podržalo 5 od 11 a to je, za normalan svet, mnogo manje od 95 odsto. Ne računam neke koji su se već pokajali ili su na putu da to učine a potpisnici su nekakvog papira na kome su izloženi Vaši nesuvisli razlozi sa smenu glavnog muftije, gospodina Muamera Zukorlića.



Ne pijem i ne pušim, postim mesec Ramazan i prethodni sam, takodje, ispostio i to me čini ponosnim i srećnim, bez obzira na Vaše neistine o mom ponašanju i moralnim i verskim svojstvima.



Takve neistine su me, ipak, iznenadile, ali su, istovremeno, potvrdile neke informacije o Vama. Vaš sumnjivi karakter i sklonost upotrebi svih sredstava kako bi postigli neki isključivo lični cilj, ne preporučuju Vas po mom skromnom mišljenju, ni za seoskog hodžicu na Pešteri ili nekom tutinskom seocetu, a kamo li za nešto što ni izgovoriti ne smemo bez uvažavanja – reisu-1-ulemu! Samo moram dodati ono što mnogi misle o Vama – samopostavljeni i samoizabrani reisu-l-ulema!



Kad ste već izvoleli da pominjete moje ime, mislim da je bilo u redu da makar jednom mišlju istaknete ono što Vaši poslušnici u Prijepolju - bivši glavni imam, bivši sekretar, bivši predsednik Medžlisa i još nekoliko doušnika moraju znati, a to je da je Lutka poštovalac vjere najprije svoje ali i svih drugih. Lutka je gotovo četiri decenije redovan i izdašan, hvala Allahu, donator kako Islamske zajednice tako i Srpske pravoslavne crkve, svih bogomolja. Nema crkve ni džamije u prijepoljskoj opštini gde nisam pomogao. Time se ponosim. Posebno dobro to znaju bivši glavni imam i bivši sekretar ali i drugi vjerski službenici da se te pomoći kreću od novca preko prehrambenih i drugih proizvoda, do usluga, prevoza, građevinskog materijala i tako dalje. Ponavljam, radio sam i radiću to zato što ja to tako osećani i želim a ne da bi, eventualno, neki tutinski hodžica sa umišljenošću samopostavljenog reisu-1-uleme, to negde pomenuo. Ne. Vi se, gospodine Zilkiću, ne osvrćete na to. Vama trebaju prljavštine, Vama trebaju neistine, vama treba nemoralnost najgore vrste i Vi ste se drznuli da me u tu Vašu bolesnu priču uvlačite ni krivog ni dužnog.



Uostalom, jasno je što to činite. Ja se ne stidim da kažem da podržavam i iskreno poštujem gospodina Muamera Zukorlića jer je on ličnost velikog formata. Nije uputno, ali kad ste me već prozvali moram Vam reći da mu Vi i vaši istomišljenici, ali svi zajedno, teško možete i koleno dotaći. Hvala Bogu Milostivom da nisam u krugu prijepoljskih imama koji Vas podržavaju. U tom Vašem kolu su ljudi sa ahmedijom na glavi i džepovima punim para od kredita i drugih davanja iz sredstava Islamske zajednice. Da budem sasvim jasan: iz sredstava koja se skupe od onoga što vjernici daju na ime vitrova, zekjata, članarine ili ukopnine! Nikad u to kolo Lutka neće. I neće podržati tu grupicu nečasnih u kojoj su i imam koji je isteran iz novopazarske Medrese i imam koji nije mogao tamo da položi neke ispite pa je, po hitnom postupku, diplomirao u beogradskoj Medresi, i imam koji nije mogao da tamo studira nego je o trošku Ministarstava vera štampao diplomski rad koji je, od strane Bošnjaka inlelektualnaca dočekan sa zgražavanjem.



Ovo i svašta drugog će tek doći do javnosti, počev od lažnih priznanica, preko donacija i Turske, kurbanskog mesa koje dok stigne do onih kojima je namenjeno „kalira“ za preko 100 odsto i tako dalje. Izjavili ste da je u Prijepolju mogla da već ove jeseni počne sa radom medresa. Pa kome Vi to pričate! Zgrada je tek ukrovljena a ko ne vjeruje lako će se uveriti jer se radi o objektu smeštenom u centru Prijepolja. Uostalom, demantuju Vas i Vaši sledbenici - u nekakvom Biltenu na četiri strane, uz slike bivšeg glavnog imama i bivšeg predsednika Medžlisa – kao da drugi i ne postoje među vernicima – je i fotografija objekta u koji bi ste Vi, naprekočas, uselili polaznike. Aferim, gospodine Zilkiću. U medijima a i na TV Enigma ste pominjali i neke autobuse - četiri komada (!) kojima sam ja navodno dovezao ljude da daju podršku cenjenom gospodinu Zukorliću. Čista izmišljotina. Nije bilo potrebe a da sam to osetio, svakako bih uradio. Ne zbog toga da Vi imate šta da pričate već iz iskrene podrške gospodinu Zukorliću. Moju podršku gospodinu Zukorliću objašnjavate, navodno, nekim poslovnim vezama između nas dvojice.



Nikakvih tu nema poslovnih ni drugih veza, osim iskrenog divljenja za ono što je gospodin Zukorlić učinio na afirmaciji islama i Bošnjaka. Ponosan sam što sam tog dana bio u Velikoj džamiji i što sam sa prijateljem Jusufom Muškićem tijelima zaštitio novosadskog muftiju Rešada Plojovića od Vaših istomišljenika. Gospodin Plojović nije došao da pravi nered već da uruči rešenja o postavljenju novog glavnog imama gospodina Arefa Durakovića, Prijepoljca a ne Pešterca a Vi ste sa svojim poslušnicima uneli smutnju pričom da su došli Pazarci da otmu džamiju, kasu, pečate i tako dalje.



Pravo je pitanje, u stvari šta Vi tražite u Prijepolju? Da li ste tu po nalogu Vaših partijskih istomišljenika iz SDA? Ili Vam je cilj da dodatno uznemirite vjernike, Bošnjake, ali i druge građane ove mirne i zdrave sredine? Gospodine Zilkiću, ako mene pitate, a ne bi Vam ništa falilo da to uradite jer bi ste tada dobili istinite informacije, nama ovde ne treba nikakav došljo sa Pešteri ili iz Tutina da predvodi vernike. Mi imamo dovoljno naših školovanih imama, fakultetski obrazovanih teologa, čestitih ljudi onih o kojima znamo sve do petog kolena unazad. Umećemo mi i bez Vaše otrovne misije naći put Istine. A Vi se, gospodine, zajedno sa Vašim istomišljenicima, bavite svojim teretom koji ste natovarili ovih dana i ne tovarite ga na druge. To je Vaše, vas i Vaših poslušnika. A svima nam valja pred Allaha. Da li ste razmišljali o tome? Ili mislite da će, umesto Vas to činiti Vaši slepi poslušnici.



Prijepolje, 16. oktobar 2007.



Beganović Bahrija - Lutka

Datum: 20/10/2007

Rarica
26-10-2007, 12:11
Kristalno je jasno o cemu se radi i kako se radi ali ono sto meni nije jasno jeste ova"kratkovidost",da li je to stvarno bolest ili ljudi misle da ce njome postici nesto ili videli od svih da su kratkovidi pa daj i mi da glumimo malo?!Ali je jedno sigurno,opaka neka bolest.

Tahirovce
26-10-2007, 16:59
Ne pijem i ne pušim, postim mesec Ramazan i prethodni sam, takodje, ispostio i to me čini ponosnim i srećnim, bez obzira na Vaše neistine o mom ponašanju i moralnim i verskim svojstvima.



dal su me onomad oci varale :shock: ....





Uostalom, jasno je što to činite. Ja se ne stidim da kažem da podržavam i iskreno poštujem gospodina Muamera Zukorlića jer je on ličnost velikog formata.



trebo je da mu izda sertifikat da proizvodi halal hranu :roll: ...









ovo nije on sastavio,nema on ovakav font rijeci..........

cucak
26-10-2007, 22:01
...ako je ovo otvoren forum i da moze da kaze svako sto sta misli ,meni ,,tahirovce ,,izgledas na policajca il bar radis pri toj ustanovi,..hocu da kazem svaka cast na ovako zapazanje.;.....jedna pohvala....

green eyes
27-10-2007, 12:19
i ja se slazem imas i od mene..to je neko za njega sastavljao...

Crni Gruja
27-10-2007, 15:54
Meni nekako Tahirovce vise lici na pekara :)

green eyes
27-10-2007, 16:14
HAHAHAH,ko zna mozda radi trecu u pekaru... :|

36310
27-10-2007, 16:56
Meni nekako Tahirovce vise lici na pekara :)



Ada nije mu lose u toj pekari.

Mesi Resko mesi... :D

Tahirovce
27-10-2007, 22:23
Ada znam ljude pa mi smijesno kad procitam,mislim da je i Ensar uzimao robu kod prijepoljaca i pazaraca pa zna ko je ko, kako i cim se bavio,ko je imao privilegiju u slobovo vrijeme da prodaje ulje,sitni secer...da ne nabrajam ostale privilegije, koje pravio mostve sa mrkonjicem...

tad je bio mirko marjanovic presednik vlade-premijer Srbije,pa je imala ona IZ BEOGRADA STIZE HABER MARJANOVIC MIRKA NEMOJ KO LUTKU DA MI DIRKA,......

Pa bese akcija sablja(posle ubistva Djindjica.....





eh krasna pekara,zaboravis na ove letece probleme,samo mijesis i mozak na otavu......

STRANAC
27-10-2007, 23:47
Ada znam ljude pa mi smijesno kad procitam,mislim da je i Ensar uzimao robu kod prijepoljaca i pazaraca pa zna ko je ko, kako i cim se bavio,ko je imao privilegiju u slobovo vrijeme da prodaje ulje,sitni secer...da ne nabrajam ostale privilegije, koje pravio mostve sa mrkonjicem...

tad je bio mirko marjanovic presednik vlade-premijer Srbije,pa je imala ona IZ BEOGRADA STIZE HABER MARJANOVIC MIRKA NEMOJ KO LUTKU DA MI DIRKA,......

Pa bese akcija sablja(posle ubistva Djindjica.....





eh krasna pekara,zaboravis na ove letece probleme,samo mijesis i mozak na otavu......



uh,znam i jos i vise,ali mi nesto mucno ovih dana da pisem...

obojicu ih znam i licno

i Lutku i Krmacu,ali nekom drugom prilikom...

36310
28-10-2007, 18:08
Novi ratni raspored u Novom Pazaru





Beograd - Ministarstvo odbrane saopštilo je juče da će 27. i 28 oktobra i 3. i 4. novembra pozivati vojne obveznike s teritorije opštine Novi Pazar radi saopštavanja ratnog rasporeda.

"Reč je o planskoj aktivnosti koja je posledica organizacijsko-formacijskih promena u Vojsci Srbije, a sprovodi se radi podmlađivanja rezervnog kadra i ažuriranja spiskova kojima će pojedinci dobiti novi, a nekima će biti ukinut dosadašnji ratni raspored", kaže se u saopštenju. Ministarstvo je napomenulo da je ovaj posao već obavljen "u većini vojnoteritorijalnih komandi širom Srbije".

Tahirovce
29-10-2007, 06:48
hahaahahaahahahahahaa dal ce zvat mene i Riza mi imao duple vesove..........

36310
30-10-2007, 16:57
NOVI PAZAR



Više opozicionih partija iz Novog Pazara optužilo je novopazarsku opštinu za falsifikovanje rezultata referenduma o samodoprinosu i ocenilo da u ovom gradu vlada medijska blokada.

U zajedničkom zaopštenju osam partija je najavilo da će podneti krivičnu prijavu protiv odgovornih za sprovođenje referenduma, po kojem će Novopazarci u narednih pet godina izdvajati pet odsto od neto mesečnih primanja. Ove stranke su “najoštije” osudile ponašanje Regionalne televizije i “upozorile” Televiziju Jedinstvo da se “što hitnije” vrati na raniju uređivačku politiku.

