PDA

View Full Version : Kracim Putem Do Novovaroskih Sela


Tahirovce
31-08-2007, 07:18
ZASTARELA MEHANIZACIJA USPORAVA SANACIJU LOKALNIH PUTEVA



KRACIM PUTEM DO NOVOVAROŠKIH SELA



Dužina lokalnih puteva na teritoriji sjeničke opštine iznosi blizu 350 kilometara, od čega je asvaltirano svega desetak kilometara. Za održavanje i izgradnju lokalnih puteva, zaduženo je opštinsko preduzeće Direkcija za urbanizam, projektovanje i izgradnju. Ovo preduzeće raspolaže sa jednom novom i tri zastarele građevinske mašine, a neasvaltirani seoski putevi iziskuju konstantno održavanje, kako u zimskom, tako i u letnjem periodu.

U toku ove građevinske sezone, sanirani su putevi na teritoriji mesne zajednice Karajukiće Bunari, u selima Rastenoviće i Krnja Jela i skoro svi putevi na teritoriji mesne zajednice Kladnica, gde je otvoren i novi putni pravac, dužine 5 kilometara, koji spaja sjenička i novovaroška sela.

,,Održavanje i izgradnja lokalnih puteva je jedna od naših redovnih obaveza. Trenutno završavamo sanaciju puteva u Kladnici. Uvek nastojimo da otvorimo i neki novi putni pravac, kako bi spojili razuđeno naseljena mesta. Ove godine, uz malo problema zbog imovinskih odnosa, uspeli smo da, kraćim putem povežemo naša sela sa selima u novovaroškoj opštini i da na taj način, meštanima omogućimo bržu i lakšu komunikaciju. Lokalni put Vrsenice – Rasno, nasuli smo odgovarajućim materijalom više puta u toku ove godine, i on je dobrom stanju. Planiramo da nastavimo radove u mesnoj zajednici Trijebine'', kaže za www.sjenica.com , direktor Direkcije za urbanizam, projektovanje i izgradnju u Sjenici, Rasim Jahić. On ističe da realizaciju planova usporava malobrojna i uglavnom zastarela mehanizacija, te da neretko, u skladu s finansijskim mogućnostima, na ovim poslovima angažuju i privatne autoprevoznike.

,,Nadamo se, da ćemo i pored svega, do kraja ove, kako i prognostičari najavljuju, produžene građevinske sezone, uspeti da saniramo sve preostale seoske puteve na teritoriji sjeničke opštine'', zaključuje Jahić.

Rarica
31-08-2007, 08:00
Ovo je zaista za svaku pohvalu,jer ti seoski putevi su bili uzas zivi a narocito u ovoj oblasti gde se spajaju sa novovaroskim selima,svaka cast!