PDA

View Full Version : Srbi otkacili za Rizinim "tespihom"


iSelektor
29-03-2012, 22:58
"Prebrojana ljeta" veliki hit u Srbiji

http://www.expressmag.ba/thumb.php?src=files/slike/rizo1_212512547.jpg&size=article_medium&w=650&h=400&zc=1


Iako albumi Rize Hamidovića, jednog od vrlo značajnih pjevačkih imena, ne doživljavaju baš jaku medijsku kampanju sa svakog od novih nosača zvuka bude bar po jedan hit.

Tako je bez strašne pompe pjesma "Čudna žena bješe Vera" postala evergrin i još veliki broj pjesama, no najčudnije u svoj priči je velika popularnost pjesme "Prebrojana ljeta" koja je najveću popularnost doživjela na prostorima susjedne nam Srbije. To je i samog Rizu začudilo.

- U prvi mah sam pomislio da ne znaju baš dobro značenje svih riječi u pjesmi, tipa tespih, tabut, mezar... no nije baš tako. Prevario sam se u procjeni pa tako na jednom od tamošnjih medijskih gostovanja saznao sam da oni itekako znaju značenje svih riječi nego da im se zapravo svidjela pjesma ko pjesma jer je baš to životna priča, bolje reći životni kraj svih smrtnika lijepo sročen - kazao je Rizo koji kaže da je u fazi realizacije njegov novi album te da garantuje da sa sobom donosi bar dva nova hita.

Tahirovce
30-03-2012, 00:05
Dje te nadje sa pesmom :) ...

iSelektor
30-03-2012, 00:37
Vala me nadje... amanet sam ti ostavio brate... nemoj da ne bude :)

STRANAC
30-03-2012, 08:40
:)

kao i sto on sam rece to je zapravo opisivanje zivota i nema onog koji se ne moze pronaci u onoj pesmi,samo je pitanje ko hoce a ko nece da se prepona i iz kojeg razloga to hoce ili nece.
dobra stvar toga je da je pesma,koja je po meni kvalitetna, naisla na razumevanje jer ni jednom svojom recju ne vredja nikoga.
to sto su koristeni turcizmi ne smanjuje vrednost,jer svi sa nasih podrucja znaju znacenja tih reci mozda cak i vise nego i Bosnjaci sami,jedino iz nekog razloga to nece da priznaju ;)

elem,ja gotivim sve ono sto mi se svidja a nikoga ne potcejuje i ne vredja.
tako sam skoro cuo pesmu koja zapravo opisuje povratak srpskog ratnika iz 1.s.r.
i koja je jako dobra

Milos Radovanovic - Pukni zoro ( pesma iz serije MONTEVIDEO BOG TE VIDEO ) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=x84QyJWju5Y&list=FLEx3muem137ebg0lKyBw72w&index=11&feature=plpp_video)

ili pak pesma koji su ispevali Gotovini,ali nigde ga ne pominju niti koga vredjaju...

Sude mi (live) - Miroslav ?koro & Thompson - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=iDJcl_v0Qjw)

i meni najmilija koju cesto pevam iz sveg srca i duse

http://www.youtube.com/watch?v=XcEkudK_d8s