Kako se navodi u saopštenju, ove političke organizacije od državnih organa traže adekvatnu reakciju u odnosu na novopazarske televizije.

Saopštenje su potpisali Demokratska stranka, Sandžačka demokratska partija, Stranka za Sandžak, Liberalno demokratska partija, Sandžačka demokratska unija, Stranka Zelenih, Bošnjački demokratski savez i Sandžačka alternativa.

Tahirovce
30-10-2007, 17:22
kakvi potpisnici takvo i saopstenje :) ......

supergirl
31-10-2007, 00:14
Uuuu,sta ih je!!!!

Tahirovce
31-10-2007, 16:02
nas i rusa 300 miliona a bez rusa ni 2 kamiona........

Daki
01-11-2007, 22:10
Haj sta se radi...

MajkaMaca
02-11-2007, 06:29
hej i daki je tu!!!

ado
02-11-2007, 08:54
hej i daki je tu!!!



daki da ti nije supergirl prodala taj laptop, nje nema a ti nam dosao :lol: :lol:

Daki
02-11-2007, 09:49
Nije, nego tromesecje doslo a ocene za mog oca zadovoljne i ADSL pao :)

supergirl
02-11-2007, 12:22
Sad ispade meni uzimaju komp zbog ocena

Daki,nemoj me terat da objavljujem i moje i tvoje ocene! :-P

Daki
02-11-2007, 17:08
Ja pricam za mene... A neka nasih ocena za nas.

Razumijemo te mi...

Tahirovce
02-11-2007, 17:12
kod mene je bilo, ja dovoljan babo prezadovoljan :) .....

supergirl
11-11-2007, 00:34
A neka nasih ocena za nas.

Razumijemo te mi...

Pa,dobro,necu objavljivat'...ne strecaj!







Kod mene,Taida dovoljna-zurka

Meni 4.8 prosek-nema izlazaka cijelo ljeto!

Davno bese!!!

SEJO31-de
11-11-2007, 19:53
Novi Pazar -- Muamer Zukorlić potvrdio da se u novopazarskoj Altun-alem džamiji nalaze [highlight=red:733ff95352]radnici koji štite džamiju,[/highlight:733ff95352] "[highlight=red:733ff95352]jerjoj neko stalno preti". [/highlight:733ff95352]



"Naši ljudi ne mogu napraviti incidente, jer su zatvoreni u krugu džamije", kazao je Zukorlić i dodao da do incidenata može doći samo ako neko pokuša nasilno upasti u džamiju, a to mogu, kako je rekao, uraditi "ovi koji spominju krvoproliće i oružje", rekao je glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji.



Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić i predsednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog veća Esad Džudžević su, u odvojenim apelima, zatražili od državnih organa da preduzmu adekvatne mere, jer događaji "u Islamskoj zajednici mogu prerasti u sukobe s nesagledivim posledicama". Zukorlić je ocenio da je taj poziv "još jedan pokušaj destabilizacije islamske zajedice".









Glavni muftija je, u izjavi sarajevskom Dnevnom avazu, rekao da šest učenika srednje verske škole, čiji su roditelji podržali novoizbranog reis-ul-uleme Zilkića, nije izbačeno iz škole, "već su zbog velikih tenzija i njihove sigurnosti privremeno poslati kući", dok se situacija ne smiri.



Najnovija sporenja dveju opcija unutar islamske zajednice u našoj zemlji nastala su nakon što je novonaimenovani reis Zilkić optužio Zukorlića da je "50 do zuba naoružanih" pripadnika njegovog obezbeđenja upalo u Altun-alem džamiju, koja je početkom oktobra proglašena sedištem sandžačkog muftije Islamske zajednice Srbije.



Nakon toga je iz srednje verske škole udaljeno šest učenika među kojima je i sin reisa Kadir Zilkić jer, kako je navedeno, škola nije u stanju da im obezbedi zaštitu od eventualnih provokacija.



Kako je ranije izjavio generalni sekretar Islamske zajednice Srbije Eldin Ašćerić, šestorica učenika će od sutra školovanje nastaviti u medresi pri beogradskoj Bajrakli džamiji





IZVOR:B92

Tahirovce
12-11-2007, 16:30
polako istina izlazi na videlo,sad ko hoce da klanja Altun-alem dzamiji prvo mora da se potpise da podrzava zukorlica pa tek onda moze da udje....

Ugrozena bezbednost dece od koga???zasto????

pa sta ce radit kad bude trebao da razduzi auta i finansije???(ima da napravi haos na berzi,skocice akcije firmi koje proizvode eksploziv) :evil:

pocinje vrijeme da sudi.....

supergirl
12-11-2007, 21:42
Eh,jadni mi!!!

Kad nas "drzavni organi" sprecavaju da se ne pobijemo medju sobom!!!

adnan
12-11-2007, 21:44
Zavadi pa vladaj.

36310
16-11-2007, 14:36
Sukob ispred džamije Altun-alem

16. novembar 2007. | 12:43 -> 15:30 | Izvor: B92, FoNet, Beta, Tanjug

Novi Pazar, Beograd -- U Novom Pazaru izbio sukob dve grupe vernika ispred džamije Altun-alem. Nezvanično, jedna osoba je pogođena iz vatrenog oružja.



General policije Mladen Kuribak rekao je Tanjugu da su četiri osobe lakše povređene u podne u sukobu dve grupe."Dva policajca i jedan građanin zadobili su povrede od kamenica i cigli, dok je jedan civil ranjen iz vatrenog oružja", rekao je Kuribak. Prema njegovim rečima, situacija u Novom Pazaru je stavljena pod kontrolu.



Dolazak policije sprečio je eskalaciju sukoba ispred džamije, rekao je Kuribak i precizirao da je molitva završena i da su se vernici razišli, ali da je policija i dalje ispred džamije. U toku je uviđaj kako je do incidenta došlo, rekao je general Kuribak.



Vernici koji podržavaju novog reisa Adema Zilkića i koji se od 6. novembra klanjaju ispred džamije, danas su pokušali da uđu u objekat, a u tome ih je sprečila grupa koja podržava Muamera Zukorlića, koja je bila u džamiji. Policija je intervenisala i trenutno ne dozvoljavaju prilaz objektu.



Spor oko te džamije traje 10 dana, otkad je Islamska zajednica na čijem je čelu Muamer Zukorlić počela da renovira džamiju, što je Islamska zajednica na čijem je čelu Adem Zilkić označila kao uzurpaciju.



Zukorlićeve pristalice: Sa naše strane niko nije pucao



Predsednik Medžlisa Islamske zajednice u Novom Pazaru Sead Šaćirović rekao je da je policija stajala na ulaznim vratima, da se začuo pucanj i potom je pao Eko Biševac, koji se nalazio u dvorištu džamije.



"Kada je grupa ljudi sa Hasibom Suljevićem, imamom koji je lojalan Ademu Zilkiću, pokušala da uđe u dvorište džamije koju čuvaju pristalice Islamske zajednice u Srbiji, na čijem čelu je Muamer Zukorlić, zasuli su nas kamenicama i ranili su Biševca", rekao je Šaćirović.



"Ističem da sa naše stane niko i apsolutno niko nije pucao", rekao je Šaćirović.



Prema nezvaničnim informacijama, Biševac je pogođen u predelu ključne kosti i nalazi se na Hiruškom odeljenju Zdravstvenog centra u Novom Pazaru.



Povređen je, kako se saznaje, i inspektor policije Jasmin Duštinac, koji je najverovatnije pogođen kamenom u glavu. Duštinac je stajao na vratima džamijskog dvorišta.



Šaćirović je rekao da je povređeno još jedno lice koje je bilo u dvorištu, ali ne zna da li od kamenice ili od metka.



Zilkićeve pristalice: Osuda napada



Rijaset Islamske zajednice Srbije saopštio je da najstrože osuđuje napad na vernike Islamske zajednice koji su se molili u dvorištu džamije u Novom Pazaru.



Vernici su pokušali da uđu u džamiju kako bi se oslobodila ulica za saobraćaj, navodi se u saopštenju Rijaseta Islamske zajednice Srbije i dodaje da je molitvu vodio muftija sandžački Hasib Suljević.



"Tada su ih napale pristalice razrešenog muftije Muamera Zukorlića, koji su bacali kamenice i pucali na masu i tom prilikom je ranjeno i povređeno nekoliko lica, kao i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslovca Srbije", kaže se u saopštenju.



Rijaset Islamske zajednice apeluje na državne organe Srbije da hitno reaguju i počnu da rešavaju problem džamije Altun-alem. U saopštenju se traži da se spreče nasilne metode kojima Zukorlić pokušava da zaplaši građane Novog Pazara i Sandžaka.



SDP: Odbor za bezbednost da razmatra sukobe



Poslanik Sandžačke demokratske partije (SDP) Mujo Muković zatražio je u Skupštini Srbije da Odbor za odbranu i bezbednost odmah zaseda povodom situacije u Novom Pazaru, jer "situacija preti da eskalira".



Muković je obavestio poslanike da je u džamiji Altun-alem u Novom Pazaru došlo do pucnjave i da u incidentu ima ranjenih.



Naveo je da su, prema saznanjima SDP-a, incident izazvali članovi Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmana Ugljanina.



Poslanik SDP-a Meho Omerović rekao je da je stotinak ljudi, predvođenih obezbeđenjem Ugljanina, pokušalo silom da uđe u džamiju i da su, i pored prisustva policije, upali unutra.



Prema rečima Omerovića, većina njih je iz Sjenice i Tutina. On je zabrinut što je došlo do pucnjave i pored prisustva policije i što ona nije sprečila upad u džamiju, i zatražio da se ta grupa razoruža.



"Ovo nije način da se rešavaju sporovi unutar Islamske zajednice", ocenio je Omerović i naveo da su vernici i imami jedini koji treba da odlučuju ko će da ih vodi i predstavlja. Istakao je da je potrebno odmah privesti i kazniti ljude koji su upali u džamiju.



A generalni sekretar Koalicije Liste za Sandžak Nermin Bejtović osudio je incident ispred džamije u Novom Pazaru i apelovao na nadležne organe da preduzmu mere da se ta džamija vrati vernicima i građanima.



Izražavajući žaljenje zbog incidenta, Bejtović je na konferenciji za novinare pozvao vernike Novog Pazara na strpljenje.

ado
16-11-2007, 15:38
da nije zalosno bilo bi smijesno

Tahirovce
16-11-2007, 15:57
I zalosno i smijesno je sto Mujo Mukovic i Meho Omerovic imaju bilo kakve veze sa Sandzakom, i da oni komentarisu situaciju u IZ,gospodo o tome se ne komentarise ako imate alkohola u krvi.jos nemogu da pomire da su u Tutin i Sjenici dobili po guzici,pa moraju i ovom prilikom da je pomenu.danas sede u skupstini i oni znaju dal su bili Sjenica il Pazarci,eh lazovi pijani.....



36310 ja mislim da iz ovogposta i posta koji je postavio sejo mozes da zakljucis neke stvari - pocelo vrijeme da sudi..



Po meni je nezamislivo da se u " džamiji nalaze radnici koji štite džamiju", i da ti isti radnici naoruzani zabranjuju ulaz dzemtlijama,koji ne podrzavaju zukorlica,razumeo bih da nedaju hodzama koji ga ne podrzavaju ali dzematlijama koji tu duze klanjaju nego sto zukorlic ima godina....ma to necu ni da pokusam da razumijem...

zukorlicu iako je od tebe puno je.........

riki
16-11-2007, 18:22
to bese ono sto onaj buljavi OMERAGIC poziva srpsku policiju da trazi oruzje po sandzackim kucama jel o tome hoces resko d apricas

drago mi je d asi cuo napokon da traze ovi SDAda zardarmerija pojaca svoje prisustvo po sandzaku

36310
16-11-2007, 18:46
Bošnjacima u Sandžaku potreban 5. oktobar



Koalicija političkih stranaka i NVO iz Novog Pazara optužuje Sulejmana Ugljanina za tenzije u tom gradu





Beograd - Predstavnici Sandžačke demokratske partije, Stranke za Sandžak i Sandžačke alternative, kao i nevladinih organizacija, istakli su da sukob u Islamskoj zajednici u Novom Pazaru nije izazvan unutar te verske grupacije, već da su pre svega odgovorni pojedini državni organi i predsednik opštine Sulejman Ugljanin.

