PDA

View Full Version : Muftija Zukorlic - Vece Bosnjackog Budjenja


STRANAC
21-04-2012, 23:29
U Subotu, 21.04.2012 aktuelni kandidat za predsednika Republike Srbije, glavni muftija IZuS Muamer ef. Zukorlic gostovao je u Frankfurtu na tribini pod nazivom "Vece Sandzackog Budjenja"

http://i.imgur.com/8f0av.jpg?1

U prepunoj sali vladalo je veliko interesovanje za njegov dolazak

http://i.imgur.com/YDgNt.jpg?1

a najavljena manifestacija je zakasnila citavih sat vremena.

http://i.imgur.com/1wayc.jpg?1

http://i.imgur.com/H0M0n.jpg?1

Pored mnogobrojnih prisutnih u sali,tu su bili i zvanicnici Sandzackih instucija koje deluju na prostoru dijaspore,a prisutan je bio i Emir Elfic, predsednik BDZ.

Za govornicom su se smenjivali zvanicnici institucija dijaspore a na kraju se prisutnima obratio i sam muftija.

http://i.imgur.com/5Huu8.jpg?1

On je ocenio 6.maj kao istorijski datum za sve Bisnjake Sandzaka,kako one u Srbiji tako i one u dijaspori za koje je rekao da imaju kljucnu ulogu za predstojece desavanje i zivot Bosnjaka u Srbiji.
Muftija je pozvao sve prisutne da se organizuju i dodju u sto vecem broju 6.maja u Sandak i tako mu daju podrsku za sto bolji rezultat i eventualnu pobedu na predstojecim izborima.
Muftija je Bosnjake dijspore podestio da oni uzivaju vecu slobodu od svojih sunarodnika u Srbiji i da su u obavezi da pomognu svome narodu u ovom trenutku.
Zahvalio se svima koji su pre njega govorili i koju su mu uputili lepe reci podrske i kazao da mu je to motiv vise da nastavi u svojoj borbi za prava Bosnjaka u Srbiji.
Trenutnu situaciju u Srbiji i Sandzaku okarakterisao je kao losu i neizdrzivu i kazao da za to deo odgovornosti snose i aktuelni predstavnici Bosnjaka u institucijama Srbije.
Za sebe i svoj program smatra da su jedinstveni,da je dobar za svija, kako nacionalne zajednice tako i sam srpski zivalj kojem on nudi samo dobro.
Za opstanak i vaznost ocuvanja sandzaka muftija je naveo veliku ulogu zena, za koje je rekao da su za stepenicu iznad muskaraca, i da su za uzviseno postovanje.
Svoje izlaganje muftija je zavrsio jos jednim pozivom dijaspore za 6.maj.