PDA

View Full Version : NOVI INSTAGRAM ZA VIDEO: “Socialcam” privukao 4 miliona novih korisnika proslog viken


iSelektor
29-04-2012, 14:23
Kao najozbiljnija konkurencija "Viddy-ju", pojavila se još jedna aplikacija koja omogućava deljenje kratkih video klipova koji mogu da se provlače kroz filtere i dele sa prijateljima: i vode je samo tri čoveka

http://i.imgur.com/jXBq3.jpg

U ovom trenutku informacionog razvoja koji dolazi odmah nakon što je Fejsbuk kupio Instagram – aplikaciju za filterovanje i deljenje fotografija – za milijardu američkih dolara, video aplikacije privlače sve veću pažnju korisnika, medija i tehnološke industrije, dok svet besomučno traga za novim fenomenom u domenu mobilnih aplikacija, piše “The Next Web”.

“Socialcam” – koji je za sada dostupan samo za iOS – jaše na tom talasu, a jedan od osnivača kompanije koja stoji iza ove aplikacije kaže da je samo tokom prošlog vikenda njihov servis privukao preko četiri miliona novih korisnika.
Radi se o aplikaciji koja korisnicima omogućava da naprave video sa prilagodljivim filterima, koji se zatim skladište u klaudu i mogu biti deljeni na svim društvenim mrežama: Fejsbuku, Tviteru, Jutjubu, putem imejla, pa čak i SMS poruke.

Kao i druge foto i video aplikacije, i “Socialcam” uključuje društveni element, omogućujući da se pretražuje kroz video klipove prijatelja, koji onda mogu da se gledaju, komentarišu i dele.
Prednost u odnosu na konkurenciju je neograničeno trajanje video klipa

Socialcam Demo Video - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=3GmljfpZmck)

“Viddy“, aplikacija koja u suštini radi isto što i ova, trenutno privlači takođe mnogo ljudi zahvaljujući investiciji Džej-Zija, i za 11 dana privukla je oko pet i po miliona novih korisnika. Ali taj broj sada deluje mali u odnosu na ono što se dešava “Socialcam-u”. Jedna od prednosti ove aplikacije u odnosu na “Viddy” može da bude i ograničenje trajanja klipa: “Viddy” ograničava na 15 sekundi, dok “Socialcam” uopšte ne ograničava.

Obe aplikacije su za sada dostupne samo za Ajfon, ali pošto na sajtu “Socialcam-a” tvrde da su video aplikacije i za Android, uskoro možemo očekivati i verziju za Guglovu platformu...
Ono što ovu brojku čini još impresivnijom je činjenica da je tim koji iza ove aplikacije stoji sastavljen od samo tri čoveka (da, manji su čak i od Instagrama).

Izvor: BIZNISKLUB.com (http://www.biznisklub.com/2012/04/novi-instagram-za-video-socialcam-privukao-cetiri-miliona-novih-korisnika-proslog-vikenda/)