- Država ne bi trebalo da se meša, pri tome predstavljajući javnosti da je reč o sukobu dve opcije. Ministarstvo vera trebalo bi da se uzdržava od izjava koje pokazuju nerazumevanje koncepta Islamske zajednice - izjavio je Munir Poturak, narodni poslanik i potpredsednik SDP, koji je postavio pitanje "šta bi se desilo da je Ministarstvo vera, predsednik ili premijer Srbije smenio patrijarha Pavla i postavio nekog drugog i sve to uoči Božića". Baš to se, kako kaže Poturak, desilo u Novom Pazaru, gde je Sulejman Ugljanin izazivanjem sukoba pokazao nameru da tu zajednicu stavi pod svoj patronat kako bi iz verskih objekata vršio političku propagandu.

- Ovo više nije bošnjačka, već građanska priča. Mi moramo da se izborimo za naš 5. oktobar jer Novi Pazar nikada nije prošao kroz te promene. Vlast je od Slobodana Miloševića preuzeo Ugljanin, koji je oduvek bio njegov saradnik - izjavila je predsednica nevladine organizacije Urban In Aida Ćorović.



I. Vušković

Tahirovce
16-11-2007, 20:57
auuuu e ovo je tek bilo jako,sad im Suljo kriv..

niko ne pominje sto naoruzani ljudi setaju pred dzamijom,cuvaju je sa vise ljudi i oruzja nego kasarnu.

Riki bolje da one naduvane ispred Altun-alem dzamije(sto su cesto pred na mitinzima sdp pred binom)razoruza zandarmerija oruzje nego narod,a kad tad ce im neko uzeti uzeti ono oruzje i gurnuti u .......

supergirl
16-11-2007, 21:16
Allahumme salli

Daki.
16-11-2007, 21:52
Sad samo SDP kao predstavnici Sandzaka... Vala ga i taj suljo pretera, za svaku hoce da je njegova poslednja, tesko da to vise moze. Jos sve zivo pljacka, i jos mu to ne valja...

riki
17-11-2007, 08:25
hahaha ma neka ga daki zadnji koprcaji njegovi i onog buljavog bajra haha

hoce opet da nam na vrat dovedu miliciju a posle d aizadje d akaze ja sam vaz spasijo hahahah

kako poznat scenarijo

NIKO VAS NESMIJE DA BIJE OSIM NASE POLICIJE HAHA (SULEJMAN MILOSEVIC)HAHAHA

Daki.
17-11-2007, 09:14
hahaha

riki
17-11-2007, 10:16
na jutube ima snimak postavljen pa ko hoce nek ukuca KAMERA1 i KAMERA2 pa pogledajte sve ce vam biti jasno

Hida
17-11-2007, 10:21
Ovo je cista bruka i sramota da se izmedju sebe svadjaju muslimani zbog partija a jos veca bruka da dzamije i hodze se uvode u sve to. Sta ce biti sledece? Doci ce vrijeme da ce pitati za koju je partiju ko bio da bi znali koji hodza da nas ukopa. STVARNO BRUKA I SRAMOTA

Tahirovce
17-11-2007, 15:31
I sta se ovde vidi Riki???

Kako nedaju narodu da udje u dzamiju jel?rade baustelci sa pistoljima???

Daki.
17-11-2007, 16:26
Baustelci sa pistoljima??? Jadni ljudi traze pravdu po cijenu zivota, i tu ih gadjaju ciglama i kamenjem. Ovo je uopste sramota, a najgore kako covek koji nije bosnjak posvadja nas sve... On profitira, i za 10-15 godina dok obezbedi za i unuke on Pazar i Sandzak vise ne vidi.

Daki.
17-11-2007, 16:27
suljo daje nozve gratis ocigledno sa ovih snimaka... To je za najmladje.

adnan
17-11-2007, 17:42
na jutube ima snimak postavljen pa ko hoce nek ukuca KAMERA1 i KAMERA2 pa pogledajte sve ce vam biti jasno



Stavi link.

Crni Gruja
17-11-2007, 17:52
Nisu nasi politicari maslo za ramazana, ni jedan a ni drugi, ali je narod glup sto nezna da razdvoji veru od politike. Tako nama i treba. Za nekolko decenija na prostorima Sandzaka nece bit Kemala, Muharema ili Omera, bice to sve Kemali, Bozidari i Miroslavi, kako je ocelo.....

Sramno i zalosno

Tahirovce
17-11-2007, 19:16
Baustelci sa pistoljima??? Jadni ljudi traze pravdu po cijenu zivota,



Daki ti jadnici rade to za pare,a ne za pravdu...mlad si jos,nepoznajes ljude koji to rade.



Jale nece biti tako veruj,tj neznam za Kemala, Muharema i Omera,al znam za Resada, e taj ce ostat da ovim majmunima prkosi.....

supergirl
17-11-2007, 19:32
Doci ce vrijeme da ce pitati za koju je partiju ko bio da bi znali koji hodza da nas ukopa.

Ima toga i sad!

36310
17-11-2007, 19:39
Doci ce vrijeme da ce pitati za koju je partiju ko bio da bi znali koji hodza da nas ukopa.

Ima toga i sad!





Ja sam se sa "mojim" vec dogovorio...i avans uplatio :mrgreen:

Tahirovce
17-11-2007, 19:41
jeftinije ti je u Francuskoj nego kod zukorlica..

i za hadz je zakidao,najsuplji odlazak bio iz sandzaka........

benda
17-11-2007, 20:25
pa stvarno nikad dobru vijest iz PAZARA cuti ne mozes

riki
17-11-2007, 20:50
ja nevidim nista tu resko sporno

ljudi renoviraju dzamiju i sto ometati ljude u poslu ima dzamija jos po pazaru sta je ta gluma klanjat na sred ulice i ko demek nedaju naoruzani ljudi

daj pogledaj malo ti kad krecis kucu niko ti nedolazi

nek sacekaju d as erenovira pa posle nek udju

ovde je sve jasno neznam sta se busas allahati

(hahahahhahahahhahaha)

joj zukorlicu macko alah te sacuvo kad renorviras dzamije hahah

ado
17-11-2007, 22:51
http://www.youtube.com/watch?v=X3iyHx8n7zM



http://www.youtube.com/watch?v=9vYQz2-jb8w

Tahirovce
17-11-2007, 23:32
Riki tu pricu nekom drugom,bio sam u srijedu u pazar i video,poznajem one baustelce,oni su i pazarski i niski zatvor renovirali vise puta :) ......

riki
18-11-2007, 08:57
hahaha a vidim ja konkurencija oni znaci ovim sto klanjaju znam da sam ih nedje gledo oni bili moleri u padinskoj skeli hahahha

kad isteravate hodze iz velike dzamije zabranjujete im d aklanjaju teraviju podrzavas to a sad kad ovi renorviraju napdas nisi objektivan nikako uvjek pises navijacki nevalja ti utice ti to na zdravlje

STRANAC
18-11-2007, 09:54
http://www.youtube.com/watch?v=X3iyHx8n7zM



http://www.youtube.com/watch?v=9vYQz2-jb8w



OVO JE NAJBEDNIJI CIN KOJI SU MUSLIMANI SANDZAKAK MOGLI DA DOZIVE...

POSLE OVOGA SVAKO NORMALAN MOZE DA SE OSECA SAMO POSRAMLJENO I BEDNO,

A SVAKO ONAJ KO IMA I JEDAN RAZLOG DA PODRZI BILO KOJU GRUPACIJU OD OVIH OD MENE LICNO IMA ORDEN NAJVECEG BUDALE, I NECOVEKA...



OVO JE NAJVECI UDARAC NA ISLAM U EVROPI,NE TREBA DALJE...



NIJE "PROKLETA AMERIKA" - MUSLIMANI SU TO...

Tahirovce
18-11-2007, 11:13
Riki ko bre renovira,sta lupas to alahati...

NIje im niko branio da klanjaju,vec da promjene imama tj zauzmu njegovo mesto,al naidjose na tvrd orah i vise ih hvala bogu nema,tj vidim ponekad okrene se onaj mercedes kod dzamije al da izadje neko iz njega,boze sacuvaj....

Ensare nema to veze sa strankama,nije tu kriva ni sdp ni SDA,nego zukorlic priprema narod na to kako ga mrzi vlada,i svi oni koji ga ne podrzavaju,jer za ono sto radi sa fakultetom morace neko da svira klavir,zavrsavaju ljudi fakultete sa 3 seminarska rada,nije zavrsio samo onaj ko nije uplatio redovno ratu za skolarinu,eh taj kadar ce ostati sandzaku,to je zalosno....

riki
18-11-2007, 12:21
ma daj pusti ljude da renoviraju sta ti je krivo

evo malo pogledajte za uljepsavanje dana

http://www.youtube.com/watch?v=sfdbvbzWEWs



http://www.youtube.com/watch?v=6dS9lodCUtM&feature =related

Tahirovce
18-11-2007, 12:33
http://www.youtube.com/watch?v=qj5yuoKryEk&feature =related



http://www.youtube.com/watch?v=KQCNY_XzzyQ&feature =related

Tahirovce
18-11-2007, 12:35
Riki ovo kad upalis,stanes mirno i polako pevas...



http://www.youtube.com/watch?v=rYTFjR4HTWA&feature =related

riki
18-11-2007, 12:39
svaka cas za tu pjesmu ali prvo se vi libite nje i te zastave hahaha

vasa himna je ova ustavom izglasana

http://www.youtube.com/watch?v=l_tVZv_3ZYM

http://www.youtube.com/watch?v=NgzlMzwXyWs

nemam vise komentara hahahhahahah

Tahirovce
18-11-2007, 12:42
besel rasim glaso za taj ustav ili ja zoaboravih?.....

meni je ta zastava sastavni deo opreme u autu.........

riki
18-11-2007, 12:51
hahahha nije bitan rasim bitan si ti da si glaso i ubacivo klasove

prodji se rasima rijec je o tebi hahaha

Daki.
18-11-2007, 14:57
http://www.youtube.com/watch?v=MOneiQOdjd4

http://www.youtube.com/watch?v=LEaZyPsFHJY&feature =related

http://www.youtube.com/watch?v=yqG8PKYbhHA

Tahirovce
18-11-2007, 22:59
Policija u Novom Pazaru uhapsila je jednog osumnjičenog da je tokom tuče ispred Altun alem džamije kamenom pogodio policajca, saznaje večeras Beta u izvorima bliskim istrazi.



Inače, zdravstveno stanje juče povređenog Esana Biševca je stabilno i on se nalazi van životne opasnosti. Iz novopazarske bolnice je rečeno za B92 da je Biševac juče u sukobu suprostavljenih verskih opcija u islamskoj zajednici zadobio prostrelnu ranu u oblasti ramena i vrata.



sa b92

Rarica
19-11-2007, 08:33
[quote=ado]http://www.youtube.com/watch?v=X3iyHx8n7zM



http://www.youtube.com/watch?v=9vYQz2-jb8w



OVO JE NAJBEDNIJI CIN KOJI SU MUSLIMANI SANDZAKAK MOGLI DA DOZIVE...

POSLE OVOGA SVAKO NORMALAN MOZE DA SE OSECA SAMO POSRAMLJENO I BEDNO,

A SVAKO ONAJ KO IMA I JEDAN RAZLOG DA PODRZI BILO KOJU GRUPACIJU OD OVIH OD MENE LICNO IMA ORDEN NAJVECEG BUDALE, I NECOVEKA...



