PDA

View Full Version : Tutin apsolutno za SDA


STRANAC
07-05-2012, 21:24
Opštinska izborna komisija u Tutinu objavila je konačne rezultate lokalnih izbora u ovoj opštini. Stranka demokratske akcije Sandžaka je osvojila najviše glasova, druga je Bošnjačka demokratska zajednica a treća Koalicija Zajedno za Tutin koju čine Sandžačka demokratska partija, Demokratska stranka, Ujedinjeni regioni Srbije i Liberalno demokratska partija.

Član stalnog sastava Opštinske izborne komisije u Tutinu Enes Čolović, kaže za Regionalnu televiziju da je bilo i pritužbi sa biračkih mesta koje su navedene u konačnom zapisniku.

Prema njegovim rečima, najviše glasova osvojila je Stranka demokratske akcije Sandžaka, ukupno 8.971, što iznosi 54,67 odsto, odnosno 21 mandat.

Bošnjačka demokratska zajednica osvojila je 3.879 glasova (23.64) što garantuje 9 odborničkih mesta.

Zajedno za Tutin koju čine Sandžačka demokratska partija, Demokratska stranka, Ujedinjeni regioni Srbije i Liberalno demokratska partija u lokalnom parlamentu će imati 6 odbornika. Za ovu koaliciju glasalo je 2.586 birača, odnosno 15.67 izašlih na birališta.

Jednog odbornika u skupštini imaće i Sandžačka narodna partija za koju je glasalo 526 birača.

Cenzus nije prešla Koalicija Za naš Tutin Bošnjačka narodna stranka, za koju je glasalo 264 birača.

STRANAC
07-05-2012, 21:25
Stranka demokratske akcije Sandzaka organizovala je prijem za svoje članove i simpatizere u Tutinu na kojem je proslavila pobedu koju je ostvarila u ovoj opštini. Prvi na listi ove partije za lokalni parlament Šemsudin Kučević rekao je da je pobeda velika obaveza za kadrove koji će voditi opštinu Tutin u naredne četiri godine.

On je dodao da će problemi koji su aktuelni u ovoj opštini, Stranka demokratske akcije Sandzaka rešavati već od danas.

Šemsudin Kučević je rekao da će opština Tutin u narednom periodu biti otvorena za sve investitore i da će se okrenuti i ka istoku i ka zapadu. On je rekao da očekuje angažovanje omladine i dijaspore koja, kako ističe, poseduje veliku energiju.

„Založićemo se da se što više mladih u Tutinu školuje u zemlji i inostranstvu, to je veliki zadatak za ovu opštinu. Verujem da ćemo biti među prvim opštinama u Srbiji koja će poslovati elekronskim putem. Poseban akcenat stavićemo na poljoprivredu“, rekao je Kučević.

On je dodao i to da je opština Tutin postavila temelj institucionalnog razvoja, kao što je generalni urbanistički plan koji je, kako je kazao, za deset puta povećao površinu gradsko građevinskog zemljišta.

Članovi i simpatizeri ove partije su pobedu proslavili i sinoć na trgu kao i na centralnim ulicama.

Tahirovce
07-05-2012, 22:35
:) Semko je jedan ...
Niko u Srbiji na lokalu nije dobio glasova kao on, u Jagodini Palma ima slican rezultat ali mora se napomenuti da je to koalicija 3 stranke ...

halilce
08-05-2012, 01:13
Da je nosilac liste bio aktuelni predsednik Bajro Gegić,bilo bi "upola s' lukom".
Zato se Šemko vratio,jer mu ljudi veruju,a i nesigurno mu mesto državnog sekretara..:D

Tahirovce
08-05-2012, 07:07
Da su babi jaja bila bi deda ...

Pricaj ti sad pricu ..