PDA

View Full Version : Dzudzevic: Da se bojkotuju izbori za predsednika Srbije


STRANAC
28-04-2012, 17:09
Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća u tehničkom mandatu Esad Džudžević pozvao je danas Bošnjake u Sandžaku da na izborima 6. maja precrtaju listić za imenima kandidata za predsednika Republike.

"Nijedan od 12 kandidata nije smogao snage da se izjasni o Rezoluciji Bošnjačkog nacionalnog veća zbog čega treba bojkotovati ove izbore", rekao je Džudžević na konferenciji za novinare u Novom Pazaru.
On je rekao da je Bošnjačko nacionalno veće od 2000. godine podržavalo Borisa Tadića, ali ovog puta neće jer Tadić "nije smogao snage da reaguje na nasilje nad Bošnjacima".
Govoreći o kandidaturi Muamera Zukrolić za predsednika Srbije, Džudžević je rekao da očekuje da Zukorlić pre izbora povuče kandidaturu.


Džudžević je 23. aprila zatražio od svih predsedničkih kandidata da se izjasne o Rezoluciji o položaju i ostvarivanju prava i sloboda bošnjačkog naroda u Srbiji.
U toj rezoluciji se tvrdi da je Bošnjacima u Sandžaku uskraćeno pravo na službenu upotrebu bosanskog jezika i pisma, na obrazovanje na tom jeziku, na zaštitu i unapredjenje bošnjačkog kulturnog nasledja i na ravnopravnu zastupljenost u državnim organima i službama s javnim ovlašćenjima.
U tom dokumentu se traži rasvetljavanje i procesuiranje odgovornih za teška krivična dela nad Bošnjacima 1999. godine i sprovođenje programa povratka izbeglih, raseljenih i prognanih Bošnjaka.

STRANAC
28-04-2012, 17:17
dok Ugljanin najavljuje podrsku DS-u ovaj poziva za bojkot za predsednika...
kakva cudna kominatorika,ne znam za vas ali ja sam zbunjen :)

halilce
28-04-2012, 22:41
Ipak sam se nadao da će bar u njima "proraditi" bošnjačka svijest i da će bez obzira na sve razlike koje su i slijepom jasne,ipak podržati muftiju...
Nadam se,ali iskreno,da će se i nama Bošnjacima kao i u Srbiji 2000-te,desiti prelomni trenutak..Posle pada Miloševića i pobede Koštunice,setimo se da se lider opozicije do tada,Vuk Drašković,povlačenjem i distanciranjem od DOS-a,nesvesno,pogrešnim potezom,verovanjem u svoju snagu,povukao na marginu političkog delovanja...
Iskreno se nadam,da će se to desiti i kod nas...i da je došao taj prelomni trenutak,sa tih 10 godina,koliko kaskamo u političkim podelama za Srbijom;)

Ko treba da padne,i slijep vidi..

Tahirovce
28-04-2012, 23:17
Sta si se nadao, pa ja ga prvi ne bih glasao da me pozove i doktor licno .. Sto se tice podrske od nas moze dobiti samo drsku :) ...

halilce
28-04-2012, 23:24
Sreća,pa narod odlučuje svojom glavom..:)...
Kao i o bojkotu izbora na koje je pozvao muftija,tako i o ovom "zacrtanom" i naređenom bojkotu iz Bg..videćemo koliko ko gubi,a ko dobija..:)
Siguran sam da muftija dobija,dokazao nam je svima na izborima za BNVS..

Tahirovce
28-04-2012, 23:37
a na popis je super prosao, ma brzo ce nedelja ..