OVO JE NAJVECI UDARAC NA ISLAM U EVROPI,NE TREBA DALJE...



Potpuno se slazem!Samo jos da dodam da se nedavno na jednoj srpskoj svadbi u Sjenici pevalo"Sjenice druga Srebrenice.."al s obzirom da su nasi politicari zauzeti razjedinjavanjem svog naroda a na ovekva stvari su gluhi slijepi i nijemi,niko se nije oglasio povodom toga.Nemam komentar,samo se grozim!

Buum
19-11-2007, 11:35
http://www.youtube.com/watch?v=k589NAiVcQU&feature =user



-ko kaze da sheki nije legenda,pogledajte kako izgleda pravi patriota...

36310
20-11-2007, 06:59
Država priznaje i Zilkića i Zukorlića



Ministarstvo vera Srbije pozvalo je islamske velikodostojnike i sve muslimane u Srbiji da smire strasti i izbegavaju nasilje i apelovalo je da međusobne optužbe ustuknu pred strpljenjem, mudrošću i uzajamnim uvažavanjem.

Povodom prekjučerašnjih događaja ispreda Altun-alem džamije u Novom Pazaru, Ministarstvo je pozvalo reis-ul-ulemu Adema Zilkića i glavnog muftiju Muamera Zukorlića da „odmah javno priznaju jedan drugog onako kako ih priznaje država, njihovi verski službenici i vernici“.

U saopštenju se podseća da su sa stanovišta ministarstva svi organizacioni oblici Islamske verske zajednice koji su prijavljeni ministarstvu apsolutno legitimni i potpuno ravnopravni, odnosno da država Srbija priznaje i Rijaset Islamske zajednice Srbije i Mešihat Islamske zajednice u Srbiji sa sedištem u Novom Pazaru.

Prema odredbama Zakona o crkvama i verskim zajednicama, u Srbiji ne postoje niti mogu postojati dve islamske zajednice, nego samo jedna, slobodno uređena po autonomnim unutrašnjim propisima. Te propise ne donosi i ne primenjuje država, nego organi Islamske verske zajednice, navodi se u saopštenju.

Prema Ministarstvu, ti propisi treba da štite i poštuju versku slobodu svih građana islamske veroispovesti u Srbiji, a ne samo slobodu, prava, interese i snagu pojedinih organa Islamske zajednice ili pojedinih verskih velikodostojnika.

Ministarstvo je apelovalo na muslimane u Novom Pazaru koji podržavaju jednog ili drugog velikodostojnika da se u njihovo ime međusobno ne sukobljavaju.

Umesto svađa i sukoba, bolje je da svi muslimani, zajedničkim glasom, traže od svojih verskih službenika i verskih vođa da se međusobno izmire i da zajedničkim snagama rade na afirmaciji islama, islamskog obrazovanja, kulture i tradicije, navodi se u saopštenju.





Povređeni se oporavljaju



Zdravstveno stanje povređenog Ersana Biševca je stabilno s tendencijom poboljšanja, rekao je Tanjugu dežurni hirurg novopazarskog zdravstvenog centra Kemal Brničanin. On je potvrdio da je Biševac pogođen u grudi sa „izlaznom ranom na vratu“ pri čemu, kako je rekao, nijedan od vitalnih organa nije povređen. Policijski inspektor Jasmin Duštinac koji je zadobio povrede glave tvrdim predmetom takođe se oseća dobro, rekao je Brničanin, i dodao da bi on mogao ubrzo biti otpušten iz bolnice na kućno lečenje. U sukobu vernika tvrdim predmetima lakše su povređeni Duštinac i Miladin Simonović i dvojica građana - Biševac i Nazim Desničanin.





Ugljanin nije dostupan



Pokušaji „Blica nedelje“ da juče stupi u kontakt sa Sulejmanom Ugljaninom, predsednikom opštine Novi Pazar, ostali su bez rezultata, njegov mobilni telefon je bio nedostupan. U Opštini Novi Pazar zatekli smo samo portira, koji je rekao da niko od nadležnih nije prisutan. i. R.





Ljajić: Jednostavno rešenje



Sukob u Novom Pazaru pokazuje da posledice izazivanja sukoba u islamskoj zajednici mogu biti velike. Pokazalo se da je Ugljanin spreman da gazi preko leševa da bi ostao na vlasti. On je prekjuče doveo ljude iz Sjenice i Tutina koji su pucali na vernike. To mora da prestane. Kako? Rešenje je jednostavno. Stranka Sulejmana Ugljanina treba da se odrekne ambicije da postavlja imame i čelne ljude islamske zajednice i da se svi problemi vrate u okvire islamske zajednice. Politika ne sme o tome da odlučuje. Ni Ugljanin, ni ja, ni bilo koji političar ne sme se mešati u to. To je kao kad bi Koštunica, Tadić i Nikolić hteli da vladaju SPC i da postavljaju patrijarha i vladike. Javnost u Srbiji ne razume šta se dešava. Ovde je predstavljeno da postoji koncepcijska podela u islamskoj zajednici - jedni su za Sarajevo, a drugi za Beograd. To je besmislica. Radi se samo o ambiciji jednog čoveka - Ugljanina - da upravlja islamskom zajednicom.



Izvor: BLIC

ado
20-11-2007, 10:23
Svim sandžaklijama čestitamo DAN SANDŽAKA





20. novembra 1943. godine u Pljevljima je osnovano Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Sandžaka (ZAVNOS). Tada su sandžački Bošnjaci, zajedno sa Srbima i Crnogorcima iz Sandžaka jasno iskazali svoju slobodarsku tradiciju i antifašističko opredjeljenje. Zbog toga je 20. novembar Bošnjačko nacionalno vijeće proglasilo za nacionalni blagdan sandžačkih Bošnjaka.

Tim povodom delegacija Vijeća u sastavu Zekirija Dugopoljac, Džengis Redžepagić, Fahrudin Fijuljanin i Aziz Hadžifejzović, posjetiće sutra opštinu Pljevlja i položiti cvijeće pred spomen ploču osnivanju ZAVNOS-a i na taj način potvrditi kontinuitet antifašističkog opredjeljenja sandžačkih Bošnjaka.



Istog dana u prostorijama Glavnog ureda Vijeća na svečanom prijemu uručiće se nacionalna nagrada, medalja “Rifat Burdžović – Tršo”, Petru Lađeviću, direktoru Službe za ljudska i manjinska prava.



Ovim putem Bošnjačko nacionalno vijeće svim Bošnjacima čestita nacionalni blagdan, 20. novembar – Dan Sandžaka.

supergirl
20-11-2007, 12:15
Hvala,Hvala........

Nego,nije mi jasno,sto nismo prije slavili taj praznik?! Ja sam za ovo tek prosle godine cula!!

supergirl
20-11-2007, 12:18
Misija OEPS-a i ove godine vodi 50-ak ucenika iz obeju Sjenickih srednjih skola u obilazak Beograda.........







Hmmm,bas me zanima da li ce i ove godine to biti odradjeno fuserki.....

riki
20-11-2007, 14:30
cudan neki praznik hahaha samo neznam cega je praznik uopste nema niko da pojasni o cemu se radi

Tahirovce
20-11-2007, 16:09
Riki to je praznik Sandzaklija, nema nikakve veze sa tobom i slicnim tebi(da ti ne objasnjavamo detalje).........

riki
20-11-2007, 16:16
cus ti to ispa sandzaklija hahahahhahahahha dobar vic

Tahirovce
20-11-2007, 17:38
Da, i ponosim se tim...... 8) 8) 8)

riki
20-11-2007, 20:35
joj ja zaboravio d asi ti glaso za ustav izvini hahahahha

36310
21-11-2007, 09:00
Dramatičan snimak ranjavanja službenika Islamske zajednice



http://www.islamskazajednica.org/

Tahirovce
21-11-2007, 16:09
koja drama,slab je zukorlic reziser.....

riki
21-11-2007, 18:25
haha gledam sinoc suljoviziju slave nekakav dan avnosa izmijenjase s enekakvih nagrada suljo ministru ministar njemu bajro esku esko bajru bas lijepa scena za gledanje

haj u pazaru ilijek je imalo nekakvih partizana al u sjenici bas nikakvih

a kad budu proglasili neki dan posvecen HASANAGI ZVIZDICU onda cu da slavim

cus ti partizanski dan slave a glasali za ujednacavanje partizana i cetnika

a zamislite nagradu dodeljuju ministru za nacionalne manjine u vladi jer prizno novi mesihat hahahah

sve sto vise gledam sve mi vise lici na komediju od nusica sto ljider pomenu u jednom svom gostovanju na rts zamislite tad je 60% bosnjaka pristalo d abude manjina i da im Boze pravde bude himna a krst sa cetiri s zastava hahahhhha

joj nusicu dje umrije pa ni ti bolju komediju nebi napisao

Tahirovce
21-11-2007, 18:47
a gledas regionalnu?????

Riki opet pricas nepovezo.....

lejlaa
22-11-2007, 06:59
nisam cula do sad da postoi dan Sandzaka,a i ne svidjami se koji datum i povod je uzet za taj "dan Sandzaka',ako je neko unistio sandzak,i podijelio ga,kako njega tako i muslimane u njemu, tako da se istopio u tri razlicite drzave(CG,BiH,Srbija)-to su onda komunisti,eto sad SDA ili kako ih vec nazvati bicu blaga pa cu reci "ulizice",uzimaju neke datume koji nikakve veze nemaju sa Sandzakom,a jos manje sa Muslimanima... pozz...

riki
22-11-2007, 13:22
slave ARANDJELOVDAN HAHA

36310
24-11-2007, 07:59
Pogledajte ovo :shock: :



http://de.youtube.com/watch?v=BZG3hrStxQ4



Stvarno SRAMOTA :evil:

Daki.
24-11-2007, 09:20
Taj praznik, nikome ne prija... A koliki je znacaj, vidi se u tome da moramo taj dan da nadoknadjujemo vikendom...

Crni Gruja
24-11-2007, 10:43
Auuuuu, ako su coveku ovo srusili samo zato sto je za SDP, onda svtvarno sramota. Covek od toga decu hrani, a vidi se da ima dokumentaciju i gradjevinsku dozvolu.

cccccc

36310
24-11-2007, 14:45
Auuuuu, ako su coveku ovo srusili samo zato sto je za SDP, onda svtvarno sramota. Covek od toga decu hrani, a vidi se da ima dokumentaciju i gradjevinsku dozvolu.

cccccc



Grujane u temi "uz kahvi ili caj" ima jedan prilog o nekom mafijaskom bossu koji me neodoljivo podsetio na nekog...Cik pogodi na koga???

Crni Gruja
24-11-2007, 17:25
Pitaj dakija, on ima kontakte u mafiji, ja nemam :)

Tahirovce
24-11-2007, 18:19
Jale nemoj da izostavis Rikija,njemu Ralja dolazio od bajrama :) ....

riki
25-11-2007, 11:10
vala jeste nekajem se vala a pitaj Jale Rela njemu je suljo dolazijo na zakletvu hahahhaa

liliput
25-11-2007, 11:13
jale imas da ispitujes danas podosta....

Crni Gruja
25-11-2007, 11:37
Hahaha, ja ispadoh kadija hehehehehehehe

liliput
25-11-2007, 11:37
kadija te tuzi kadija ti sudi....jesil ti to?

