PDA

View Full Version : Preminula mučena i silovana Ukrajinka


Rarica
29-03-2012, 16:07
Makar je sa bolničkog kreveta poručila da njene napadače treba streljati [AP]
Oksana Makar , Ukrajinka čije je silovanje i pokušaj ubistva šokiralo zemlju, preminula je u četvrtak poslije dvosedmične borbe za život, saopćili su zvaničnici Ministarstva zdravstva.

Tužitelji su rekli da su djevojku devetog marta u gradu Mikolajv silovala trojica muškaraca, koji su je zatim pokušali udaviti, a onda je zapalili.

Zvaničnici u gradu Donjetsk, na istoku Ukrajine, gdje je djevojka liječena, izjavili su da je ona podlegla ranama od opekotina i povreda na plućima.

Poruka napadačima

Oksana Makar je pretrpjela opekotine četvrtog stepena na više od 50 posto površine tijela, zbog čega su joj ljekari morali amputirati ruku i stopala.

Nakon operacije je došla svijesti, a njena majka Tatjana Surovickaja snimila je Oksanu, koja je poručila da je živa i da će živjeti.

Oksana je ispričala istražiteljima o detaljima užasnog događaja, a na video-snimku koji je na YouTube postavila njena majka, iz bolničke postelje poručila je kako želi da njeni mučitelji budu strijeljani.

Sinovi funkcionera

Dvojica optuženih, sin predsjednika regionalne uprave Maksim Prisjažnjuk (23) i sin regionalnog javnog tužioca Artjom Pogosijan (21), devetog marta su pozvali Makarovu u stan zajedničkog prijatelja Krasnošeka.

Tu su je, kako optužba tvrdi, silovali, pokušali zadaviti, a zatim je zamotali u čaršaf, bacili u jarak na gradilištu i zapalili.

Trojica osumnjičenih su nakon zločina uhapšena, ali dvojica su već istog dana puštena na slobodu zbog nedostatka dokaza, što je izazvalo erupciju gnjeva u zemlji.

Predsjednik Viktor Janukovič zatim je naredio javnom tužiocu da ponovo ispita slučaj, te su 13. marta dvojica oslobođenih ponovo uhapšena i zajedno sa trećim osumnjičenim optužena za pokušaj ubistva.

Izvor: Agencije

Rarica
29-03-2012, 16:09
Streljanje :cekam: malo!