PDA

View Full Version : Neredovno Vodosnabdevanje


Tahirovce
28-09-2007, 17:52
ZASTARELA MREŽA – NEREDOVNO VODOSNABDEVANJE



Česti kvarovi na zastareloj vodovodnoj mreži, kao i prekid u napajanju električnom energijom, glavni su uzroci neredovnog vodosnabdevanja u Sjenici. U poslednje vreme, skoro svakodnevno, na nekoliko sati Sjenica ostaje bez vode, a svaka sanacija kvara, zbog nedostatka odgovarajuće instalacije, iziskuje zatvaranje vode za sve potrošače u gradu. Radnici Javnog komunalnog preduzeća ,,Vrelo'', u toku dana nekada otklone i po pet ili više kvarova na mreži.

,,Mi moramo da se snalazimo kako znamo i umemo kako bi otklonili kvarove na vodovodnoj mreži. U sastavu vodovodne mreže, oko sedamdeset odsto su azbestne cevi kojima je davno prošao rok, a i kompletna instalacija je zastarela. Kvarovi su zato česti, a svaka intervencija iziskuje isključenje svih potrošača sa vodovodne mreže'', kaže za www.sjenica.com , šef održavanja vodovoda Ćemal Šoljanin. Na pitanje kako česta isključenja utiču na kvalitet vode, Šoljanin odgovara ,,Analize vode se vrše svakog utorka i kvalitet je zadovoljavajući. Ali ipak, kada su isključenja vode česta, vodu ne bi trebalo koristiti za piće par sati nakon puštanja.''

supergirl
29-09-2007, 18:20
oko sedamdeset odsto su azbestne cevi kojima je davno prošao rok Zar one imaju rok,do cijeg se isteka mogu koristiti?! E,svasta!