36310
27-11-2007, 18:48
Radio StoPlus

utorak, 27 novembar 2007



PRIJEPOLJE/NOVI PAZAR



Predsednik Foruma mladih Sandžačke demokratske partije Almir Mehonić napustio je ovu stranku i zatražio brisanje svojih podataka iz datoteke članstva. On je predsednika ove partije Rasima Ljajića, u pismu koje je prosledio i medijima, optužio za najodgovornijeg krivca za probleme unutar stranke, koji su kulminirali u poslednje vreme. Mehonić je u izjavi radiju Sto plus rekao da Ljajić već duže vreme vodi politiku koja nije u interesu bošnjačkog naroda. “Predsednik jedne bošnjačke partije ne treba da prihvati funkciju predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom. Posao Rasima Ljajića se pretvorio u lažnog lovca na Ratka Mladića, a njegovo delovanje na iznalaženje razloga zbog čeka ovaj haški optuženik još nije uhapšen”, rekao je Mehonić. On je dodao da mu je smetao loš odnos predsednika i rukovostva ove stranke prema problemu rešavanja statusa Sandžaka i bošnjačke zajednice. “Ne mogu da se pomirim sa činjenicom i izjavama u vezi sa Vladikom Filaretom, a smatram da Ljajić i SDP koriste poslednje sukobe unutar Islamske zajednice da politički profitiraju”, dodao je Mehović. On je naveo da napuštanje SDP-a ne znači i prestanak njegovog političkog angažovanja. „ Bošnjački narod ima pravo na političku alternativu spram Ljajića i Ugljanina. Siguran sam da Sandžak i Bošnjaci imaju snage za to“, naveo je Mehonić. U Sandžačkoj demokrtaskoj partiji nisu želeli da komentarišu razloge Mehonićevog napuštanja ove stranke, navodeći da nisu dobili pismo njegove ostavke. U ovoj partiji je radiju Sto plus rečeno da je za predsednika Foruma mladih još u julu mesecu imenovan Džemil Divanefendić, iako na zvaničnom sajtu ove stranke još uvek stoji ime Almira Mehonića.

Tahirovce
27-11-2007, 18:53
Sad mu nevaljaju ni Suljo ni Rasim,a do juce se obojici uvlacio,prvo jednom pa drugom..

Malisa se osetio,sad misli raspasce se sdp sto je on otisao.



Uh sto ne volim ove preletaceee,ma sa cije strane bili.....

STRANAC
27-11-2007, 20:09
Rasim ga je napravio(i ako sam se uvek cudi zasto),

jer decko mozda jeste dobar,ali za politicara i nije neka klasa...

Nikada nije izlazio i z Rasimovog dupeta,kao ni vecina iz rukovodstva SDP,

i ovo je normalan sklad stvari...

Njegovo najvece politicko umece je bilo,

E SAD SAM SE CU O SA RASIMOM I ON RECE ONO I OVO,

eto,toliko o momku o kom eje ovo napisano...

riki
27-11-2007, 23:03
svaka ti cas eso

STRANAC
28-11-2007, 07:35
svaka ti cas eso

znamo ga @riki,

nije neka marka pa da je njegov intervju nesto vazan...

ali,mali jako voli politiku,i ima vizije u kojima je ministar,

osetio sam to nekoliko puta u prici sa njim,

@riki mislim da se i ti secas ovih njegovih prica...

riki
28-11-2007, 11:07
potpuno se slazem s atobom u vezi njega

sad je sa lutkom osnovao DPS u prijepolju i sjenici hahah

jak politicar nema sta

pa ti si doktor bio za njega

Rarica
28-11-2007, 13:00
DPS-neka nova stranka?

Tahirovce
28-11-2007, 15:23
Lutka i zukorlic osnovali....

36310
28-11-2007, 16:51
28. novembar 2007.

PRIJEPOLJE: Predsjedniku SDP-a Rasimu Ljajiću: Otvoreno pismo Almira Mehonića, predsjednika Foruma mladih Ljajićevog SDP-a o razlozima napuštanja SDP-a





NAPUŠTAM STRANKU KOŠTUNIČINOG LAŽNOG LOVCA NA ZLOČINCA MLADIĆA



Kao najviši funkcioner Foruma mladih Sandžačke demokratske partije obavještavam Vas o mom napuštanju stranke i tim povodom tražim brisanje mojih podataka iz datoteke članstva.





SDP je u raspadu





Također, želim da Vas obavjestim o razlozima mog napuštanja partije.

Naime, već duže vrijeme postoje problemi unutar stranke, sa kojima ste upoznati, a koji su kulminirali u posljednje vrijeme. Ovakvo stanje prouzrokovano je zbog nefunkcionisanja organa partije, za čije ste stanje Vi najodgovorniji. Od samog osnivanja stranke ona funkcioniše bez organa koji su predviđeni Statutom. Paradoksalna je situacija da o svim važnim pitanjima: učešću u koalicijama, učešću u vladi, izboru poslanika, izboru ostalih funkcionera itd., nije sazvan Glavni odbor kao najviši organ stranke, šta više danas SDP nema imena članova Glavnog odbora, Predsjedništva, a o drugim organima da i ne govorim. Pri svakom, istina vrlo rjetkom sazivanju tih organa, sastav je drugačiji, tako da onaj koji ne podržava Vaše stavove, automatski gubi pravo na članstvo u tim organima, što je nepoznat oblik unutarstranačkog djelovanja danas u Srbiji i u Evropi. Nadam se da ste svjesni da je upravo zbog toga danas stanje u skoro svim odborima SDP-a u Sandžaku katastrofalno. Da pojedini odbori nisu održali sastanke već preko dvije godine, da su pojedini čelni ljudi opštinskih odbora podnijeli ostavke, a pojedini odbori su najavili kolektivna iščlanjavanja iz SDP-a, drugim rječima stranka je u raspadu.



Lažni lovac na zločinca Ratka Mladića





Drugi, mnogo važniji razlog mog napuštanja stranke je politika SDP-a koju Vi personifikujete, a koja već duže vrijeme nije u interesu našeg bošnjačkog naroda, već je naprotiv vrlo štetna i pogubna po njega.

Vaše djelovanje je prvenstveno usmjereno na dva polja.

Prvo polje je polje Haga, predstavljeno u Vašoj funkciji predsjednika „Nacionalnog savjeta za saradnju sa haškim tribunalom“, gdje ste se pretvorili u lažnog lovca na Ratka Mladića, a ustvari ste Koštuničin glasnogovornik po ovom pitanju. Kompletno vaše djelovanje je usmjereno u iznalaženju izgovora i opravdanja zbog čega nije uhvaćen ovaj haški optuženik. Ovo ponašanje je krajnje nemoralno, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da je taj zločinac predvodio vojsku zlikovaca koji su izvršili genocid, koljući i ubijajući naš narod u Bosni.





Koštnuničin igrač protiv Albanaca





Drugo polje vašeg djelovanja je oličeno u Vašoj funkciji predsjednika „Kordinacionog tijela za jug Srbije“ i usmjereno je u pravcu negiranja zahtjeva Albanaca iz Preševske doline i relativizaciju njihovih problema, gdje Vas opet nacionalistička srpska politika predstavljena u liku i djelu Vojislava Koštunice zloupotrebljava po sistemu „najbolje da Bošnjak negira albanske zahtjeve“. Naravno, sve ovo radite bez ikakvih konsultacija sa strankom i na račun dugoročne štete bošnjačkog naroda.



Nikad više Bošnjaka u vlasti - politički zahtjevi ravni nuli





Treća i najvažnija stvar je Vaš odnos prema problemu rješavanja statusa Sandžaka i problemu bošnjačke zajednice. Ta tema ne samo da Vas uopšte ne zanima, već Vi aktivno radite sve da ova pitanja predstavite kao deplasirana i neaktuelna. Za mene, siguran sam, kao i za većinu članova stranke i uopšte Bošnjake je to neprihvatljivo i neshvatljivo, pogotovo zbog činjenice da pojedine stranke sa sjedištem u Beogradu, kao naprimjer LDP, imaju veće i ozbiljnije zahtjeve za Sandžak i Bošnjake nego naše političke partije. Naša historija ovo po prvi put bilježi.

Neshvatljiva je i situacija da nikada više nije bilo Bošnjaka u vlasti, ministar, 5 poslanika, nekoliko zamjenika ministara, savjetnika, ambasadora, potpredsjednik Skupštine, a da su naši politički zahtjevi ravni nuli, odnosno usmjereni samo na njihove, odnosno Vaše lične interese.





Na krilima sukoba u IZ želite politički profitirati





Vaša izjava vezana za vladiku Filareta i Vaše aktivnosti i „činjenje svega“ kako Vi kažete, na skidanju ovog Šešeljevog ličnog popa sa liste ljudi koji su pomagači haških optiženika, je zaprepastila cjelu demokratsku javnost u Srbiji, a za Bošnjake da i ne govorim.

Naravno, posljednja dešavanja oko Islamske zajednice su pokazala suštinu Vašeg licjemernog djelovanja. Svim dobro upućenim, nije proletjela izjava Adema Zilkića da je se sreo sa Vama, prije puča na IZ, kao i Vaše balansirane i rjetke izjave oko razbijanja IZ. Iza svega se krije politička računica, da na krilima sukoba u IZ, želite politički profitirati. Za moje shvatanje nacionalne politike to je neprihvatljivo. Da ste iskreni, poslije ovih dešavanja Vi bi podnjeli ostavku i povukli poslanike SDP-a. Međutim, to se zove politička fantastika, jer ste političar sa najviše funkcija možda i u Evropi. Vi ste predsjednik partije, ministar, predsjednik Koordinacionog tijela za jug Srbije, predsjednik Savjeta za saradnju sa haškim tribunalom, član Uprave FK Partizan, itd, itd.





Vi ste alter ego Sulejmana Ugljanina





Sada se želite predstaviti kao alternativa Ugljaninu, a samo par nedjelja prije ovih nemilih dešavanja ste pozivali Ugljanina u koaliciju. Razočaran sam činjenicom da ste Vi samo alter ego Sulejmana Ugljanina.

Posije 15 godina aktivnog zavađanja bošnjačkog naroda, doveli ste i Vi i Ugljanin do zamagljivanja pravih problema Bošnjaka i Sandžaka i zločina i tortura koji je bošnjački narod preživio devedesetih godina. Vi ste nakon svega, bez trunke stida pokrenuli priču o navodnom historijskom pomirenju, a sada ni mjesec dana poslije te priče formirate neki front, protiv čovjeka skoga ste pozvali u koaliciju. Složićete se da je kontradiktornosti previše.

Smatram da mi sve ove stvari ne dozvoljavaju da nosim člansku knjižicu stranke na čijem ste Vi čelu.

Naravno, ovo ne znači prestanak mog političkog angažovanja, jer istina koju sam saznao mi ne dozvoljava da posustanem. Bošnjački narod ima pravo na političku alternativu spram Vas i Ugljanina. Siguran sam da Sandžak i Bošnjaci imaju snage za to, - kaže se u otvorenom pismu Almira Mehonića, predsjednika Foruma mladih Ljajićevog SDP-a.

36310
28-11-2007, 16:53
Almir Mehonić

lejlaa
28-11-2007, 19:58
36310 vjerujes li sad u "vojsku za jedno ljeto"?!!!

riki
28-11-2007, 22:53
joj ovaj SDP je tek ojaco odkad nema ovog kurtona iz Prijepolja

hahahahhaa

Tahirovce
28-11-2007, 23:50
Riki slazem se da je to ,al obrisi sam tu rijec.........

Prdno Ralja i ovaj klinja mu izleteo iz guze...





ovaj deo mi zapade za oko:

Naravno, ovo ne znači prestanak mog političkog angažovanja, jer istina koju sam saznao mi ne dozvoljava da posustanem.



Neko mu dao 50e i platio nekog da mu sastavi pismo,on ovo ne moze da sastavi.....

supergirl
29-11-2007, 00:14
i ti sam izbrisi svoje,pa da bude fair-play.........

mik.mak
29-11-2007, 09:57
-ljudi ne valja nam ova razjedinjenost,nisam nikad pripadao nijednoj politickoj grupaciji,niti cu,ali ovako vrijedjanje i prozivanje medju muslimanima je katastrofalno za nashu populaciju u sandzaku.

36310
29-11-2007, 12:36
36310 vjerujes li sad u "vojsku za jedno ljeto"?!!!





