PDA

View Full Version : Ambasadori u poseti Sandzaku


Tahirovce
18-03-2012, 17:02
Trinaest ambasadora islamskih zemalja obilazi Sandžak. Ambasadorima u Tutinu predstavljen projekat Regionalne razvojne zone, koja u toj opštini treba da zaposli 15.000 ljudi.
Obilaskom mlekara i fabrika nameštaja u Tutinu ambasadori 13 zemalja arapske i afričke grupe nastavili su radnu posetu Sandžaku.


Predstavnicima diplomatskog kora, čiji je domaćin ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin, u prostorijama firme "Sandžak invest" takođe je predstavljen projekat Regionalne razvojne zone u Tutinu.
Direktor "Sandžak investa" Mersar Mujović rekao je da je realizacija tog projekta planirana u mestu Leskovo na 20 kilometara od Tutina i da bi ukupna vrednost investicije iznosila oko milijardu evra.
Ukoliko se pronađu investitori za projekat, planirano je da u prvoj fazi bude zaposleno od 12.000 do 15.000 ljudi, rekao je Mujović. Prema njegovim rečima, projekat je i međudržavni, a kao garant tome stoje već potpisani sporazumi vlade Srbije i Turske.
Mujović je rekao da je za dovođenje projektno-tehničke dokumentacije do nivoa izvođačkog projekta i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa za zemljište uloženo više od dva miliona evra.
Ambasadori Alžira, Angole, Egipta, Gane, Gvineje, Iraka, Konga, Kuvajta, Libana, Maroka, Palestine, Sirije i Tunisa, posetili su u Tutinu i mlekaru "Zornić" čiji je dnevni proizvodni kapacitet oko 15.000 litara mleka.
Diplomatski predstavnici obišli su proizvodne pogone i salon nameštaja u okviru fabrike "Dalas" i fabriku nameštaja "Elan".
Grupa ambasadora započela je juče trodnevnu posetu Sandžaku, a kasnije danas u Sjenici posetiće proizvođače mleka i mlečnih prerađevina, kao i mesa i mesnih prerađevina.
U tom gradu će biti održana i prezentacija "Etno-sela i ogledno imanje" koja ima za cilj da prisutne upozna sa značajem ulaganja u etno-sela.
Trećeg dana radne posete diplomate će prisustvovati sastanku na Zlataru sa predstavnicima lokalnih samouprava i privrednicima iz Prijepolja, Priboja i Nove Varoši, gde će se upoznati sa privrednim potencijalima ovog dela Srbije.

Tahirovce
18-03-2012, 17:03
Diplomate posle zvanicne posete na zurku kod Baca :) ...