PDA

View Full Version : VW Cross Coupe


STRANAC
04-12-2011, 14:10
Volkswagenov sportski Cross Coupe off-road koncept, koji je predstavljen na Tokyo Auto Show 2011, predstavlja zaista nešto novo.

http://www.economy.rs/slike/ebiz/600x400_vwcrosscoupe_a.gif

Razvijen na novoj MQB modularnoj platformi nemačkog proizvođača, ovaj kompaktni crossover prikazuje ono što kompanija planira da razvija u budućnosti, kada su u pitanju plug-in hibridni pogonski sistemi, uz napredni dizajn budućnosti.

http://www.economy.rs/slike/ebiz/600x400_vwcrosscoupe_b.jpg

Stilski, Cross Coupe prednji deo preuzima od najnovijeg Passata, a ovaj koncept čak i stručnjaci iz same kompanije opisuju kao ‘’delom coupe sa četvoro vrata, delom kompaktni SUV’’. Pod vođstvom Valtera de Silve i Klausa Bišofa, Cross Coupe predstavlja kako će izgledati budući SUV-ovi nemačke kompanije.

http://www.economy.rs/slike/ebiz/600x400_vwcrosscoupe_c.jpg

Ovaj koncept sa pogonom na sva četiri točka nalazi se tehnički između VW Golfa i Tiguan crossovera, od kojih će i oba modela koristiti MQB platformu, kada dođu na red njihove zamene.

Snaga plug-in hibridnog sistema dolazi od para električnih motora – jednog u prednjem i drugog u zadnjem delu, uz manji benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem i litijum-jonskom baterijom, dizajniranom za punjenje na mreži od 230V.

TSI motor razvija 148 KS i 155 Nm obrtni momenat zajedno sa sedmostepenim DSG dualnim automatskim menjačem.

http://www.economy.rs/slike/ebiz/600x400_vwcrosscoupe_d.jpg

Automobil dostiže 0-100 km/h za manje od 7.0 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 198 km/h. U samostalnom, električnom modu Cross Coupe može da pređe do 40 km, uz limitiranu brzinu od 120 km/h.