Ma vec je formirana... :evil:

mik.mak
30-11-2007, 00:59
Prdno Ralja i ovaj klinja mu izleteo iz guze...

-na ovome bi ti i sheshelj pozavidjeo!

mik.mak
30-11-2007, 01:17
Lutka i zukorlic osnovali....

-mislim da su to dvije najuticajnije licnosti u sandzaku,i siguran sam da ce dobiti podrshku ogromne vecine boshnjackog naroda!

-krajnje je vrijeme da se na ovim prostorima oformi partija koja nece raditi protiv boshnjaka!

-nadam se da nece za uzor uzeti trulu i poltronsku politiku partija koje su do sada predstavljale boshnjake u sandzaku!

supergirl
30-11-2007, 06:27
Ja mislim da je krajnje vrijeme da se zarati i ovde!

Sto prije pocnemo da medju sobom proljevamo krv,prije cemo i zavrsit sa tim!

riki
30-11-2007, 08:15
puc puc ozezi ozezi pa da vidis nema rata bez TURAKA hahaha

Rarica
30-11-2007, 09:05
Posto je tema"vijesti iz Sandzaka"molila bih nekog da nam napise o nasim hadzijama,ide li neko iz Sjenice na hadz?

Unaprijed se izvinjavam ako to vec negde postoji.

Daki.
30-11-2007, 13:32
Ja ovo tek sad vidim, svasta... Ma treba ja ovde cini mi se da zasucem rukave.... :):):)

Tahirovce
30-11-2007, 15:00
Lutka i zukorlic osnovali....

-mislim da su to dvije najuticajnije licnosti u sandzaku,i siguran sam da ce dobiti podrshku ogromne vecine boshnjackog naroda!

-krajnje je vrijeme da se na ovim prostorima oformi partija koja nece raditi protiv boshnjaka!

-nadam se da nece za uzor uzeti trulu i poltronsku politiku partija koje su do sada predstavljale boshnjake u sandzaku!



Ni cenzus oni nece prec, ne oprastaju ljudi u sandzaku tek tako lako sumljivo stecenu imovinu.......

Tahirovce
30-11-2007, 15:03
Posto je tema"vijesti iz Sandzaka"molila bih nekog da nam napise o nasim hadzijama,ide li neko iz Sjenice na hadz?

Unaprijed se izvinjavam ako to vec negde postoji.



ja znam za petoricu:

Mirsad Hodzic,Resad Rastic,Maso Fekovic,Sulejman Nisic,Sadat Bisevac..

Daki.
30-11-2007, 17:29
Ja znam ljude, a ne znam imena...

36310
04-12-2007, 09:35
Sarajevo, 24. 11. 2007. Saopćenje za javnost - Glavni odbor SDA

ZAKLJUČCI SA 7. REDOVNE SJEDNICE GLAVNOG ODBORA


...SDA poziva Bošnjake u Srbiji, a posebno u Sandžaku, političke stranke i bitne činioce, da zaustave konflikte koji vode cijepanju bošnjačkog korpusa i Islamske zajednice u ovom području. Jedinstvo bošnjačkog naroda i Islamske zajednice ne smije biti dovedeno u pitanje zarad uskrogrudih i sebičnih interesa pojedinih lidera. SDA ne prihvata bilo kakvo dijeljenje muslimana Bošnjaka u njezino ime. Bošnjaci Sandžaka žive u državi Srbiji i trebaju se osjećati gradjanima svoje države. Duhovno, kulturno i vjersko središte Bošnjaka nalazi se u Sarajevu. Vodstvo Islamske zajednice i duhovni centar muslimana Bošnjaka Sandžaka je u Sarajevu po istoj logici i pravu, po kojem pravoslavni poglavar bosanskih pravoslavnih Srba jeste u Beogradu.

supergirl
04-12-2007, 10:52
Ide i Bahta Hamidovic na hadzdz...

36310
04-12-2007, 22:17
NOVI PAZAR: VELICANSTVEN ISPRACAJ HADZIJA


Na centralnom gradskom trgu kod Fakulteta za islamske studije održana je svečanost povodom ispraćaja hadžija. Da isprati svoju braću na hadž došlo je preko 10.000 vjernika. Na svečanosti su bili čelnici Islamske zajednice u Srbiji predvođeni glavnim muftijom Muamerom-ef. Zukorlićem
U svečanom dijelu programa Hor sandžačkih imama je izveo prigodan program ilahija. Nakon imama nastupili su polaznici mekteba Reuda i Vildan koji su imali nekoliko ilahija i recitala.


Nakon svečanog dijela prisutnima se obratio glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer-ef. Zukorlić. On se u svom govoru osvrnuo na događanja koja su obilježila protekla dva mjeseca. On je rekao da nije tačno da smo podijeljeni, jedino možda kako su podijeljeni „žito i kukolj“. „Ovo što nam se događa nije ništa drugo do odvajanje žita od kukolja, a pri tom zna da bude puno prašine“ – rekao je između ostalog muftija Zukorlić.
Ove godine put Mekke putuju 180 hadžija u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.


Odmah nakon svečanosti, hadžije koji put Mekke idu autobusima njih 86 krenuli su na put. Avionom ove godine idu 94 hadžije. Među hadžijama ove godine ima vjernika iz svih medžlisa Sandžaka i šire.

ursuljanka
05-12-2007, 09:08
ZAR NIJE LIJEP PRIZOR,STA IM HVALI DA BUDU OVAKO SLOZNI I U STVARNOSTI,KAO STO DELUJU NA SLICI!

Rarica
05-12-2007, 09:21
E ljudi oci su mi zasuzile od ovog prizora!

halilce
05-12-2007, 13:31
http://www.islamskazajednica.org/naslovnica/aktuel nosti/had_ije_ispratilo_vi_e_od_deset_hiljada_vjer nika.html

Više slika sa ispraćaja hadžija!

askica
06-12-2007, 09:26
Danas ide i druga grupa Hadzija. Nakon sto odklanjaju podne idu u Halu Sportova u Novom Pazaru gde ce se prouciti dova za sve hadzije i nakon toga krecu, InshAllaha.

Svim Hadzijama nek je hairli put da zdravo i veselo odu, da obave svoju duznost i da se vrate... :|

riki
10-12-2007, 21:15
sta je ovo miting zukorlica ja stvarno neznam sta on ovo ispraca kad ta zajednica nepostoji ahhahaha

Tahirovce
10-12-2007, 21:34
a ja neznam sta ti ovo napisa.......

halilce
10-12-2007, 22:45
http://pressonline.co.yu/vest.jsp?id=25344&section Id=37

Daki.
11-12-2007, 14:14
Aaa lijepa slika...

Elvis-Eko
12-12-2007, 15:19
cccccccc

doso reis kod dede po savjete i upustva :evil:

36310
12-12-2007, 15:24
cccccccc

doso reis kod dede po savjete i upustva :evil:

No jadan.
Jos se snimali...za uspomenu jer ko zna kad ce se opet videt.

Mozda u Dzehenemu jedan dan :mrgreen:

Daki.
13-12-2007, 16:16
Sve je moguce...

andjelo vestieri
14-12-2007, 15:05
Ja mislim da Lutka i Almir Mehonic nikad nece ni osnovati stranku, Lutka mi je komsija, a Almir ko neki rodjak, da Bog sacuva od ovakvih rodjaka.

Tahirovce
14-12-2007, 16:33
Po Sjenici su vec poceli da agituju,mozda i nekog kupe za 50eura..
Prosecna cijena teleta juce je bila 250e,doslo vrijeme da 5 ljudi vrijede kao jedno tele,doduse pred izbore dobijace i paketice hahahahahhahah......

GREENEYES
14-12-2007, 17:55
a sta sad dijele?prosle godine znam da je bilo svega...secera,brasna,banana,...... cak i donjeg vesa ha ha ha ha......

Tahirovce
14-12-2007, 20:21
Pa opet ce nesto biti cemu ce skoro da prodje rok trajanja,pa da se ne baci, ili neki felericni ves......

GREENEYES
14-12-2007, 20:43
aha...pa verovatno sad srecni svii u icsekivanjuuu...hahahahahhaah

SEJO31-de
20-12-2007, 15:57
U Novom Pazaru su, zbog podeljenosti islamske zajednice, jutros organizovane dve proslave tog praznika - Rijaseta Islamske zajednice Srbije i Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. Ipak, one su protekle mirno i bez napetosti. Jedina specifičnost jesu bile dve svečanosti.

Rijaset Islamske zajednice Srbije centralnu svečanost organizovao je u Hali sportova, a nju je predvodio reis Adem Zilkić. Zilkićev šef kabineta Jakup Leković rekao je ranije da je ta lokacija određena jer u džamijama nema dovoljno prostora.

Predsednik i premijer Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica čestitali su Kurban-bajram svim građanima koji slave taj praznik i velikodostojnicima Islamske zajednice u Srbiji.

Oni su poželeli islamskim vernicima da praznik provedu u miru, toleranciji i međusobnom razumevanju.



On je podsetio da to nije prvi put da se u Hali sportova klanja bajramska molitva i da je pre nekoliko godina na tom mestu namaz predvodio reis Islamske zajednice u BiH Mustafa efendija Cerić.

Sa druge strane, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji centralnu bajramsku svečanost organizovao je u Hajrudin džamiji, a bajramsku hudbu održao je glavni muftija Muamer efendija Zukorlić.

Mešihat organizuje večeras u 20 sati tradicionalni bajramski vatromet u centru grada.

U Tutinu juče napeto

Međutim, situacija u Tutinu juče je bila na granici incidenta tokom posete reisa Adema Zilkića. U rodnom gradu Zilkića juče je održana bajramska akademija u organizaciji odbora Islamske zajednice Srbije za tu opštinu.

Prema tvrdnjama tog odbora, grupa sledbenika Muamera Zukorlića pokušala je u dva maha da nasrne na Zilkića i njegovu pratnju u trenutku kad je on prolazio pored džamije na putu do vrtića, u kome je reis paketiće deci povodom Bajrama.

Oni su u pravcu Zilkića i pratnje uzvikivali "lopovi" i "izdaja", nazivajući njega lično pogrdnim imenima, ali su zahvaljujući brzoj intervenciji policije, dve grupe razdbojene.

Zilkić je tada odustao od ulaska u kancelariju koja se nalazi uz centralnu džamiju. On je odustao jer je, prema rečima Jakupa Lekovića, od policije dobio uveravanja da će "protiv huligana koji su dovedeni sa strane da navodno štite tutinsku džamiju" biti podneta krivična prijava.

A Muamer Zukorlić je izjavio da je jučerašnje izazivanje napetosti u Tutinu bilo nepotrebno i da predstavlja samo još jedan pokušaj da se skrene pažnja na nešto što ne postoji.


IZVOR B92

Tahirovce
20-12-2007, 21:47
Nemogu zukorlicevi ni za bajram da ne laju,srecom imaju korpu pa nece da ujedu....

GREENEYES
20-12-2007, 21:51
a znaci dobili su i korpe..hehehe...vrijeme im je i bilo..ko ceka doceka..

SEJO31-de
04-01-2008, 21:41
Novi Pazar -- Reis Islamske zajednice Adem Zilkić zatražio od ministra policije Dragana Jočića da ga zaštiti od Muamera Zukorlića.



Rijaset Islamske zajednice Srbije i reis-ul-ulema Zilkić sinoć su se obratili Jočiću da preduzme "potrebne mere" za zaštitu objekata i vernika od sile koju, kako se navodi, demonstrira glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić.

U otvorenom pismu Jočiću i ministru vera Radomiru Naumovu, vrhovni poglavar Islamske zajednice Srbije traži zaštitu od Zukorlića, "koji silu demonstrira s ciljem da vernike privoli da budu na njegovoj strani".

U prilog tome, Zilkić je naveo da je u sredu nešto posle podneva ispred džamije Kleče u Tutinu napadnut član džematskog odbora Bektaš Klimenta, koji je zadobio lakše telesne povrede.

