PDA

View Full Version : Dino Merlin dobija ulicu u Novom Pazaru?!


iSelektor
18-05-2012, 01:41
Jedino je još dilema da li bi se ulica zvala Ulica Dine Merlina ili Edina Dervišhalidovića...

http://i.imgur.com/3Ixok.jpg

NOVI PAZAR - Dino dobija ulicu u Novom Pazaru!
Odbor za imenovanje naselja i ulica gradske skupštine Novog Pazara trebalo bi da uputu na proceduru i na javnu raspravu ovaj prijedlog.

Predlagači iz Gradske skupštine se nadaju da će njihov prijedlog dobiti podršku građana Novog Pazara, a kao najveći argument za takvo očekivanje navode 70.000 ljudi koji su se odlično zabavljali uz najveće Dinine hitove na koncertu u srcu Sandžaka.

Jedino je još dilema da li bi se ulica zvala "Ulica Dine Merlina" ili "Edina Dervišhalidovića"?

izvor: FOLKOTEKA.com (http://www.folkoteka.com/2012/05/dino-merlin-dobija-ulicu-u-novom-pazaru/)

iSelektor
19-05-2012, 08:26
Nadležni u Novom Pazaru poručili da za sada ne postoji nikakva inicijativa da pevač dobije ulicu u ovom gradu

http://img99.imageshack.us/img99/2319/spekdino.png

U mnogim medijima objavljena je informacija da će poznati sarajevski kantautor Dino Merlin, koji je nedavno imao veliki koncert u Novom Pazaru, dobiti ulicu u ovom gradu. Novinski napisi da je najpopularniji bosanski pop pevač to zaslužio zbog istorijskog koncerta na kome je okupio oko 70.000 mladih iz celog regiona, ali i za doprinos kulturi, iznenadila je čelne ljude u Novom Pazaru.

- Video sam tu vest u medijima i začudio sam se, neozbiljno je da se takve informacije lansiraju, a da niko nije konsultovao Gradsku upravu u Novom Pazaru - kaže Mirsad Jusufović, šef kabineta gradonačelnika Novog Pazara i predsednik Gradske komisije za imenovanje ulica, trgova i naselja. - Cenimo sve što Dino radi i što je učinio za muziku i naš kraj. On je veliki prijatelj Novog Pazara, ali ovakve inicijative nije bilo, niti smo na ovu temu uopšte razgovarali. Ako neko i pokrene sličnu inicijativu, zna se procedura na osnovu koje se određuju nazivi ulica.