PDA

View Full Version : Video Nadzor U Tehnickoj Skoli


Tahirovce
13-09-2007, 15:39
NOVINE U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI



VIDEO NADZOR U TEHNIČKOJ ŠKOLI



Zbog smanjenog interesovanja učenika za postojeće obrazovne profile, u Tehničkoj školi najavljuju izmene plana upisa za narednu školsku godinu.



Tehnička škola, koja u četiri područja rada: mašinstvo, tekstilstvo, poljoprivreda i sapbraćaj, broji ukupno preko pet stotina učenika, je prva obrazovno-vaspitna ustanova u sjeničkoj opštini, u kojoj je uveden video nadzor. Kompletna oprema, sa trinaest unutrašnjih i tri vanjske kamere, kupljena je i instalirana iz sopstvenih sredstava. Kolektiv i direktor Tehničke škole, odlučili su se za ovakav postupak prošle godine, a investiciju od oko 200.000,oo dinara, finansirali su odričući se svojih vanrednih prihoda. Pozitivni efekti se, kažu, već uočavaju na početku školske godine.

,,Opravdanost ovakvog postupka je višestruka. Ovakvu odluku smo doneli u cilju unapređenja kvaliteta nastave, poštovanja vremena trajanja svakog školskog časa, kao i poboljšanja discipline učenika. Očekujemo da će se, uvođenjem video nadzora, smanjiti i troškovi materijalnog održavanja. Dežurni nastavnik prati i kontroliše situaciju unutar i oko škole, a učenici, znajući za video nadzor, više vode računa o svom ponašanju i očuvanju školskog inventara. Pozitivni efekti se već primećuju na samom početku školske godine'', kaže za naš sajt Izudin Metović, direktor Tehničke škole u Sjenici.

Ove godine u Tehničkoj školi ima ukupno 24 odeljenja, od toga sedam u prvoj godini. Pošto je i nakon svih upisnih rokova, u ovoj školi ostalo četrdeset slobodnih mesta, odeljenja prve godine formirana su sa manjim brojem učenika nego inače, a zbog slabog interesovanja, ogledno odeljenje pekara je ove godine ukinuto. Ono što se takođe primećuje, jeste smanjeno interesovanje učenika, pord ostalih, za obrazovni profil tekstilstva, iako su velike potrebe lokalne privrede za radnicima ove struke. Metović kaže, da će upisna politika, u dogovoru sa lokalnom zajednicom, morati da se menja i najavljuje mogućnost uvođenja obrazovnog profila ekonomski tehničar, od naredne školske godine.

supergirl
17-09-2007, 23:35
najavljuje mogućnost uvođenja obrazovnog profila ekonomski tehničar, od naredne školske godine.

Sta im vrijedi ako uvedu dobro i privlacno ime za smer,a uslovi i dalje budu kao sto su bili mojoj mami?!

Prijepoljka
22-12-2007, 13:11
Opa, pa svaka cast! :D Ne uzbudjujte se, i kod mene u skoli imaju kamere, ali kao da ih ni nema! Gotovo smo navikli na njih, mada, disciplina je sredjena. Manje se skidaju vrata sa WC-a! :P

supergirl
22-12-2007, 17:29
Sad su postavili video-nadzor i u gimnaziju!

Prijepoljka
22-12-2007, 17:39
Napredak, nema sta! :D Osecam se ponekad u skoli kao u kuci VB!

supergirl
22-12-2007, 17:55
Napredak, nema sta! :D Osecam se ponekad u skoli kao u kuci VB!
I ja! Pa otkacim zbog nedostatka privatnosti!
Salim se,naravno!
Po meni,kamere,kao i da nisu tu!
A otkad sam videla da neki ucenici :konzumiraju duhan: u hodniku,stvarno me bas briga za kamere!

Prijepoljka
22-12-2007, 18:04
Ma, tako i treba... Eeeeeee, kod nas su presli na WC, tu se "druze" sa vutrom! :D

miki
23-12-2007, 13:05
Sta se ovo Prijepoljka zakacila za WC??

Prijepoljka
23-12-2007, 13:07
Sta se ovo Prijepoljka zakacila za WC??

Pa, to je "safety" zona! :D