PDA

View Full Version : Ljubavne lekcije koje smo naucili iz filma "Titanik"


Skorpija
12-04-2012, 12:41
Ljubavne lekcije koje smo naučili iz filma "Titanik"


Film "Titanik" nije samo jedna od najlepših ljubavnih filmskih priča, koja će nas raznežiti i rasplakati, već je i jako poučan u tome kakva ljubav treba da bude.
*
*http://i.imgur.com/Z4ORq.jpg

Inspirisani filmom koji je ostao upamćen u istoriji kao jedan od najvećih filmskih dostignuća, analizirali smo ljubavne poteze i izdvojili nekoliko lekcija za ljubavne parove, piše Index. Titanik je opet aktuelan jer se ovih dana opet prikazuje u bioskopima i to u 3D verziji.
*
Ljubav dolazi kada to najmanje očekujete
Rouz sigurno nije očekivala da će jedno putovanje brodom apsolutno promeniti njen život, ne samo zbog događaja koji je usledio, nego i zato što je na tom istom brodu upoznala ljubav svog života. Iako je bila verena za drugog muškarca, imala je toliko hrabrosti da pokaže sebi i drugima kako nije bitno prihvatiti stanje kakvo jeste, nego se borila i dopustila osećanjima da izađu na površinu i na taj način je osetila pravu sreću. Ljubav je ponekad teško ostvariti,ali ako joj se izađe u susret, to nekad može biti pola ostvarene bitke.
*
Razlike između statusa nemaju veze kad je ljubav u pitanju
Tvoj finansijski status, razlike u životima bogatih i siromašnih i uverenja koja si stekla majčinim savetima ne moraju biti uslov za tvoju budućnost. Društveni krug ljudi oko tebe treba biti raznolik i svi treba da gledaju na ljude kao osobe, a ne kao robove svojih društvenih statusa. Ako ste ti i tvoj izabranik različiti, pokušaj iz toga izvući dobre stvari i dokazati onu poznatu izreku da se suprotnosti privlače jer upravo one vašu vezu čine zanimljivijom.
*
Verujte svom instinktu
Ako tvoj unutrašnji glas sve vreme šalje signal za uzbunu, vrlo je verovatno da postoji dobar razlog za to. Rouz je znala da Kal nije bio muškarac za nju, pa je prema tome i postupila. Zastani na trenutak i razmisli još jednom, pa proceni odakle i s kojim razlogom dolaze tvoja osećanja. Nikako ih ne ignoriši jer u ovom slučaju "guranje osećanja ispod tepiha" definitivno nije dobro rešenje.
*
Neprijatelje treba ignorisati
Svaka ljubav nailazi na razne prepreke, pa tako i na ljude koji je ne podržavaju. Rouzina majka je bila jedna od njih. Nije želela da je podrži u njenoj žudnji za Džekom i drugačijim životom, ali Rouz je čak išla protiv njenih naredbi i odlučila je da je najvažnije slediti svoje srce. Bez obzira na razne sumnje, važno je da uvek ostaneš verna svojim osećanjima.
*
Intimnost je ključ dobre veze
Džek i Rouz su imali prijateljski odnos, ali nije im nedostajalo ni strasti i topline. Prijateljstvo je svakako deo čvrste veze jer je komunikacija jako bitan faktor kako bi neki odnos funkcionisao, ali ni strast ne sme biti zanemarena. Intimnost je ono što vezu čini romantičnom i što osobe povezuje na emotivnom nivou, piše Smedia.
Pogledajte ponovo jednu od najlepših filmskih scena ikada

Titanic - "I'm Flying" Scene - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=8MDPeL8lpzo&sns=em)