Prema rečima Zilkića, Klimenta je napadnut jer se usprotivio menjanju brava na vratima džamije i tom prilikom su ga, prema njegovim rečima, po Zukorlićevom nalogu, napala dvojica njegovih rođaka - Edib Zukorlić i Albin Hot.

Uz povrede, Klimenti je zaprećeno da će "svi koji budu podržavali Rijaset Islamske zajednice Srbije biti uništeni".

Zilkić u pismu podseća da džamija Kleče nije prva u kojoj su brave promenjene i da je isto učinjeno 19. decembra 2007. na centralnoj džamiji u Tutinu.

On je upozorio da se "Zukorlićevo nasilje više ne može podnositi" i da bi u Sandžaku moglo doći do žešćih sukoba među vernicima.

Sukob unutar islamske zajednice u Srbiji eskalirao je početkom oktobra, kada je grupa imama u Novom Pazaru formirala Rijaset Islamske zajednice Srbije, za reisa-ul-ulemu izabran je Zilkić, a Zukorlić smenjen.

Sabor Islamske zajednice u Srbiji, koju predvodi Zukorlić, te odluke je proglasio nevažećim, a skup nelegitimnim. Nedavno se Ministarstvo vera stavilo na stranu struje koju prevodi Zilkić, optužujući Zukorlića da gazi verska prava muslimana.


IZVOR B92

Crni Gruja
04-01-2008, 22:07
Za mene postoji samo jedan reis-ul-ulema, a to nije nijedan od ove dvojice.

rekica
05-01-2008, 02:47
manite se corava posla :)

evo ja batalijo politiku :)
lol:)

Tahirovce
05-01-2008, 19:02
Kako cujem po gradu,Zukorlic u cetvrtak najavio dolazak u Sjenicu,sa porukom ili milom ili silom zauzece IZ u Sjenici...
sta reci na to???
ma ima ona pesma navijaca FK SLOGA
" KO TO TAMO SJENICAKE VRIJEDJA, KOGA SU TO ZASVRBELA LEDJA??"
Ja da sam na njegovo mesto,ja se nebi sa nama zajebavo :) .....

MajkaMaca
05-01-2008, 19:43
ko vam ne odgovara,nedaj te mu da udje...barikade...hahaha...

iSelektor
05-01-2008, 20:41
A sta je IZ?
Ja bi ga pustio da udje, ali ne i da izadje!
Ako neko prijeti, samo bi ga pustio da dodje i posle ga mazio i pazio i pustao mu Miroslava Ilica - "Daj mi malo soli, daj mi malo hleba... da vidis kako je kad se sjenicacima neda"... 8)

36310
05-01-2008, 20:51
Zukorlic dolazi???
MASALLAH...e vala ce izdajnicima srca da popucaju.
Ramiz efendija,pravi Bosnjaci i Sjenicaci su uz tebe,Zukorlica i nasu jednu i jedinstvenu IZ.

supergirl
05-01-2008, 20:55
A sta je IZ?
Islamska Zajenica valjda.

iSelektor
05-01-2008, 21:29
Da da u pravu si... mozak mi blokirao na Rokeri s Moravu!

Pozzz i hvala 8)

SEJO31-de
05-01-2008, 22:32
Zukorlic dolazi???
MASALLAH...e vala ce izdajnicima srca da popucaju.
Ramiz efendija,pravi Bosnjaci i Sjenicaci su uz tebe,Zukorlica i nasu jednu i jedinstvenu IZ.

E vala ti postanski broj stvarno sam te smatrao malo pametmijim....Bas sam hteo danas da pitam sta je sa tobom....
Ti jos nisi shvatio sta covek radi i kako se ponasa...Respekt...

SEJO31-de
05-01-2008, 22:41
Realno treba gledati i coveku podrsku dati...

36310
05-01-2008, 23:04
Realno treba gledati i coveku podrsku dati...


Dobar ti ovaj vic Sejo...Dje ih nalazis???

36310
05-01-2008, 23:35
a i ti si vickast....


Vickast mozda ali izdajnik NIKADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA....

SEJO31-de
06-01-2008, 00:20
Po svemu sudeci samo te postanski broj indentifikuje.....Inace drugo NISTA,a patriota sigurno nisi....

Tahirovce
06-01-2008, 11:54
36310 da si ovih dana u Sjenici da vidis ko predvodi i organizuje upad,i sve bi ti bilo jasno.......
Tu se vise nije umjesala samo politika,vec i neki tajkuni..
Kazes da se cujes redovno sa Sjenicom i pricaju ti sta se desava,izgleda da ti se taj izvor slabo krece po gradu,probaj sa nekim drugim izvorom pa mozda i skontas o cemu se radi....

36310
06-01-2008, 19:42
Resko,ja tvojim IZVORIMA ne verujem.Nazalost imam i previse razloga da to kazem.
Sad ne bih da polemisem oko toga...

Sto se tice Zukorliceve posete Sjenici NEMOGU DA SAKRIJEM ZADOVOLJSTVO ZBOG TOG DOGADjAJA.
Neki su POJEDINCI ukaljali lijepo ime Sjenice time sto su podrzali izdajnicki tim na celu sa Zilkicem,ali treba da se zna i da se na DALEEEEKO cuje da je ogromna vecina nasih gradjana ogorcena po tom pitanju i da izdajnici imaju minornu podrsku(uglavnom od strane onih koji su na Suljovim jaslama).O tome koliku podrsku Zilkicevi imaju u narodu govori cinjenica da,iako je zaklan rekordan broj kurbana ove godine,broj kurbanskih koza koje su donijete u dzamijsko dvoriste mogle su se natovariti u jedna gradjevinska kolica,dok su iz ranijih godina bile male dvije traktorske prikolice(ovo je moj izvor iz Sjenice i njemu verujem)

PS
ZIVELA IZ SANDzAKA SLOBODNA I NEZAVISNA(ma ko na njenom celu bio)

Tahirovce
06-01-2008, 21:43
Eto vidis da ti nevalja izvor,ja sam sa komsijom odnijo kozu pred Dzamiju i licno video da je bilo koza za punu prikolicu,a bio sam tamo prilicno rano...
pogresno si obavesten,zukorlicu su oterali koze u gepek od juga,hahahhahahah..

Nisam ja govorio o tome ko je izdajnik a ko ne,ja to tako ne gledam,tj ne nazivam ljude koji podrzavaju zukorlica izdajnicima vec bracom koji ne razmisljaju kao ja,
ja govorim o tome ko predvodi upad u IZ,ko placa dnevnice onima koji ce biti u toj grupi koja je planira da izvrsi upad(o tome se raspitaj pa se onda oglasi).mada moje licno misljenje je da nece to pokusati jer im je namera iscurela u javnost,a i hvali im jos nesto - JAJA,jer kog su zmije ujedale i gustera se plasi......

36310
07-01-2008, 14:35
...O tome koliku podrsku Zilkicevi imaju u narodu govori cinjenica da,iako je zaklan rekordan broj kurbana ove godine,broj kurbanskih koza koje su donijete u dzamijsko dvoriste mogle su se natovariti u jedna gradjevinska kolica,dok su iz ranijih godina bile male dvije traktorske prikolice(ovo je moj izvor iz Sjenice i njemu verujem)


Kao sto rekoh ja verujem coveku koji mi je prenio ovu informaciju iz razloga sto je prvog dana Bajrama bio na dzenazi(mislim da se klanjala dzenaza rahmetli Hamdiji Fakicu) i da je svojim ocima video broj kurbanskih koza koje su bile donesene.Rekao mi je i to da je neki nas covek dosao do dzamije sa nijetom da donese kozu ali kad je saznao kome ce bit dodijeljane samo je odmahnuo rukom i rek'o:E VALA JE MAKICU NEDAM PA TAMAN JE BACIO!!!
Sto se tice mog baba on je fino otis'o kod Fuada Hrnjaka,dao kozu i uzeo nekih 100-tinjak dinara za nju a kasnije otiso i uplatio nasoj IZ...

iSelektor
07-01-2008, 14:41
Meni je bolja ova tema za citanje uz kahvu ili caj, nego ona tema UZ KAHVU ILI CAJ!
Ovako volim kad se diskutuje, fino normalno i lijepo za citanje!
Ja uzivam i dalje u citanju 8)

Tahirovce
07-01-2008, 16:34
Ima spisak ko je odnio kozu,stojala je sveska i tu se upisivalo ime donatora,probacu da saznam broj, a tvoj babo nije morao da odnese kozu kod Fuada pa te pare da daje u IZ, zukorlicevi su isto prikupljali koze ispred klanice,vidis da ste slabo informisani :) ....

36310
07-01-2008, 18:39
Ima spisak ko je odnio kozu,stojala je sveska i tu se upisivalo ime donatora,probacu da saznam broj, a tvoj babo nije morao da odnese kozu kod Fuada pa te pare da daje u IZ, zukorlicevi su isto prikupljali koze ispred klanice,vidis da ste slabo informisani :) ....

Moj babo ne obija mnogo dzamijske pragove pa zato nije bio informisan.A ako dodamo i cinjenicu da su Sjenicke dzamije uzurpirane(trenutno) od strane Zilkicevaca,gest koji je moj babo napravio je potpuno razumljiv...Vazno je da su sredstva otisla u prave ruke.

A to se tice te "sveske" i tog spiska mogu samo kratko da te napomenem DA PAPIR SVASTA TRPI.

PS:

Zlaja,vidim da ti se ove nase prebacive bas svidjaju. UZIVAJ...

Tahirovce
07-01-2008, 20:28
Pa mogo je tvoj izvor informisat tebe a ti baba,al nebitno..
Znam da papir trpi sve,al sa tim se niko ne igra,stoji sveska pored koza i ko ostavi kozu upise ime i prezime,ako nisi informisan tako se radi vec duzi niz godina......

iSelektor
07-01-2008, 23:13
Dok je sve u granicama brate 36310, moze da se pise koliko hoce, ali ono sto su radili oni drugi, jednostavno ne ide, licna vredjanja i psovke, ali ovo je meni super, bar se informisem 8)

halilce
08-01-2008, 01:03
Pa mogo je tvoj izvor informisat tebe a ti baba,al nebitno..
Znam da papir trpi sve,al sa tim se niko ne igra,stoji sveska pored koza i ko ostavi kozu upise ime i prezime,ako nisi informisan tako se radi vec duzi niz godina......

Reško,mislim da do ove godine,nije bilo nikakve sveske za upisivanje ko daje kožu!!
Bar ja nisam napisao za prošlu godinu,niti sam video da je imalo išta,osim prikolice na kojoj je bilo koža mali milion!
Ove godine,đeca su odnijela kožu u Džamiju,videla svesku i đe se ljudi upisuju i upisali moje ime pod rednim brojem 18o(i neki)!
Prvog dana,znači oko ikindije,je bilo toliko koža!
Ja sam lično video,da je Fuadov kombi uzimao kože ispred džamije,u neke dvije ture!

E sad,JA nisam znao da su i kože u deobu,i da se daju za obe strane!
Ja sam kožu dao za DŽAMIJU,a ne za ZILKIĆA,ni ZUKORLIĆA,iako ZILKIĆA ne podržavam!
I mislim,da nisu ljudi bili obavešteni na vrijeme,bilo bi drugačije sigurno!

Tahirovce
08-01-2008, 08:23
Halilce sveska bude odkad uvijek,proveri.....
Halilce kako toliko do ikindije(jos prvog dana-a nosilo se 3 dana),eh sad ???ma dje bre, pa sad ispade da izvori 36310 izmisljaju,ili ne vide dobro :) :) ........

