PDA

View Full Version : Ban.jo – aplikacija za iUredjaje


STRANAC
22-04-2012, 00:22
http://i.imgur.com/nCfKL.png?1

Imati iPhone, a ne koristiti neku od aplikacija za društvene mreže, malo je vjerovatan scenario. Popularnost ovih aplikacija govori dovoljno o tome koliko su društvene mreže zastupljene među korisnicima mobilnih uređaja. Međutim, problem nastaje ako želite biti u toku sa događanjima na svakoj od aplikacija koja prati vaše društvene profile, jer onda morate provjeravati statuse na svakoj od njih.

Ban.jo je aplikacija koja vam omogućava da budete u kontaktu sa prijateljima koje imate na svim najpopularnijim društvenim mrežama i aplikacijama. Ne moramo naglašavati koliko to olakšava stvari, pogotovo ako ste društveno vrlo aktivni.

http://i.imgur.com/v0OAJ.png?1

Ban.jo je dovoljno povezati sa nalozima koje imate na Facebooku, Twitteru, Foursquareu i možete početi sa korišćenjem ovog simpatičnog social network agregatora. Pomoću ove aplikacije možete lako pratiti ono što vaši prijatelji postavljaju preko ovih društvenih mreža, naravno, ukoliko koriste Banjo aplikaciju.

Odabirom opcije Explore, moće će te da na mapi vidite gdje su vaši prijatelji bili kada su postavili neki update svog statusa na nekoj od društvenih mreža koje pratite. Osim prijatelja, možete vidjeti i druge osobe koje koriste Ban.jo, pa na taj način možete upoznati i nove, interesantne ljude.

http://i.imgur.com/1ZolK.png?1

Opcije People i Updates vam daju mogućnost da vidite profile ljudi koji su postovali nešto na svojim nalozima, a nalaze se na odabranoj udaljenosti od vaše trenutne pozicije, kao i da vidite što su napisali ili gdje su se čekirali koristeći neku od geo tagging aplikacija.

Interesantne ljude, čiji vam se komentari i druge aktivnosti dopadnu, možete označiti kao Favourite, i kasnije lakše pristupati njihovim postovima. Takođe, možete pozvati svoje prijatelje sa društvenih mreža da koriste Ban.jo, kako bi lakše komunicirali i pratili njihove aktivnosti.

Understanding Banjo: Overview - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=4ad5gpEJq4s)

Koristeći Ban.jo možete da se čekirate na Foursquare ili Facebook, tvitujete, šerujete slike na Instagram ili koristite Google+, sve sa jednog mjesta, bez potrebe da otvarate posebno svaku aplikaciju.

Interesantna opcija je Friend Alerts, koja vam šalje notifikaciju kada se neki od vaših prijatelja nađe u blizini. Potrebno je samo da dodate društvene mreže, definišete udaljenost koju aplikacija prati i kada neki od vaših prijatelja sa odabranih društvenih mreža uđe unutar definisane udaljenosti, vi će te dobiti notifikaciju o tome.

Ban.jo je odlična aplikacija za ljude koji su vrlo aktivni na društvenim mrežama i imaju potrebu da često komuniciraju na više mreža istovremeno. Ban.jo je tu da uštedi vrijeme i zamorno prebacivanje iz aplikacije u aplikaciju kako bi postavili željeni sadržaj.

Takođe, ovo je i relativno lak način da se sprijateljite sa novim ljudima, koje inače ne bi mogli da sretnete i upoznate, a koji dijele ista interesovanja i imaju slične stavove kao vi.

Ukoliko ste društveno aktivna osoba, volite da tvitujete i koristite Foursquare i Instagram, onda je Ban.jo prava stvar za vas, jer će te u jednoj aplikaciji imati sve što vam treba za social networking. Stay Connected.

Cena: besplatna
Datum ažuriranja: 29.02.2012.
Verzija: 2.0.3
Veličina: 7.2 MB
Kategorija: Društvene mreže
Zahteva: iPhone, iPod Touch i iPad. iOS 4.3 i kasnije verzije.
Preuzimanje: iTunes link (http://itunes.apple.com/us/app/ban.jo/id417076117)

izvor:
iPhone, iPad, iPod i svi drugi Smartphone-ovi... (http://www.biznisklub.com/)

iSelektor
22-04-2012, 02:09
hahaha dje cu vise sa ovim aplikacijama... i foursquare i instagram i sve ostale socijalne aplikacije koristim aktivno... e vala cu i ovu... ko ga jebe :)

nisam cuo za nju, fala ti velika :)

STRANAC
22-04-2012, 11:57
e,znam da koristis dosta app tipa ovoga i veruj da si mi prvi pao na pamet kad sam nasao ovu app.
mislim da ce tebi odgovarati...
ako je probas podeli utiske,ima dobre ocene...

iSelektor
22-04-2012, 13:47
e prvo sto mi se svidelo, odmah mi pokazalo lijepih cura u mahali koji su na ovoj aplikaciji... dakle praticemo uspehe i neuspehe "ove" aplikacije...
U svakom slucaju rubrika mapa mi se svidela odmah!

Ali moram da napomenem, ovo je samo zanimljivo ako imas dosta frendova na tviteru, fejs, forskveru...
naravno mozes da pozivas "invite"... ja sam odradio, da vidimo kako ce biti :)

Za pocetak je ok... i lijepo je to sto mislis na mene... :)