PDA

View Full Version : SDPS ubedljivo pobedio u Novom Pazaru


iSelektor
08-05-2012, 01:20
Funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Meho Omerović izjavio je danas da je ta stranka ostvarila ubedljivu pobedu na lokalnim izborima u dva najveća grada u Sandžaku - Novom Pazaru i Prijepolju, kao i da je bošnjački narod na izborima pokazao zrelost i da "neće da bude verska zajednica"

http://i.imgur.com/f9nA5.jpg

Lista SDPS-a, čiji je nosilac Rasim Ljajić je, dodao je Omerović u izjavi Tanjugu, i u Priboju, Sjenici, Tutinu i Novoj Varoši takođe je ostvarila dobre rezultate, i tu će, kako tvrdi, formirati buduću vlast.
"Najvažniji rezultat za sve nas na ovim izborima je činjenica da je bošnjački narod pokazao zrelost i odgovornost da svoju i budućnost svoje dece poveri onima koji vode računa o njemu. Bošnjački narod nije naseo na laži i prevare, pogotovo ne na fantazije koje su mu se nudile od strane jednoga verskog lidera", rekao je Omerović.

Prema njegovim rečima, jasno je da je bošnjački narod na jučerašnjim izborima pokazao "da neće da bude verska zajednica i da neće da bude sekta, koju će voditi jedan hodža". Omerović je ocenio i da je muftija Muamer Zukorlić, koji je bio u trci za predsednika Srbije, "doživeo debakl" na izborima, iako je, kako tvrdi, "bio i preko svake granice favorizovan i u medijima koristio sav mogući prostor". Bošnjaci, tvrdi Omerović, hoće da budu politički zreo narod, koji misli svojom glavom, koji zna šta hoće i koji želi da veruje onima koji rade i koji imaju rezultate iza tog rada.

"I u narednom periodu u svim opštinama u Sandžaku mi ćemo učiniti sve da se radi i da odgovorno obavljamo poverene poslove ostvarujući vlast u svim opštinama, kroz obezbeđivanje pre svega investicija, odnosno otvaranja novih radnih mesta, jer mislimo da je to jedini i prevashodni zadatak nas kojima su građani ukazali poverenje", smatra Omerović.
On je naveo i da će SDPS u Priboju prvi put biti deo vladajuće strukture, napominjući da toj stranci "niko nije verovao" i da su čak i njeni koalicioni partneri mislili da preteruju kada su bili optimisti po pitanju ishoda izbornih rezultata.

Izvor: Dnevni Akter