36310
08-01-2008, 16:16
Halilce kako toliko do ikindije(jos prvog dana-a nosilo se 3 dana)

Dzenaza se zimi klanja sa podne namaza...za ikindijsko vrijeme nemam informacije...
Narod nije bio najbolje obavesten...eto Halilce da je znao kome idu koze verovatno bi potrazio neku drugu soluciju...
Uglavnom poruka ove moje price je da ABDICEVCE NAS NAROD NE PODRZAVA...uostalom videcemo kakav ce bit docek Zukorlicu u cetvrtak...pa cemo posle muhabetisat.

Tahirovce
08-01-2008, 16:40
36310 pricas praznu pricu,niko u sandzaku ne podrzava abdica,ja onda mogu rec za vas ovako, ove Mladiceve niko ne podrzava,kako ti zvuci??????
samo sam napisao da ti docaram,ne mislim tako..
kazes narod nije dobro obavesten,pa ja ti to uporno pricam,obavestavaju te neobavesteni,uporno hoces ti koji si 2000km od Sjenice da pariras meni,u fazonu sve znas sta se dogadja po gradu,ja svaki dan kruzim Sjenicom predjem po gradu najmanje 100km,sretnem se sa 30 ljudi iz raznih delova Sjenice,i tvrdim da znam bolje od tebe sta narod misli po tom pitanju...
a sto se tice zukorlicevog dolaska,ni to nije merilo jer docice narod i iz drugih gradova,cetvrtak je (pijacni dan), bice ljudi koji ce doci iz radoznalosti i dosade(kroz stranacke mitinge mogu da ti potvrdim da to nije merilo,jer SDA imalo mnogo vise na mitingu od spd,pa je sdp imao bolji rezultat-izbori za presednika opstine,a za odbornike je bilo suprotno. za merilo se moze uziti kolko je gde uplaceno za vitrove),kako god bilo samo treba zamolit boga da prodje bez frke,jer proculo je se(kezem proculo-neznam dal je tacno)da ce zukorlicevi pokusati da zauzmu IZ Sjenice,o cemu sam vec pisao,neznam dal su te obavestili o tome :) .....

Nadam se da te nisam uvrijedio sa ovim primerom (abdic-mladic)...

36310
08-01-2008, 16:50
Uopste me nisi uvrijedio.Mladica cuvaju i Rasim i Suljo beraber...a ni jedan od njih dvojice nije moj politicki izbor.Ti dobro znas za koga sam.

PS
U cetvrtak ima Sjenicom da se ore TEKBIRI.

Tahirovce
08-01-2008, 17:08
Nemam ja nista protiv tekbira,vec protiv nasilja,rekoh samo toga da ne bude,juce je zukorlic bio u kladnicu,dosao sa obezbedjenjem pokusao sa agitacijom al od dzematlija i mestana nije dobio podrsku,zato se ta poseta nije mediski propratila(info za neobavestene).....
svidelo se to tebi ili ne, ta dvojica imaju podrsku u sandzaklija......

Tahirovce
08-01-2008, 18:00
Povodom mitinga bivšeg muftije sandžačkog Muamera Zukorlića, najavljenog u Sjenici za četvrtak 10. januar 2008. godine, Odbor Medžlisa Islamske zajednice Sjenica izdaje sljedeće

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Ne mireći se sa smjenjivanjem sa mjesta predsjednika Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, bivši muftija sandžački Muamer Zukorlić, ne birajući sredstva, metode i cijenu, očajnički je krenuo u obračun sa svim neistomišljenicima, protivno svim principima i pravilima rada u Islamskoj zajednici uopšte.
Unoseći nemir, zabunu i podjele u džematima širom Sandžaka, nasilnim metodama Zukorlić je i na području Medžlisa Islamske zajednice Sjenica pokušao "zaposjesti" i za svoje potrebe "osvojiti" i "zarobiti" pojedine džamije, proizvodeći sukobe koji su mogli imati i najstrašnije posljedice.
Protivno tradiciji i opšteprihvaćenim načelima rada Islamske zajednice, koji ne
poznaju političke skupove i mitinge, i protivno osnovnim prinicipima Islama kao vjere, koji ne poznaju silu, nasilje, nemir i smutnju, organizovanjem promotivnog političkog skupa u Sjenici, umjesto poruke mira i zajedništva, koji su muslimanima na ovim prostorima najpotrebniji, Muamer Zukorlić još jednom pokušava od naših vjerskih praznika, kakav je i Hidždžretska nova godina, napraviti poligon i sredstvo borbe za svoje privatne političke apetite i ciljeve, koji umjesto interesa vjere vide interes novca, vlasti, moći i sile.
Odbor Medžlisa Islamske zajednice Sjenica poziva sve džematlije, sve pripadnike Islama i sve građane Sjenice da sačuvaju dostojanstvo, red, mir i zajedništvo.
Poštovane džematlije, braćo i sestre, građani Sjenice, ne nasijedajte na provokacije i pozive na bunt i nasilništvo Muamera Zukorlića i sila mraka koje su mu prišle i koje nastoje destabilizirati naše područje i za rad svojih privatnih interesa u sukob gurnuti čitav narod. Ostanite mirni i u duhu zajedništva nedajte da oni koji šire nemir i smutnju u narodu, za rad svog bogatstva, sile i moći, poremete vaše živote, da zloupotrijebe vas i vašu djecu, vjeru pretvore u politiku, namaz u borbu za vlast, sabur u silu.
Islam kao vjeru naš Gospodar Allah dž.š. propisao je po Svojim mjerilima a ne po mjeri Zukorlića i njegovih potreba, ne za Zukorlićeve privatne interese nego za dobrobit svih muslimana i cijelog čovječanstva. U tom smislu, pozivamo sve Bošnjake, sve muslimane i sve građane Sjenice da novu Hidždžretsku 1429. godinu dočekaju u miru, slozi i zajedništvu - kako to Allah dž.š. propisuje, a ne u zlu, nemiru i nasilju - kako to želi i hoće bivši muftija Muamer Zukorlić i njegovi saveznici.

INFORMATIVNA SLUŽBA Odbora Medžlisa Islamske zajednice Sjenica

36310
08-01-2008, 22:20
E ko li im sastavi ovo Saopstenje???Svi oni da se iz tog (takozvanog) medzlisa sastave ne bi bili pismeni ni do prvog zareza da nesto napisu.Mora da im je Jusufspahic sufliro sta treba da pisu.
A kad vec pomenuh Jusufspahica procitajte kakvu je izjavu dao na jednoj Bijeljinskoj televiziji:

"Vrlo je diskutabilno ko su Muslimani u Sandzaku,to jest,vrlo je diskutabilno da su oni Bosnjaci,ali neka ih oni se tako izjasnjavaju i neka im bude".

VEOMA MI JE DRAGO STO SI OBJAVIO OVO SAOPSTENJE,TAMAN CEMO IMATI PRILIKU DA VIDIMO KAKAV CE ODZIV OVO SAOPSTENJE IMATI KOD NASEG NARODA.

Tahirovce
08-01-2008, 22:32
Sastavili u IZ u Sjenici,gospodine pismeni stoji saopstenje na kraju,napisi nam nesto o sebi pa da komentarisemo dalje ko je koliko pismen,krijes se iza nika i kritikujes,ne cijenim to kod tebe,nisi ti zena zena da se pokrivas,vec sandzaklija,nemoj nas brukat?????

riki
08-01-2008, 22:33
toliko je smijesno citati nekakve izjave ovde upravu si zlatko covek samo da se opusti hahaha
nemojte siriti neistine kakvi bre upadi u dzamije
ljudi dolaze odrze proslavu nove godine i idu kucama sta dizete tenzije bez potrebe

Tahirovce
08-01-2008, 22:35
Riki daj boze da bude tako,i ja bi voleo da si ti upravu.........

36310
08-01-2008, 22:36
SANDŽAK: SVEČANOST POVODOM NOVE 1429.HIDŽRETSKE GODINE

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji organizovaće u četvrtak, 10. januara, prvog dana 1429. Hidžretske (muslimanske) Nove godine, prigodne manifestacije u Sjenici i Tutinu pod nazivom ''Hadžret-Sandžak-jedinstvo''.

Tahirovce
08-01-2008, 22:43
Ene vatromet,hocel i jelku da kite,da im dam nakite :) ......

36310
08-01-2008, 22:45
Sastavili u IZ u Sjenici,gospodine pismeni stoji saopstenje na kraju,napisi nam nesto o sebi pa da komentarisemo dalje ko je koliko pismen,krijes se iza nika i kritikujes,ne cijenim to kod tebe,nisi ti zena zena da se pokrivas,vec sandzaklija,nemoj nas brukat?????


Heheheee,nemoj da gubis hladnokrvnost Rele...trebaceti u cetvrtak.

Tahirovce
08-01-2008, 22:48
Ja nikad nisam hladnokrvan,familijarno tako....
Nemoj ti da bezis sa teme,koga ces sad pomenuti,abdic jusufspahic??

Tahirovce
09-01-2008, 00:50
http://www.youtube.com/watch?v=8PWYlxQREjk

hehehheh

ado
09-01-2008, 01:39
Ovo je zalosno sta se sve pise u ovoj temi

36310
09-01-2008, 14:14
...koga ces sad pomenuti,abdic jusufspahic??

Pa zna se ostao je jos jedan,ali njemu bar nista ne zameram jer je isao do kraja u svojim namerama...Pogadjas li o kome se radi???

Tahirovce
09-01-2008, 15:50
predpostavljam,ali nisi razumeo,rekao sam koga ces sad pomenuti da bi skrenuo sa teme......

Elvis-Eko
09-01-2008, 16:17
Ovo je zalosno sta se sve pise u ovoj temi



Bruka moj Ado, bruka velika. Ali neka , neka vidi i ostali svijet kakav je narod Sandzaka. Dovoljno je da im se baci kost iz Beograda da bi se medju sobom ubijali ( iskreno se nadam da do toga nikada nece doc )
Pa zar je narod toliko slijep da ne vidi kako im se sprema isti scenarijo kao i u zapadnoj Bosni
Ne zelim da budem pogresno shvacen. Ne podrzavam ni Zukorlica a najmanje ovog drugog koji je bio domacin Bajramske proslave u skupstini Srbije, odrzane prvi put u istoriji.
Zelim samo da nas narod progleda svojim ocima, ako je to uopste moguce

Tahirovce
09-01-2008, 16:41
Demant

Odbori Medžlisa Sjenice i Tutina demantuju oglas Mešihata Muamera Zukorliča po kojem su ovi Odbori organizatori navodne svečanosti povodom nastupanjanove 1429. hidžretske godine.
Ovdje se radi o promotivnom političkom mitingu Muamera Zukorlića, koji na ovaj način zloupotrebljava vjerske događaje za svoje potrebe i manipuliše vjerkim osjećanjima naših džematlija.
Ovom prilikom obavještavamo vjernike da je pomenuti oglas, kao i plakate koje su izlijepljene ulicama ovih gradova Mešihat Muamera Zukorlića falsifikovao i da te skupove ne organizuju Odbori Medžlisa Sjenice i Tutina.
Pitamo se od kud to da baš sad Muamer Zukorlić dolazi toliko često u Sjenicu i Tutin, čak obilazi najzabitija mjesta u ovim opštinama, a poznato je npr.da godinama nije ušao u nijednu od Sjeničkih džamija, da nikada nešto ovako nije organizovao i da ništa za 14 god. koliko je bio muftija za Sjenicu nije uradio. Sa kojim pravom sad dolazi?
Pozivamo sve vjernike da ostanu u svojim domovima, da ne učestvuju u mitingu Muamera Zukorliča, jer će mu svojim prisustvom pomoći da nastavi sa širenjem svoje smutnje i nasilja gradovima Sandžaka.
Pokažimo dostojanstvo i solidarnost i ne dozvolimo da nas niko zavađa i podmeće glave naših sinova da napadaju braću zarad njegovih bolesnih utilitarističko-apsolutističkih ambicija.

Informativna služba Medžlisa IZ-e Sjenice i Tutina..


Administracija sajta je pored regionalne tv,radia Amara i ostralih medija dobila ovo obavestenje..